Tankotanssin valokuvauspäivä

Mainitsin pari päivää sitten osallistuvani tankotanssin valokuvaus -workshoppiin. No nyt sitten oli ne kuvaukset!

Jännitti aikalaillakin. En valmistautunut oikeastaan sen kummemmin, selasin pari Instagram -kuvaa läpi ja harjoittelin vähän kotitangolla. Kuvauksiin voisi pukeutua erikoisemmin, ottaa mukaan rekvisiittaa tai panostaa vaikka hiuksiin ja meikkiin; riippuen vähän minkälaista lopputulosta lähtee tavoittelemaan. En ole mitenkään luonteva kameran edessä, joten päätin mennä mahdollisimman vähällä valmistelulla. Meikkiä nassuun, hiuksia kiharalle ja muutaman asukokonaisuuden läpikokeilu.

parasta-ennen-blogi-tankotanssi-kuvaukset

Kuvaukset olivat ulkona, järven rannalla. Taivaalla makasi tummahkoja pilviä mutta aina välistä pilkahteli aurinko. Meitä oli monta muutakin osallistumassa kuvauksiin, jokainen vuorollaan. Onneksi en ollut ainoa joka jännitti, mitä muutaman kanssa kerkesin juttelemaan ennen omaa vuoroani.

Tankolla pysymiseen tarvitaan ihon ja itse tangon välistä kitkaa. Tästä syystä tankotanssia harrastetaan useimmiten pienemmässä vaatetuksessa, erityisesti lyhytlahkeiset shortsit ovat lajille ominaiset. Tangolla pysymiseen vaikutt  amyös mm. ilmankosteus, hikoilun määrä ja se, onko tanko lämmin vai kylmä. Tätä kitkaa ehkä itse eniten jännitin – auringonpaisteessa hikoilisin kuin pieni possu ja saisin heittää hyvästit hyvälle tarttumalle. Kuvaukset ovat ehkä suhteessa myös rankempia, kun yhdessä asennossa tulee pysyä useamman ruudun verran. Ei mikään helppo homma roikkua metalliputkessa seesteisenä nilkat ajossa, kun ihoa polttaa ja lihakset tärisevät?

tankotanssi-blogi-parasta-ennen-laihdutus

Harjoituskuva workshopista, en ole ihan varma teinkö tätä sitten varsinaisissa kuvauksissa…

Kaikki sujui kuitenkin aika rennolla fiiliksellä, eikä alun jälkeen oikeastaan enää jännittänytkään. Kuvaajan lisäksi paikalla oli meidän tanko-ohjaaja, kääntelemässä oikeaan asentoon ja muistuttelemassa lahnakäsistä? Kun kuvaussessio oli ohi, oli oikeastaan aika hyvä fiilis! Taas yksi asia toteutettuna, jota en olisi vielä jokunen vuosi sitten osannut kuvitellakaan! Kuvat saan sitten jossain kohtaa ja eiköhän lopputulos täälläkin julkaista.

Ja hei, jos joku innostuu tankoilusta niin oma studioni on Pole Attic, Sastamala. Syksyn alkeiskurssillekin on näköjään vielä tilaa! Muita harrastuspaikkoja ja lisää lajista voi lukea esim. täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *