Mitä inhoan ulkonäössäni x5

Itsensä hyväksymiseen kuuluu tietyllä tapaa myös omien epävarmuuksiensa ja ns. huonojen ominaisuuksiensa tiedostaminen. Aika helposti tulee peilin edessä ladeltua itselleen ylimalkaisia negatiivisia kommentteja, sen tarkemmin määrittelemättä miksi näin tuntee. Sitä vaan mollaa itseään kokonaisuutena, joten myös niitä hyviä puolia tulee helposti sorsittua. Hetken päästä koko paketti tuntuukin vastenmieliseltä, vaikka aluksi inhosi vain varpaitaan.

Ajattelin nyt testata, miten omaan fiilikseen vaikuttaa, jos oikein listaan ylös ne eniten häiritsevimmät asiat itsessäni. Ehkä tätä kautta jossain kohtaa osaisin olla sinut näiden kanssa? Hyvä olisi myös oppia, että todennäköisesti moni näistä “virheistä” on vaan siellä omassa päässä. Toki ei pidä myöskään vähätellä omia tunteitaan, on ihan OK vihata polviaan tai inhota korviaan, kunhan tämä ei saa liian suuria mittasuhteita.

1. Iho

Tämä on mun ihan ykkösmurhe. Olen kärsinyt keskivaikeasta aknesta vuosia ja kokeillut ihan kaikkea: antibiootit, kasvohoidot, Roacuttan -kuurit, voiteet, sinkkipillerit, sitruunalla sivelyt…Välillä on parempia aikoja kuten kesällä ja välillä sitten taas naama räjähtää käsiin. Ja kyllä, käytän kaikenlaisia kauneusfilttereitä jotta saisin edes kuviin tasaisen ihon. On tosi ahdistavaa olla tämän ikäinen ja kärsiä aknesta. Mulla on pakottava tarve myös puristella naamaani, joten olen saanut pari aika kivaa arpea aikaan. Välillä on päiviä kun oikeasti mietin, etten lähde ovesta ulos. Otin juuri testiin suolasaippuan, testaan nyt jos tästä olisi apua. Aknen lisäksi mun iho on tosi arpeutuvaa sorttia; tiikeriraitaa siis löytyy! Haaveilen sellaisesta kimmoisasta, hehkeästä ja tasaisesta ihosta.

parasta-ennen-blogi-reidet-iho

parasta-ennen-blogi-reidet-iho
Meikin kanssa tilanne on parempi, joskaan sekään ei aina riitä näppyjä peittämään

2. Polvitaipeet

Ne nyt vaan on rumat. Osittain ylläolevasta syystä eli iho on tosi epätasainen ja löysä. Polvitaipeet ovat keränneet myös tuollaisen ärsyttävän rasvakerroksen ja muotokin on ihan pyllystä. Haluaisin sellaiset kauniit, jäntevät kuopat enkä tällaisia mohloja.

3. Sisäreidet

Tässäkin sama kuin edellä: iho + rasvakudos. Kuumina kesäpäivinä saa valella sisäreisiinsä vuorotellen talkkia, deodoranttia ja rakonestopuikkoa, kun ne perhanat hinkkaa toisensa aina verille. Tollaset löllöt, arpiset ja pulleat kuin vauvanposket, hyi.

parasta-ennen-blogi-reidet-iho

parasta-ennen-blogi-reidet-iho

4. Hampaat

Nämä häiritsee vähän ajoittain. Välillä olen ihan valmis repimään kaikki tongeilla irti ja taas välillä ne tuntuu olevan ihan jees. Inhoan ylärivin torahampaita, näytän ihan vampyyrilta! Alahampaat on myös ihan vinksin vonksin, nämä onneksi näkyy vain kun nauraa. Eli aina. Hammasluu on myös tuollainen kellertävä, saisivat olla valkoisemmat.

5. ?

Piti tähän vielä laittaa viides mutta tiedättekö mitä! En keksi! Olin ihan varma, että saisin ainakin kymmenen kohdan listan mutta ilmeisesti ei mussa sitten olekaan niin paljon vikaa kuin kuvittelen. Olishan tähän voinut laittaa vaikka liikakilot, mutta tämä ei varsinaisesti ole mun “ominaisuus” vaan tilapäinen olotila? Meinasin myös laittaa tuon vatsan, mitä kirosin tässä postauksessa, mutta en ehkä sittenkään inhoa sitä…Harmittaahan tuon olemassaolo, mutta en silti osaa laittaa sitä tälle listalle. Ehkä meille on syntynyt jo sellainen viha-rakkaussuhde.

Mitäs te? Osaatteko suhtautua epätäydellisyyksiinne tyynesti ja realistisesti?

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *