Viikon liikuntapäiväkirja

Olen välillä vähän kummastunut siitä faktasta, että ihan oikeasti harrastan liikuntaa. Aika lähellä tuntuu olevan se aika, kun viikon liikuntana toimi kävelymatka jääkaapilta sohvalle…Mutta niin vaan on käynyt, että nykyään liikun useamman kerran viikossa ja vielä tykkään siitä!

En ole hetkeen erityisemmin aikatauluttanut liikkumistani ja olen muutenkin mennyt vähän mututuntumalla. Suunnitelmallisuus olisi toisaalta hyväksi, jotta viikko jakautuisi tasaisemmin lihaskunnon, aerobisen ja lihashuollon välillä. Ja että niitä lepopäiviäkin tulisi oikea määrä. Mutta toistaiseksi olen päättänyt mennä fiiliksellä ja tämä on varmaan tällaiselle kuntoliikkujalle ihan fine. Tavoitteellisuus tietenkin vaatisi vähän enemmän suunnitelmaa.

Miten sitten liikuin viikon aikana?

Maanantai: Kehonpainoharjoittelua teemana punnerrukset

Tunnin treeni erilaisia punnerrukseen valmistavia liikkeitä, yläkropan liikkuvuuden treenausta ja voimaa kasvattavia liikkeitä. Ja sitten tietty niitä punnerruksia. Pikkuhiki ja yläkropan jomotus saaliina tästä treenistä.

Tiistai: Tanko Spin

Tällä tunnilla tehdään liikkeitä pyörivällä tangolla. Pyörivä tanko tuo vähän erilailla haastetta liikkeisiin, pää menee vähän pyörälle ja liike-energiaa on vähän erilailla kun staattisella tangolla. Toisissa liikkeissä liike auttaa ja toisista se taas tekee raskaampia. Kiva tunti joka tapauksessa! Aika yläkroppapainotteiseksi meni tämä treeni, ehkä vähän myös keskivartaloa kuormittava.

Parasta-ennen-treeni-liikunta

Keskiviikko: Tankotunti taso 2-3

Perustankoilua tasolla 2-3. Tasoja on omalla studiolla ykkösestä kolmoseen ja tunteja löytyy comboina 1-2, 1-3 ja 2-3. Tuo 2-3 tunti on itselle suht haastava, jotkut liikkeet on helpompia mutta osa sitten taas liki mahdottomia. Nyt en muista tarkalleen mitä liikkeitä tehtiin mutta yläkroppa- ja keskivartalopainotteiseksi varmaan meni.

Torstai: Salitreeni

Torstaisin olisi normaalisti PT-paritreeni mutta nyt PT oli flunssassa ja tehtiin kahdestaan salilla rasvanpolttotreeni. Kaivettiin salikassista joku mun vanha treeniohjelma: jalkaprässiä, selän ojennusta penkissä lisäpainon kera, ojentajapunnerruksia, pystysoutua, vipunostoja ja mitä näitä nyt oli. Väleissä oli 2min crossaripätkiä sykettä nostamaan. Tuli vähän aikataulut vastaan ja lopussa piti vähän kiirehtiä.

Parasta-ennen-treeni-liikunta

Perjantai: Ilma-akrobatia ja tankokoreo

Perjantaisin on aina ilma-akrobatia päivä. Kerrattiin välineelle nousua taiton kautta, tehtiin sellasta nättiä merenneitomaista makuuasentoa renkaalla, pääalaspäin roikuntaa semi-spagaatissa ja vatsabalanssia. Oltaisko tehty vielä joku muukin liike? Ainakin sellasta heiluria kokeiltiin, pelottavaa! Tämä tunti on jälleen ylävartalolle raskain mutta sanoisin että koko kropassa silti tuntuu.

Energiaa oli vielä joten jäin ilma-akrobatiasta suoraan koreotunnille. Tankokoreo on tanssillisempi tankotunti; yleensä tunnilla harjoitellaan noin minuutin mittaista koreografiaa. Tällä kertaa vuorossa oli aika rauhallinen ja sellainen soljuva koreografia. Tässä tulee aina vähän hiki ja nyt tuntui käsien lisäksi kyllä jaloissakin. Kämmenet oli vähän hellänä, kun alla oli akrobatiatunti.

Parasta-ennen-treeni-liikunta

Lauantai: Vapaapäivä
Sunnuntai: tankotunti taso 1-3

Aika samantyylinen tunti kuin keskiviikkona. Tehtiin mm. sellaista käsilläseisontaa, jossa toinen käsi jää tankoon ja yhden käden varaan noustaan käsilläseisontaan. Jaloilla sai ottaa tukea tangosta. En meinannut ensin uskaltaa ponkaista itseäni ylös ollenkaan, mutta lopulta onnistuin!! Taisi olla ensimmäinen kerta, kun pääsin tähän liikkeeseen omin avuin.

Maanantai: kehonpainotreeni teemana käsilläseisonta

Käsilläseisontaan valmistavia ja yläkropan lihaksia vahvistavia liikkeitä. Alkulämpässä jonkinverran jaloille tavaraa: erilaisia kyykkyetenemisiä sun muuta. Olkapäissä jomotus ja lämmin tuli!

Mitä tästä opimme?

Itseasiassa ihan hauska vetää viikko näin yhteen! Huomaan heti, että alaosastoa saisi tehdä enemmän ja aerobinen jää pelkkien alkulämmitelyiden varaan. Pitäisi varmaan lisätä joku kävelylenkki johonkin väliin? Ehkä tälle viikolle teen enemmän suunnitelmallisempaa liikuntaa, ainakin sen verran että koko kroppa saisi paremmin ärsykettä. Ja taitaa se lihashuoltokin jäädä kokonaan, tällä viikolla en käynyt edes ilmajoogassa…hups!

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *