10 syytä, miksi naisten treeni on haastavampaa kuin miesten

Ihan vaan joskus mietin, kuinka paljon helpompaa miesten on lähteä treenaamaan. Ne vaan nousee sohvalta, pukee verkkarit jalkaan ja pakkaa tavaransa muovipussiin. Toista se on naisilla!

Varoitus! Tämä teksti sisältää räikeitä yleistyksiä ja stereotypisiä ennakkoluuloja.

Naisten urheilupukeutuminen on ihan oma urheilulajinsa

Miehille treenipukeutuminen on jotenkin huomattavasti mutkattomampaa. Vedetään jalkaan mustat tai muuten tummat löysät shortsit tai vaihtoehtoisesti reikäiset collegehousut. Treenilookki viimeistellään jollain kämäsellä T-paidalla ja voila! Täydellinen treenivarustus joka käy lajiin kuin lajiin!

Naisilla ei ole ihan näin helppoa: jokaiseen lajiin on oma asunsa ja vaatteiden väritkin pitäisi saada mätsäämään toisiinsa. On löysää lahjetta, painijanselkätoppia, joogatrikoita, shaping-pöksyjä, juoksupaitoja ja erillisiä lämmittelyhuppareita. Värejä löytyy se miljoona ja kuvoita ainakin tuhat. Hommaa vaikeuttaa se, että monet naisten treenivaatteista ei ole tarkoitettu treenaamiseen ollenkaan: sen sijaan niiden tarkoituksena on vain näyttää kaapissa nätiltä. Yritä siinä vaateviidakossa nyt sitten löytää päällesi jotain järkevää, kyllä miehillä on helpompaa!

Kun nainen liikkuu, nainen todellakin liikkuu!

Naisen vartalo ei välttämättä ole se stabiilein asia, kun lähdetään treenaamaan. Eikä ne ole vaan tissit, jotka hakkaa juostessa leukaan, vaan liikettä tapahtuu vähän jokapuolella. Pakarat vatkaa sivulta toiselle ja vatsanahka linkoaa kaikkiin neljään ilmansuuntaan. Enkä edes mainitse alleja! Miehillä liikkuvaa tavaraa on paljon vähemmän, hö!

Jos vähän kaivan näitä pikkareita takapuolesta…

Jokainen nainen voi varmaan allekirjoittaa tämän: alushousut voivat pilata koko treenin! Niitä saa koko ajan olla repimässä vakosesta, kun kangas jatkuvasti sujahtaa pyllynposkien väliin. Ja jos erehdyt valitsemaan pitsiset niin au! Pitsi hiertää nahkasi punaiseksi ja ärsyttää ihoa. On tosi vaikea löytää istuvia, urheiluun sopivia alushousuja. Toista se on miehillä: yksi ja sama bokserimalli sopii niin arkeen, juhlaan kuin treeniinkin.

Naisella lirahtaa kesken treenin, miehellä ei

Naisilla on eräs kiusallinen ja hyvinkin yleinen ongelma, josta miehet eivät joudu kärsimään. Nimittäin housuun lirauttelu! Melkein jokainen nainen kärsii tästä jossain kohtaa elämäänsä ja vaiva voi todellakin tehdä treenamisesta hankalaa. Kuinka hienoa olisi olla varma siitä, että kykenee kyykkäämään, hyppimään ja tekemään vatsalihaksia ilman karkailua. Nimimerkillä: Vihaan X-hyppyjä!

Miksi niistä mustista housuista näkyy AINA läpi?

Vaateteollisuus on keksinyt mm. pierun hajua imevät alushousut mutta mikä siinä on, ettei mustista trikoista saada peittäviä?? Aina niistä paistaa alushousut läpi. Toista se on miehillä, joilla mustat housut ovat oikeasti mustat housut, joista ei näy läpi.

Karvareuhka on aina tiellä, toista se on miehillä!

Oli tukka sitten lyhyt, pitkä tai kihara, aina se on naisella treenissä haaste. Tukka roikaa silmillä ja otsahiki tekee sortuvista rotanhäntää muistuttavia piiskoja. Yksinkertaisinta on vetää pidempi tukka ponnarille, mutta sitten se ponnari painaa takaraivossa kun teet esim. vatsalihaksia lattialla. Lyhyt tukka on pakko pinnittää matalaksi ja lopputulos muistuttaa usein masentunutta siiliä. Tukkaa on silmissä, suussa ja vaatteissa. Ei ole miehillä tätäkään ongelmaa!

Lähetkö mun kans ens viikolla salille?

Kun nainen koittaa saada itselleen treeniseuraa, on prosessi usein pitkä ja monimutkainen. Mahdollisten vapaaehtoisien tiedustelu pitää aloittaa jo hyvissä ajoin, että ehtii synkronoimaan aikataulut ja lapsenvahdit. Sitten pitää käydä erillinen Whatssapp -keskustelu siitä, mitä laitetaan päälle, koska mennään ja millä mennään. Hirveä vaiva välillä. Miehillä on niin paljon helpompaa tässäkin asiassa!

“Joo en oo vuoteen pelannut, mutta tottakai mä lähden”

Mies voi olla harrastamatta liikuntaa vuosia. Ja silti, kun kaveri kysyy pelaamaan sählyä, se mies voi vaan ottaa ja lähteä. Useimmiten se vielä pärjääkin siellä kentällä ihan hyvin, huolimatta siitä pitkästä tauosta. Mutta naisilla ei olekaan niin helppoa! Liikkumaan lähteminen pitkän tauon jälkeen vaatii totaalisen itsetuntokriisin. Ennen varsinaista liikuntatapahtumaa pitää kerätä rohkeutta, googlettaa motivaatio-meemejä ja käydä treenivaatteet ja kaikki niiden mahdolliset yhdistelmät läpi. Hyvällä lykyllä pitää vielä laittaa tilaus vetämään Zalandolle, jotta saisi uudet kuteet ennen koitosta päälleen. Prosessi on pitkä ja kuluttava. Vaaditaan hurjasti kannustusta, vertaistukea ja tahdonlujuutta. Eikä sekään vielä takaa sitä, että nainen oikeasti lähtee treenaamaan…

Miehet pelaa simppelisti palloa, naiset joutuu valikoimaan ziljoonan vaihtoehdon väliltä

Miehet juoksee, pelaa jotain pallopeliä ja nostaa punttia. Lajivalikoima on ihanan mutkaton ja yksinkertainen. Naisille sen sijaan on tarjolla se 19 erilaista joogaa, Zumbaa, kenguruhyppelyä, aavikkojuoksua ja hot-pilatesta. Lajivalikoima on ylitsepursuava ja mieluisan treenin löytämiseksi voi pahimmillaan joutua testaamaan useita vääriä lajeja. Turhauttavaa.

Treenisometus menee ihan liikunnasta jo itsessään

Naisten treeniin kuuluu oleellisesti myös valokuvaaminen ja somettaminen. Tiedättekö, kuinka rankkaa on välillä löytää niitä oikeita kuvakulmia ja koittaa väistellä kanssatreenaajien osumista ruutuun? Sellaisen sopivan rennon mutta aktiivisen Instagram kuvan näppääminen ei käy käden käänteessa ja monesti sen kuvan eteen joutuukin näkemään vaivaa ihan hikipäässä. Ei ole miehillä tätäkään ongelmaa, joten helpolla pääsevät.

Ootteko te huomanneet eroja naisten ja miesten välillä?

 


 

Edellinen juttu:

En tiedä mikä musta tulee isona

*****

Kuukauden TOP 5 postaukset

Miten laihtua 5 kiloa hetkessä? Ota vinkit talteen!

Miten onnistuin pudottamaan melkein 30 kiloa painoa?

Traumoja lasten kasvukäyristä – ja yksi yllättävä kommentti

Laihduttelu voi olla jopa haitallisempaa, kuin ylipaino

Älä vaan syö näitä ruokia! Ne pilaavat terveytesi!

*****

Seuraa blogia

Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

 

treeni-ja-ravinto
Kommentit (13)
  1. Näin liikunta-alan opiskelijana joutuu välillä toppuuttamaan miesopettajia kun kommentit on mallia, esim. haarahyppyjähän voi tehdä milloin vaan taukojumppana. Ei, ennen kun on vaihtanu urkkaliivit päälle ja muutenkin varmistanut että on sopiva tilanne ettei lopputuloksena olisi se kosteilla housuilla, tukka suussa ja rillit vinossa tisseillä itsensä tajuttomaksi lyönyt nainen.

  2. Ostakaa leak proof -kalsarit! Nykyään on vaikka mitä merkkejä ja valinnanvaraa. Voi sitä riemua, kun tekee sen ratkaisevan muuvin ja lirahtaa – eikä haittaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *