Saako ottaa lapset mukaan salille?

Äitin tai isän pitäisi päästä treenaamaan, mutta lapsenvahti puuttuu. Saako lapset ottaa silloin mukaan salille?

Melkein puolet minusta -blogissa Laura kirjoitti ottaneensa lapset mukaan salille. Aina välillä on munkin salilla näkynyt lapsia. Muistaakseni olen kerran ottanut omanikin mukaan. Salilla on lapsille pieni leikkinurkkaus, jossa on silloin tällöin myös ohjattua toimintaa. Omat lapset eivät kuitenkaan kauaa viihtyneet parkissa vaan aika pian hipsivät salin puolelle kyselemään kaikenlaisia kysymyksiä. Vaikka kuinka sanoin, että älkää koskeko mihinkään, kohta nuo ipanat paukuttelivat käsipainoja ja istuivat laitteissa. Siinä kohtaa kun juoksumatto surahti käyntiin ja kakarat kikattivat kyydissä, tuumasin että meidän on aika poistua salilta. Sen yhden kerran jälkeen en ole lapsia mukaan ottanut.

Ehkä ne lapset eivät sinne salille kuulu. Ymmärrän hyvin, että toisilla vanhemmilla on oikeasti vaikeuksia saada yhdistettyä treeni ja lapset. Mutta mun mielestä lasten tuominen salille ei silti ole oikea ratkaisu. Eri asia toki jos salilla on lapsiparkki, missä lapset pysyvät treenin ajan, tai jos salilla on erikseen sallittu lasten oleminen salilla esimerkiksi tiettyinä kellonaikoina. Mutta sinne laitteiden sekaan lapset eivät kuulu.

salitreeni lapset mukaan salille lapset salilla kokemuksia mielipide

salitreeni lapset mukaan salille lapset salilla kokemuksia mielipide

Miksi ei lapsia salille? Ketä ne piltit siellä haittaavat?

Ensinnäkin, jos meikäläinenkin – aikuinen ihminen – onnistuu paukauttamaan painopakan peukalonsa päälle, miten on lasten kanssa? Salilla on oikeasti vaaratilanteita: ei pelkästään painavien painojen kanssa, vaan joku muu treenaaja voi vahingossa heilauttaa tangon lapset päähän. On liikkeitä, joissa ei yksinkertaisesti pysty vahtimaan selustaa koko ajan eikä ole lähtökohtaisestikaan reilua, että treeninsä lomassa pitää jännittää salilla olevien lasten puolesta. Ja kun mä ainakin jännitän myös muiden lasten puolesta, en vain omieni.

“Mutta kun kyllä se käyttäytyy hyvin, istuu hiljaa ja vaan pelaa”

Moni sanoo, että lapsensa osaa kyllä käyttäytyä. Että kyllä se istuu tablettinsa kanssa nätisti nurkassa eikä hievahdakaan niin kauan kuin akkua riittää. Vähän mietityttää onko tämäkään sitten ihan reilu asetelma. Lapsi pelaa ja vanhempi treenaa. Olisko lähtökohtaisesti parempi ehkä harrastaa jotain yhdessä? Esimerkiksi leikkipuistossa pystyy hyvin tekemään kehonpainotreeniä samalla kun lapsi leikkii.

salitreeni lapset mukaan salille lapset salilla kokemuksia mielipide

salitreeni lapset mukaan salille lapset salilla kokemuksia mielipide

Mulle salitreeni on monesti myös sitä omaa aikaa. Jätän omat lapset kotiin, jotta saan rauhassa keskittyä ja hengähtää oman perhearkeni velvoitteista. Pointti menee vähän hukkaan, jos salilla kuitenkin on muiden muksuja. Sellaiset about 15 vuotiaat ja siitä ylöspäin, eivät salilla häiritse, vaikka vähän mietin onko salitreeni kasvavalle lapselle se paras treenimuoto muutenkaan.

Epäilen myös, onko sille lapsensa mukaan ottaneelle vanhemmallekaan se treeni kovin tehokas. Puolisilmällä kuitenkin pitää keskittyä lasten käyttäytymiseen ja huolehtia, etteivät he satuta itseään tai häiritse muita. Tuleeko silloin treenattua itsekään turvallisesti tai tehokkaasti?

Mitä mieltä te olette, saako ottaa lapset mukaan salille?

 

 

Edellinen juttu:

Ensimmäinen kuvauspäivä takana, miten meni?

*****

Kuukauden TOP 5 postaukset

Ah niin tehokas vatsa-peppu-reisi -jumppa

Se olis sitten siinä. Fuck cancer!

Ennen ja jälkeen – Laihdutus kuvina

Olen laihtunut ilman tietoista laihduttamista – miten se on mahdollista?

Maukas tomaattikeitto – resepti koko perheen herkulle

*****

Seuraa blogia

Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

kauneus
Kommentit (5)
 1. Pikkuponeja ja Yksisarvisia by Elina
  22.10.2018, 16:17

  Oon samaa mieltä siitä, että lapset ei salille kuulu, ellei kyseessä sitten ole joku pieni sali, jossa on muutama muu treenaaja sun lisäksi; silloin se voisi toimia, jos tosiaan nappaa sen tabletin mukaan. Tämä on sinänsä vähän kinkkinen juttu, koska aikanaan kolme vuotta totaaliyksinhuoltajana olleena tajuan sen paremmin kuin hyvin, että jos sinne salille oikeasti mieli palaa ja sinne on “pakko” päästä, niin silloin lapsi tulee mukaan. Itse laitoin salihommat holdiin, kun treeniajaksi lapsenhoitajan sumpliminen ja koko setti alkoi viedä enemmän energiaa, kuin mitä salitreeni antoi. Nykyäänkin, vaikka emme tyttäreni kanssa ole enää kaksin, olen vaihtanut toistaiseksi salihommat juoksemiseen, koska siihen ei tarvita muuta, kuin ovi auki ja baanalle. 😀

  1. Henna - Parasta Ennen
   23.10.2018, 08:47

   Kinkkinen juttu tosiaan. Ja vaikuttaa aika paljon kellonaika, salilla olevat muut ihmiset, salin säännöt lapsiin ja tietty ne lapset itse. Toiset saa tämän onnistumaan hyvin, toiset sitten huonommin. Yleisesti ottaen on mun mielestä parempi, että ei lapsia. Vaikka tosiaan aiheuttaahan se ongelmia aina jollekulle. Juokseminen on kyllä siitä helppoa, että siihen ei vaadita hirveesti järjestelyjä ja lapsi voi vaikka pyöräillä vieressä:)

 2. Noora Laitinen
  23.10.2018, 09:56

  Ei missn nimessä lapsia salille, kysessä ennen kaikkea turvallisuus riski. Olen töissä kuntosalilla ja periaate on selkeä – ellet ole meillä kirjoissa (maksava vieras tai jäsen) vakuutus asiat menevät kinkkisiksi mikäli jotakin sattuu. Salilla on paljon vaaran paikkoja lapselle ja treenaavan huoltajan on mahdotonta pitää naperoja koko ajan silmällä. Ymmärrän että vanhempien on hankalaa löytää omaa aikaa salilla käymiseen mutta valitettavasti sali on yksi niistä paikoista joihin lapsia ei kuulu tuoda. Kuntosali on minulle myös työpaikka, ja siksi toivoisin kovin että ellei salilla ole erikseen lapsinurkkaa tai hoito palveluja ei heitä sinne tuotaisi aiheuttamaan häiriöitä ja turvallisuusriksiä. Toki pienillä yksityisillä saleilla säännöt voivar olla erilaiset, ja tilanne toinen, mutta pää-asiassa kuntosali on aikuisten paikka jossa keskittymisen pitäisi olla 100% omassa suorituksessa kaikkien hyvinvoinnin takaamiseksi.

  1. Henna - Parasta Ennen
   23.10.2018, 13:52

   Empä itsekään osannut ajatella tätä työntekijöiden tai yrittäjän näkökulmasta, hyvä pointti! Ja tuo vakuutuspuoli on kyllä kans totta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *