Testissä langattomat Sudio kuulokkeet + ALEKOODI!

Kuten Instagrammissa olen jo kertonut, sain tovi sitten testiin Sudio -merkkiset langattomat Bluetooth-kuulokkeet. Tarkoituksena oli ihan testailla käytännössä, miten kuulokkeet istuisivat omiin tarpeisiin ja mitä mieltä yleisesti näistä olisin.

Meinasin ensin, että laitan näistä jotain mainintaa jonkun toisen jutun yhteyteen mutta asiaa on ehkä kuitenkin ihan oman postauksen verran. Teknisiä tietoja näistä löytyy aika hyvin Sudion omilta nettisivuilta, joten en ehkä niihin pauneudu sen enempää.

parasta-ennen-sudio-kuulokkeet

Käytössäni on siis valkoiset Sudio TRE kuulokkeet. Muitakin malleja olisi ollut, kuten tuollaiset nykyään muodissa olevan “vanhanaikaiset” sankakuulokkeet. Mietin kyllä, olisiko pitänyt vaan mennä muodin mukana ja valita tuollaiset pandakorvat. Mutta näin kun on itse elänyt sen aikakauden, jolloin nappikuulokkeet edustivat sitä uutta&hienoa tekniikkaa, en oikein osaa ns. palata kehityksessä taaksepäin. Vaikka eihän nuo sankakuulokkeet ole ollenkaan samanlaisia kuin silloin joskus, mutta silti. Mä olen itsepäisesti (toistaiseksi) nappinainen?

sudio-kuulokkeet-langattomat

Mä kuuntelen musiikkia ihan töissä, usein myös lenkillä. Haluaisin kuunnella musaa myös salilla. Onhan siellä se radio, mutta se tuuttaa usein joko Iskelmää tai jotain pitkätukkaheviä. Ja auta armias jos menet sitä radiota säätämään! Seuraa loputon vekslaaminen kun jokainen treenaaja rohkaistuu vuorollaan namiskoita hiplaamaan. Mieluusti siis kuuntelisin ihan omaa musiikkia, just sillä volyymilla kun haluan. Käytössä on kuitenkin ollut ihan perinteiset piuhakuulokkeet, jotka ovat kaikkea muuta kuin kätevät treenatessa: johdot tarraa joka paikkaan ja roikkuu silmillä, napit irtoilee korvista kun hikoilee ja sitä puhelinta täytyy kantaa kädessä koko ajan (mä vihaan niitä käsikoteloita). Mutta nyt taitaa tämä ongelma olla ratkaistu ja nämä kuulokkeet löytyvät varmasti salikassista tulevaisuudessa.

Millaiset kuulokkeet on käytännössä?

Sopiiko ne korvaan

Kuulokkeiden mukana tuli useammat eri kokoiset siivekkeet (nuo siivekkeet pitävät napit tiukasti paikoillaan). Ihan sellaista täydellistä istuvuutta en oikein löytänyt, vaikka erikokoisia siipiä kokeilinkin. Tai siis istuvathan ne, mutta vähän turhankin tiiviisti: korva kipeytyy tovin käytön jälkeen. Varsinkin kuulokkeita pois ottaessa tuntee, että korva on hellänä. Mutta toisaalta, ainakin pysyvät paikoillaan! Näiden kanssa ei ehkä tule töissä istuttua sitä 8 tuntia mutta treenin verran niitä kyllä pystyy korvissaan pitämään. Mulla on vähän aina ollut sama ongelma näiden “täydellisesti istuvien” kuulokkeiden kanssa.

Äänenlaatu

Mä nyt vähän valehtelisin, jos väittäisin tietäväni jotain äänenlaadusta. En mä erota mitään vivahteita tai osaa arvioida basson suhdetta discanttiin. Mulle riittää, että musiikki ei särje ja laulu kuuluu kirkkaasti. Näissä ei kyllä mitään ongelmaa ole ollut, hyvin tuntuu kuuluvan.

Äänenläpäisy

Tää oli iso syy siihen, miksi nämä kuulokkeet valitsin. Äänenläpäisy tarkoittaa siis sitä, että kuulee ympäristön äänet vaikka kuuntelisi musiikkia. Kätevä ominaisuus, esim. lenkillä kuulee autojen äänet ja salilla kuulee, jos joku koittaa puhua sulle. Tosin ei nämä päässä nyt ihan keskustelemaan pysty, ei se puheääni ihan niin hyvin läpi tule. Vähän epäilin tuleeko äänistä sellainen puurometeli mutta toistaiseksi ainakaan tämä ei ole häirinnyt. Tai itseasiassa on vähän: istuin autossa kuulokkeet päässä ja omaan tapaani hyvän biisin kohdalla aloin laulamaan mukana. Ja kauheeta kun kuulin sen oman ääneni!! Ennen on voinut kuvitella laulavansa sävelessä mutta totuus kyllä paljastui näillä?

Käytettävyys

Yhdistäminen Bluetoothilla puhelimeen oli suht näppärä. Aika tollanen perusparitus. Pysyvät paikallaan hyppiessä ja hikoillessa. Piuha ei roiku vaan pysyy nätisti niskan puolella. Kantama puhelimen ja kuulokkeiden välillä on noin 3-8m, riippuen vähän mitä muuta on välissä (kuten seinä). Jostain syystä kuitenkin lenkillä vähän tuntui pätkivän, kun puhelin oli taskussa. Tosin tämä saattoi johtua myös pakkasesta, jota tuolloin oli yli -15 astetta. Muuten en ole tätä pätkimistä huomannut. Akku näissä on kestänyt toistaiseksi, olen ladannut kerran ja käyttänyt nyt varmaan 6-7 tunnin edestä.

Näin! Jos nyt joku haluaa tällaiset itselleen saa näitä tilattua eri väreissä ja useampana eri mallina osoitteesta www.sudio.com. Käyttämällä alekoodia parasta15, saa koko valikoimasta -15%. Tarjoavat vielä ilmaisen pikatoimituksen (2-5vrk) Suomeen.

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

*Yhteistyössä Sudio

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *