Roikkuvan röllövatsan kirous. Auttaako siihen mikään?

Jos naisilta kysytään, mitä ruumiinosaa he inhoavat itsessään eniten, suurin osa mainitsee vatsansa. Keskivartalo mielletään liian löysäksi, roikkuvaksi, makkaraiseksi. Se ei koskaan ole tarpeeksi timmi ja napakin on monen mielestä hassun mallinen. Vatsalla on ihan oma lokeronsa kehoinhossa: sitä ei vain inhota, sitä hävetään. Se nauttii jonkinlaista kummallista ällöleimaa ja sen ulkomuodolle on olemassa enemmän kriteereitä kuin Tinder -matchille.

Mihin vatsan saama erityishuomio perustuu? Miksi se on niin yleisesti inhottu ja kammottu?

Vatsa on kuitenkin loppupelissä vain säilytyspaikka sisäelimille, eiliselle nakkikastikkeelle ja muutamalle kehittyvälle pierulle. Vatsa on tarkoitettu venyväksi. Sen kuuluu elää ja muotoutua. Se mukautuu raskauksiin ja ylensyönnin aiheuttamaan turvotukseen. Kenelläkään meistä se ei ole aina tiukka ja litteä. Ei edes niillä, joilla se kuuluisa sixpack oikeasti rakoilee kuin mannerlaatat.

“Vatsa on kuitenkin loppupelissä vain säilytyspaikka sisäelimille, eiliselle nakkikastikkeelle ja muutamalle kehittyvälle pierulle.

Vatsan paljastaminen on monelle jotenkin arka paikka. Joka kesä kauhistutaan niitä bikineitä, koska vatsa. Joka kerta kun istumme tuolille, koitamme mielessämme laskea montako makkaraa puristuu. Vältämme vartalonmyötäisiä vaatteita ja kaapinpohjat pursuavat erilaisia tiukentavia korsetteja ja muotoilevia alusasuja. Hirveä stressi ja paine yhden vartalonosan vuoksi. Harva miettii yhtä huolella vaikkapa selkämuhkujansa, vaikka nämä useimmiten näkyvät jopa enemmän kuin vatsa.

vatsa maha maharollo roikkuva maha

maharollo-vatsa-loysa-ruma-maha

Oikein kunnon röllömaha!

Mulla on aina ollut tosi kieroutunut suhde omaan mahaani. Se ei ole koskaan ollut hyvä, ainakaan omasta mielestäni. Silloinkin kun olin  nuori ja iho oli kimmoisa, inhosin vatsaani. Siihen inhoon ei auttanut edes se napakorun hankkiminen (oli muuten tosi hyvä idea!). Raskauksien vuoksi nahka on vielä kuorrutettu raskausarvilla, napa uponnut selkärankaan ja edestakas seilaava paino on tehnyt tehtävänsä. Välillä mietin, voiko tuosta tulla enää ikinä edes sellaista siedettävää. Vaikka kuinka laihtuisi ja tekisi vatsalihaksia – voiko tuota yksinkertaisesti enää muuksi muuttaa?

“Raskauksien vuoksi nahka on vielä kuorrutettu raskausarvilla, napa uponnut selkärankaan ja edestakas seilaava paino on tehnyt tehtävänsä.

En osaa sanoa, miksi juuri vatsa on saanut kehossani näin suuren leiman. En osaa samalla tavalla vihata sisäreisiäni, vaikka ihan samaa löllöä ne ovat. En myöskään osaa hävetä selkämuhkuja taikka roikkuvia gluteus maximus -lihaksiani. Toki harmittaahan niidenkin ulkonäkö, mutta vatsa saa silti edelleen ykköspaikan munkin inhokkilistalla. Onko se vaan sitä, että vatsa sattuu olemaan päivittäin näkökentässä? Harvemmin tulee syynättyä vaikkapa sitä selkää, vaikka ihan samalla tavalla sielläkin puolella kulkee kaikenlaisia aaltoja.

vatsa roikkuva iho raskausarvet

Voiko moneen kertaalleen venytettyä ja arpista vatsaa enää saada timmiksi?

Venynyttä ja arpista ihoa ei saa takaisin kurottua ja vaikka tuossa ylimääräistä rasvaa onkin, vaatisi sellainen semitiukka vatsa varmaankin yli 30 kilon painon pudotuksen. Nuorilla ihmisillä vatsanahka saattaa palautua, toisilla jopa ihan ennalleen (epäreilua!). Mutta mikään vatsalihasliike ei itsessään tee roikkuvasta vatsasta sileää. Eikä noita arpia tuosta enää pois saa. Toki huolehtimalla vatsalihastensa kunnosta ja ylipainon määrästä saa aina positiivista muutosta aikaan, mutta kunnon röllöön ei nekään taida tehota. Ei ainakaan enää, kun tuo röllö on tuossa roikkunut liki 10 vuotta.

Saattaisit tykätä myös tästä:
Onko pakko olla laiha, jos ei halua?

Välillä mietin, pitäisikö alkaa säästämään plastiikkakirurgia varten. Mutta kun en millään haluaisi mennä niin pitkälle. Ennemmin toivoisin, että tällaisille taikinamahoille olisi elämässä enemmän ymmärrystä. Että lopetettaisiin se sixpackin ihannointi, sen hankinta kun ei monellekaan meistä ole edes realistista. Suurin osa naisista varmaan omaa just tällaisen mahan kuin minäkin: arpeutuneen ja pussittuneen, tai muuten vaan vinksahtaneen. Luulisi, että enemmistövoimilla saataisiin vatsallekin kehorauha aikaan.

Millainen suhde sulla on sun vatsaan? Omistatko röllön vai pyykkilaudan?

 


Edellinen juttu:

Haluatteko kuulla salaisuuden? Siihen liittyy televisiokamera ja minä!

*****

Kuukauden TOP 5 postaukset

Ah niin tehokas vatsa-peppu-reisi -jumppa

Yksi asia, jolla vähennät stressiä, ehkäiset mielitekoja ja nukut paremmin

Ennen ja jälkeen – Laihdutus kuvina

Haluatteko kuulla salaisuuden? Siihen liittyy televisiokamera ja minä!

Somen ja blogimaailman aitous – pärjääkö enää ilman mediaseksiä?

*****

Seuraa blogia

Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

kauneus vartalo vartalotyypit
Kommentit (4)
 1. Emilii Dove
  26.9.2018, 11:40

  Kiitos Henna!
  Erinomainen aihe ja hyvin kirjoitettu. Olen kanssasi aika samoilla linjoilla. Asiaa pahentaa vatsalihasten väliin jäänyt rako eli diastasis recti. Eikä se siitä sitten treenamalla umpeen kuroutunut. Monilla onneksi oikeiden liikkeiden tekeminen ratkaisee ongelman, mutta taidan kuulua siihen noin 10 prosenttiin, joilla ongelma ei jumpalla hoidu.

  1. Henna - Parasta Ennen
   27.9.2018, 20:56

   Kiitos! Joo toi vatsalihasten erkauma on kyllä kuttujuttu, eikä siihen tosiaan aina auta edes se jumppa.

 2. Ihanaaaaaaa! Oikea maha sulla! Mulla tietty on samanmoinen, enhän mä muuten kehuis:D. Mulla on 3 lasta ja r-ajan-diabetes lihotti raskausaikoina sen jotain 30kg/skidi. (Jos joku nyt sanoo, että urpo, söit kuitenkin vaa karkkia niin EI EN, söin rahkaa, hapankorppuja ja piikitin, silti..) Olen nykyisin palannut omaan normaalipainoon, mutta nahka roikkuu, arpia on.. Rasvaa on kerääntynyt kai enemmän navanympärille kuin keskimäärin muualle. Ehdottomasti enemmän näitä mahakuvia maailmaan! Jos kehtaa tsiikailla biitsillä ympärilleen niin meitä on moneksi. Itse katson vain myötätuntoisesti erilaisia vartaloita. (No joo.. joskus sit vaa katson kirjaa, kun iskee alemmuuskompleksi). En usko, että kovinkaan moni oikeasti huokailee toisten mahoille tai perseille, nenille, hiusrajoille tms. Niillä on omat kipukohtansa omissa vartaloissaan ja elämissään.
  Mutta miksi oi miksi vaatemallit ovat joko xxs tai xl. Hyvin suppea valikoima joko hoikka ja pitkä tai “kurvikas”. Missä on keskivartalolihavat naiset? Harteikkaat “vyötäröttömät ” naiset? Missä 140cm pitkät mummot? Hitto vie.. Meitä on useampia malliltaan… hmph!

  1. Henna - Parasta Ennen
   27.9.2018, 20:58

   Eihän kukaan muu oikeasti sun vartalolle huokaile, itse sitä on itsensä pahin vihollinen tässäkin. Ja joo samaa mieltä ton vaatemallien kans, missä on ne kaikki muut vartalot? Ja ylipäätään on hassua että sellainen normaalipainoinen nainen on harvoin edustettuna, löytyy aina se XS ja sitten se XL.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *