Onnistunut laihdutus – Laihduttamisen ABC!

Kaikki mitä olet koskaan halunnut tietää laihduttamisesta! Laihduttamisen ABC kertoo kirjain kirjaimelta, mitä laihduttamiseen ja laihtumiseen oikeasti vaaditaan ja millaisiin asioihin on hyvä varautua?

Onnistunut laihdutus kirjain kirjaimelta

Arkirutiini

Jos et pysty noudattamaan sitä joka päivä, se ei toimi pidemmän päälle. Pyri rakentamaan terveellisiä, järkeviä ja pitkäikäisiä arkirutiineja.

Badass

“Joku, jonka normeista poikkeavaa asennetta tai käytöstä ihaillaan” -Wikisanakirja. Ja voi tämä tarkoittaa myös erityisen tuhmaa pyllyä, kumpi vaan toimii sulle paremmin. Enivei, ole badass.

C-Vitamiini

Pitää sun vastustuskyvyn kunnossa ja sanotaan tämän edesauttavan myös rasva-aineenvaihduntaa. Napsi reippaasti, tätä et pysty yliannostamaan. Niin eikä tule keripukkia kun napsii C-pillereitä.

Demonit

Meillä kaikilla on niitä. Mörköjä sängyn alla. Kohtaa demonisi ja käske niiden painua hiiteen. Älä anna niiden estää sua tekemästä mahtavia asioita.

Eines

Nykyään einesruokaa on saatavilla ihan hyvinä ja ravitsevinakin versioina. Pääsääntöisesti kuitenkin jätä eines kauppaan ja suosi mahdollisimman vähän prosessoituja ruoka-aineita. Lisää ruokavalio asiaa tästä.

 

Flow

Mikään ei inspiroi niinkuin hyvä flow! Flow on henkistä tasapainoa, keskittymistä olennaiseen ja eräänlaista positiivista virtausta eteenpäin. Flown tarkoituksena on tuottaa iloa. Pyri löytämään se sun oma flow ja anna virran viedä!

Gepardi!!

Tai mikä tahansa kissaeläin. Puumakin käy. Kurnau, olet itsenäinen, sulavaliikkeinen ja  seksikäs misu! Älä anna muiden väittää toista.

Hiit

Nopea tapa saada syke korkealle ja rasva palamaan tehokkaasti! Treeni vie vaan vähän aikaa, sen voi toteuttaa melkein missä vaan ja sopii kaikille. Tee tämä 1-3 kertaa viikossa. Tuntuu kamalalta, toimii pirun hyvin.

Itsetunto

Tämä on sun salainen supervoima. Pidä huolta siitä, että ajattelet itsestäsi positiivisesti ja uskot itseesi. Jos negatiivisuus pyrkii hiipimään mieleen, tee aktiivisesti töitä sen karkoittamiseksi. Vahva itsetunto kantaa sut pidemmälle kuin mikään muu tässä maailmassa!

Jälkihiki

Tää on se jälkikäteen ilmaantuva hikiläntti ja karpalo nenänpielessä. Se ei ole noloa, meillä kaikilla on sitä.

Ketutus

Välillä ottaa päähän ja se on ihan ok!

Liikunta

Liiku tavoilla, jotka tekee sut iloiseksi. Liiku säännöllisesti ja monipuolisesti.

Motivaatio

Kaikki siitä puhuu mutta kukaan ei tiedä, miltä se näyttää. Välillä sen läsnäolon tuntee ja välillä se taas häviää pitkiksi ajoiksi. Kummallinen tyyppi. Lisää motivaatiosta esim. täältä.

Nauru

Huumorilla pärjää pitkälle. Sitäpaitsi 10-15 minuutin nauraminen kuluttaa energiaa noin 20-30 kilokaloria eli yhden piparin verran.

Oikotie

Niitä ei ole.

Porkkana

Ainoa hyvänmakuinen kasvis. Talvella siitä saa tehtyä lumiukolle nenän, joten on myös monikäyttöinen.

Quark

Joka bodarin valkoinen ihmemömmö. Paljaaltaan jää kiinni ikeniin mutta maistuu kuulemma mehukeiton kans tosi hyvältä!

Rohkeus

Ole se erilainen nuori. Poikkea linjasta. Syö omia eväitä sillon kun muut vetää pitsaa.

Sisu

Paina läpi vaikka harmaan kiven. Sillon kun kaikki muu pettää, on sisu vielä jäljellä. Käytä sitä, kunnes löydät taas muita työvälineitä.

Takapakki

Niitä tulee, useitakin. Itse päätät, kuinka syviksi takapakit päästät. Älä anna niiden katkaista sun etenemistä.

Urpot

“Etkö nyt voisi yhtä pullaa syödä”, “Sähän oot kohta anorektikko”, “Munkin täti joskus laihdutti ja sitten se lihoi takasin kaikki”. Urpot.

Vartalopeili

Heivaa vaaka. Peili ja olotila kertoo kaiken tarvittavan.

Whatsapp

Näppärä tapa pitää aina joku tsemppaaja tai kohtalontoveri lähellä. Tukiverkosto on kultaakin kallimpaa!

X-hyppy

Tää on se liike, missä kaikki hölskyy ja rytmi sekoon jos ajattelee jotain rusinaa suurempaa. Silti, ajatuksena hauska ja tehokas alkulämmittelyliike.

Yllätyskyykky

Liiku spontaanisti. Ota ilo irti rappusista, spurttaa postiauton kanssa kilpaa laatikolle, tee ohimennessä pari seinäpunnerrusta. Arkiaktiivisuus on monesti suunniteltua liikuntaa tehokkaampaa!

Zzz eli uni

Nuku. Se on kivaa.

Älämölö

Kerro kaikille projektistasi. Mitä useampi tietää, sitä enemmän saat motivaatiota ja tsemppiä.

Öööö

Välillä menee sormi suuhun. Niin kumpi nyt on parempi proteiinipatukka ja miten näitä Chian siemeniä käytetään? Relaa. Kaikkea ei tarvitse tietää eikä osata. Kysy, tutki ja kokeile.

 

Näistä koostuu onnistunut laihdutus!

 


Lue myös nämä:

Painon- ja mielenhallintaa: Ylös ulos ja lenkille!

Menossa ekaa kertaa salille? Näin selätät epävarmuutesi!

*****

Seuraa blogia: Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

treeni-ja-ravinto ylipaino elamantapa
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *