Oodi tisseille

Rinnat, tissit, lollot, melonit, tytöt, puikulat, ketunnenät. Rakkailla lapsilla on monta nimeä.

Tapasin teidät ensimmäisen kerran jo ala-asteella. Emme ihan heti tulleet juttuun, koin teidät vähän tunkeilevina. Kavereilla ei vielä ollut omia, joten tunsin itseni vähän oudoksi. Ensimmäiset rintaliivit olivat niin nolot. Muistan edelleen kuin eilisen, kun luokan pojat bongasivat kaula-aukosta pilkottavan rintsikan olkaimen. TOLLA ON TISSILIIVIT! Buahah haha! Olisin voinut vajota maan alle. Kun olisinkin jo tuolloin tiennyt, että jossain kohtaa ne tissit ovat aika jees juttu.

Erilaiset kuin muilla

Yläasteella teistä tuli itseasiassa vähän mun keulakuva: olitte ensimmäinen asia, joka mussa nähtiin. Se ei tuntunut aina kuitenkaan kivalta. Jotkut kokivat oikeutetuksi tulla lääppimään teitä, ihan kuin olisitte julkista omaisuutta. Eihän se teidän syy ollut, että ette meinanneet mahtua mun paidan sisään. Pitkään toivoin, että olisitte erilaiset. Nätimmät, isommat, pyöreämmät, pienemmät. Sellaiset kuin muilla. Jossain kohtaa ymmärsin, että jokaisen parin kuuluukin olla erilainen eikä täydellisiä rintoja ole olemassakaan. Jälkikäteen ajateltuna ehkä tämänkin kokemuksen oli tarkoitus vahvistaa; opin pitämään puoliani ja asettamaan rajoja kehoni kohtelemiselle. Ymmärsin, että teidän ei kuulu olla yleinen objekti vaan yksi naiseuteni elementeistä, joka ei kuulu kenellekään muulle, ellen niin itse halua.

“Pieniä, littania, uhkeita, pinkkejä, löysiä, tiiviitä, tatuoituja.

Maitosuihkuja ja teipistä ärtyneitä nännejä

Ajan kanssa opimme elämään keskenämme ja voi mitä kaikkea olemmekaan kokeneet yhdessä! Muistatteko, kun äidinmaidosta turpeina päätitte suihkia ylimääräiset maidot miehen silmään? Hahha! Nauroimme niin paljon teille: ihan kuin reikäinen vesi-ilmapallo olisi suihkinut menemään.

Onhan meillä ollut erimielisyyksiäkin. Silloin joskus koitin saada teidän mielialaa nostettua Kim Kardashianilta opitulla tempulla: ilmastointiteipillä. Henkarissa roikkui upea musta iltapuku, joka vaatisi rintaliivittömyyden. Valitettavasti vaan mikään teippimäärä ei riittänyt. Lopulta näytitte enemmänkin surullisilta salaatinottimilta, kuin Kimin ilmavan uhkeilta kaksosilta. Ja sitä tuskaa kun teippiä kiskoi irti! Olisi pitänyt lukea se pieni präntti: muista suojata nännit ensin vanulapulla, ettei teippi nappaa kiinni. Jep.

“Toisilla ne on eriparia, toisilla niitä ei ole ollenkaan. Osalla on luomut, osalla ei.

Surulliset ja rupsahtaneet tissit

Nyt huomaan teidän vähän väsähtäneen, lapset, ikä ja laihduttaminen on tehnyt tehtävänsä. Olen useamman kerran miettinyt, pitäisikö meidän tehdä vielä viimeinen tyttöjenreissu Vironmaalle? Jos päättäisimme tämän rapistuvan suhteemme ja palaisimme siihen terhakkaan olotilaan, mikä joskus oli. Mutta sitten katson teitä. Loppujen lopuksi olette palvelleet minua hyvin. Olette ruokkineet kaksi ihanaa lasta, salakuljettaneet kossupullon Ruisrockiin ja säästäneet monta euroa (tai oikeastaan markkaa) pääsylipuissa. Olette vahvistaneet naiseuttani ja tasapainottaneet vartaloani. En ole paljoakaan joutunut teistä valittamaan, olette itseasiassa aina olleet suht jees. Ehkä olen teille sen velkaa, että hyväksyn rupsahtamisenne ja kannan teitä ylpeinä silloinkin, kun jäljellä on pelkät nahkaräpylät.

Tai no. Jos nyt ihan löysäksi meinaatte heittäytyä, ehkä harkitsen sitä Viroa uudestaan.

Älä anna niiden määritellä sua

Tissejä on monenlaisia. Pieniä, littania, uhkeita, pinkkejä, löysiä, tiiviitä, tatuoituja. Toisilla ne on eriparia, toisilla niitä ei ole ollenkaan. Osalla on luomut, osalla ei. Muista kuitenkin, että naisen osaaminen, älykkyys tai viehättävyys eivät ole tissien ulkonäöstä riippuvaisia juttuja. Jos joskus haluat kohentaa tai muotoilla rintavarustustasi, tee se itsesi vuoksi äläkä kauneusihanteiden tai varsinkaan miehen takia. Pukeudu just sellaisiin vaatteisiin kuin haluat: isorintaisenkaan naisen ei tarvitse verhoutua telttaan eikä pienirintaisen ole pakko ahtaa liiveihinsä kanafileitä tai tennissukkia. Jokaisella naisella on oikeus olla seksikäs, sporttinen, klassinen tai trendikäs; oli rinnat sitten millaiset tahansa. Pidä myös huolta tytöistäsi: tutki niitä säännöllisesti ja pue ne oikeanlaisiin urheiluliiveihin liikkuessasi.

 

Tissimyönteistä viikkoa kaikille naisille siellä!

*Kuvat: ©123rf.com


Edellinen juttu:

Hotel Sveitsi – naisten irtiotto arjesta

***

Lue myös nämä:

Rakastaako lihava oikeasti itseään?

Aliarvioitu nainen

*****

Seuraa blogia: Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

kauneus vartalo
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *