Tammikuun Kuuma Kinkku -dieettivalmennus alkaa NYT!

Se olis kuulkaa nyt se kuuluisa tammikuu ja uusi, ihmeellinen elämä edessä! Lupaukset paperille, jäsenyys kuntosalille ja kaappi täyteen vihreää pupunruokaa – kohti kesäkuntoa 2018!

Periaatteessa en kannata elämän uusiksi laittamista kertaheitolla. Radikaalit muutokset tuntuvat alkuun hyvältä idealta, mutta pitkän päälle niiden ylläpitäminen osoittautuu usein haastavaksi ja lopputuloksena on totaalinen romahdus takaisin vanhoihin tapoihin. Mutta hulluhan sitä olisi, jos en tarttuisi tähän motivaatiopiikkiin minkä tammikuu tarjoaa. Sitä paitsi, ei toiminut meikäläisellä hitaammankaan kaavan periaate vaan läskiksi meni sekin. Joten, julistan tammikuun dieetin alkaneeksi! Katsotaan sitten helmikuussa, jäikö tämä tähdenlennoksi vai pääsikö taas pitkäikäisempään muutokseen kiini. Enkä ajatellut edes hävetä sitä, että aloitan TAAS dieetin alusta. Parempi sata epäonnistunutta yritystä kuin että ei yrittäisi ollenkaan, eikö?

Yritän ajatella tämä dieetin enemmänkin mun olotilan parannuksen kannalta, enkä niinkään miettiä ulkonäöllisiä seikkoja. En varmaankaan aseta nyt mitää kilotavoitteita, koska suoraan sanottuna niillä ei ole mitään väliä. Sen sijaan yritän löytää sellaisen pisteen, jossa mun on hyvä olla itseni kanssa; oli se sitten 80 kilossa tai 75 kilossa. Keskityn enemmän rytmin löytämiseen, energiatasojen parantamiseen ja kehopositiivisuuteen. Kilot karisee siinä sivussa, jos karisee.

Mutta se, miten tämä tammidieetti näkyy täällä blogissa onkin toinen juttu! Rakkaat immeiset, saanko esitellä:

Kuuma Kinkku!

Kuuma Kinkku on vertaistukea, vinkkejä, kannustamista ja kehopositiivisuutta. Joka päivä täällä blogissa julkaistaan mun omat edistymiset mutta myös joku ajankohtainen vinkki/neuvo/resepti/motivaatiopläjäys. Saatan jakaa esim. pikatreenejä tai tehtäviä, joiden avulla toivottavasti pysytään kaikki vähän paremmin ruodussa.

Minkäänlaista PT:n tai ravintoneuvojan ammattitaitohan mulla ei ole. Jokainen varmaan tietää periaatteen millä laihtuu (syö vähemmän kuin kulutat) joten tähän en niinkään aio tarttua, vaan tarkoituksena on lähinnä jakaa motivaatioon, itsekuriin ja käytännön asioihin liittyviä juttuja: Entä jos tulee kipeäksi kesken treeniputken? Miten pitää toimia, kun kahvipöydässä tarjotaan pullaa? Miten suhtautua repsahduksiin? Miten liikunnasta saa tehtyä mielekästä? Entä sitten kun ketuttaa niin, että tekisi mieli upottaa pää viinitonkaan?

Toivon, että tästä on mulle itsellenikin vähän lisämotivaatiota ja ehkäpä tekin siellä toisella puolella saatte vähän extratsemppiä elämänmuutoksiinne!

Huomenna aloitetaan, tee nämä asiat jo tänään

Virallisestihan tammikuu alkoi jo tänään, mutta käynnistämme tämän projektin vasta huomenna, koska tänään vielä kärsin kuohuviinin aiheuttamasta jälkiolotilasta…? Tänään voi kuitenkin jo henkisesti varautua huomiseen, siivota kaapeista kaikki (KAIKKI) jouluherkut pois ja pohtia, minkälaisilla aseilla sitä uutta minää lähtisi huomenna rakentamaan. Kaivatko netistä kaalikeittodieetin? Menetkö lautasmallilla? Keskitytkö liikunnan lisäämiseen? Mieti, mikä on realistista: jos vihaat kukkakaalia niin ehkä nuppuvihanneksiin perustuva kitudieetti ei toimi. Jos et ole harrastanut liikuntaa aikoihin, ehkä ei tarvitse aloittaa bodypumppaamalla 5x viikossa. Hae itsellesi järkevä periaate, jota kykenet noudattamaan kuukauden ajan (mieluummin tietty pidempäänkin). Jos nyt oikeasti haluat vetää pussikeittoja, niin go for it. Mutta muistuttaisin, että kestävien tuloksien kannalta äärimmäisyydet ei toimi. Vinkkejä ruokavalioasioihin voi hakea vaikka tästä postauksesta: Mitä pitäisi syödä, että pysyy kuosissa? Tai sitten tästä: Miten irti lihottavasta elämäntavasta – vinkkejä lempeään aloitukseen .

Huomisiin!

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

Kommentit (2)
  1. Siis wau, mikä blogi! Oon jo aivan myyty nainen! Mä niin lähden mukaan sun Kuuma Kinkku-valmennukseen! 😀 Haluan saada tämän n. 8 kg puhdasta läskiä vihdoin lähtemään. Raskauskiloja joo, mutta kun lapsi lähentelee jo kolmea ikävuotta, niin ehkä täytyy lakata käyttämästä tätä korttia 😀 Toisaalta, eipä se paino ole noussutkaan sen jälkeen kun lapsen toin sairaalasta kotiin. Samassa 73.7 kg mennään!

    Samanlaista jojo-taustaa (joo-o… paha sana!) täälläkin. Tietoa, taitoa ja kokemusta on, puuttuu vaan se kyky jatkaa tätä touhua kahta viikkoa pidempään. Cheat-ateria tapaa venyä ensin päiväksi, sitten viikonlopuksi, ja lopulta n. kolmeksi kuukaudeksi. Voi apua!

    Vertaistuki on siis todellakin paikallaan!

  2. Voi kiitos! Kuulostaa joo aika tutulta sun tilanne! No mut nyt laitetaan yhdessä läski tirisemään! Ja hei, onhan tuokin aika saavutus että olet kolme vuotta saanut painon pidettyä tasaisena, kertoo siitä että arki on suht hallinnassa vaikka se 8 kiloa siellä kummittelisikin. Nyt sit vaan vähän viimeistelyä kehiin, kyllä se siitä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *