Hyvin ohjattua, edullista ja tehokasta treeniä. Onko sellaista?

Isoja liikuntakeskuksia nousee kaupunkeihin kuin sieniä sateella. Mutta onko se isoin tekijä aina se paras tekijä näin perustreenaajan kannalta? Isommissa paikoissa volyymi mahdollistaa modernit laitteet, kivan sisustuksen ja elektronisen kulunvalvonnan. Löytyy laaja valikoima ryhmäliikuntaa ja aukioloajatkin käytännössä kattavat koko vuorokauden. Valmentajia on saatavilla jokaiseen käyttötarkoitukseen ja lisäravinteitakin myydään vastaanotossa. Mikäs siinä, onhan näissä paikoissa hyvät puitteet treenata. Mutta onko tämä ainoa vaihtoehto? Ja entä jos ei ole varaa kalliisiin kuukausikortteihin? Voiko ohjattua liikuntaharrastusta löytää edullisesti muualta, ja niin että taso olisi vielä kohdillaan?

Kyllä voi. Joskus pienemmistä piireistä löytää jopa parempia treenejä.

Oon kesäisin käynyt yhdessä pientreeniryhmässä, jota vetää liikunta-alan yrittäjä. Kahvakuulaa nurmikolla, spurtteja pururadalla, kehonpainotreeniä jumppasalissa. Sellaisella sopivan kompaktilla joukolla. Mukaan tarvitsee usein vain jumppamaton, vesipullon ja iloisen mielen. Kyseinen ohjaaja vetää myös oikein muikeaa pakara-reisi jumppaa paikallisella opistolla, johon ilmoittauduin vuoden alussa. Setti on aina toimivaa, tehokasta ja monipuolista. Ja edullistakin, tuo opiston jumppa maksaa 26e keväältä!

Joskus muinoin olin myös pienessä juoksuporukassa, jossa tarkoituksena oli valmentaa sohvaperunasta kympin likka. Vetäjänä tässäkin oli yksityishenkilö, joka vaan sattui olemaan intohimoinen juoksija ja halusi jakaa meille tieto-taitoaan. Paketti oli varsin kohdillaan ja moni meistä lopulta juoksi sen kympin! Ja olisiko hintaa tuolloin ollut sen 50e? Hinta sisälsi 10 viikon ryhmätreenin ja juoksuohjelman.

Tanko- ja ilma-akrobatia tuntien lisäksi olen käynyt kehonpainotunneilla, jossa yhdistetään perushikoilua, liikkuvuutta ja kordinaation treenausta. Mielestäni tehokas, hauska ja sopivasti normaalitreenistä poikkeava tunti. Liikevariaatioita on paljon ja jokainen tunti on erilainen. Tää on siitä kiva tunti, että ei oikeastaan huomaa treenaavansa vaan tuntee enemmänkin olevansa jossain temppupuistossa? Ja mahdollista käydä kertamaksulla, silloin kun parhaiten aikatauluun sopii. Kuinka mahtavaa!

Niin ja viime kesänä kävin pariin otteeseen potkimassa jalkapalloa naisporukassa. Aina oli kivaa, tuli hiki ja lysti oli ilmaista! Oikein passeli treenitapa tämänkin.

Persoonallisempaa treeniä rakkaudella

Näiden vähän pienempien ja usein yrittäjävetoisten liikuntatuntien parasta antia on yleensä ohjaajat, persoonallisuus ja joustavuus. Ohjaajat tekee työtään intohimosta ja rakkaudesta lajiin, ei niinkään palkan takia. Ja sen huomaa! Ei sillä, etteikö isommissakin paikoissa olisi tunteella vetäviä ohjaajia mutta oma kokemus sanoo näin. Treenit on myös persoonallisempia, kun ohjaajan ei tarvitse noudattaa jotain ketjun määräämää ohjelmaa. On myös helpompi saada yksilöllistä ohjausta, kun ryhmäkoot eivät ole karanneet käsistä. Ja vaikka hinta ei nyt mun ykköskriteerinä olekaan, monesti esim. opistojen kurssien hinnat ovat aika kohdillaan. Ja sillä rahalla oikeasti saa samantasoista jumppaa kuin missä tahansa isossa jumppakeskuksessa.

Musta on siis ihan mahdollista, että liikuntaharrastuksen voi löytää kaupan ilmoitustaululta, Whatsapp-ryhmästä tai paikallislehdestä. Ja vielä erittäin hyvän sellaisen! Kannattaa myös katsoa opistojen, erilaisten liikuntaseurojen ja järjestöjen tarjonta. Ja menkää niiden pienyrittäjien tunneille, voitte löytää todellisia helmiä! Rohkeasti kannattaa liimautua mukaan myös erilaisiin treeniporukoihin ja höntsyjoukkueisiin, joskus näissä saa jopa ihan ilmaista treeniä ja kaupan päälle vielä uusia treenikavereita!

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

Jos joku innostui niin mun mainitseman kehonpainotreenin löytää täältä ja pienryhmätreenit löytää täältä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *