Nopea tie upeaan ulkonäköön ja parempaan itsetuntoon

Eikö olisi hienoa, jos olisi olemassa nopea keino näyttää hyvältä? Jokin pikaratkaisu, jolla saisi itsetuntoa buustattua? Jos kätevä tapa, miten päiviin saisi enemmän iloa ja energiaa? Tiedättekö mitä, kaikkiin näihin ON olemassa suht nopea keino!

Viikonloppuna siivosin vaatekaappiani. Kätevästi järjestelin lumppujani kasoihin: kirpputorille, roskiin, kaappiin ja lahjoitettavaksi. Siinä sitten katselen vaatekaappini sisältöä. Ja tiedättekö mitä mietin? Miksi ihmeessä mulla on näin paljon rumia, rikkinäisiä, vanhoja ja epäsopivia vaatteita? Miksi säästän näitä kaikkia? Kuka näitä ikinä käyttää? Miksi puen itseäni näihin masentaviin lunttuihin?

Löytyykö teidänkin vaatekaapista näitä?

Muistovaatteet

Vaatteet, jotka toimivat muistona jostakin kivasta tapahtumasta tai tilanteesta. Itse vaatehan on kasvanut muodista ulos jo Nylon Beatin aikana eikä ole mahtunut päälle enää 7 vuoteen. Ikinä et sitä enää päällesi laita, mutta uskollisesti viikkaat sen kaappiin, koska sillä on tunnearvoa.

Käytän näitä sitten, kun löydän näihin sopivan ylä-/alaosan

Näitä on mulla paljon! Usein niissä roikkuu vielä laputkin paikallaan. Sanomattakin selvää, että sitä täydellistä vaateparia ei koskaan löydy ja vaate jää yksinäisenä kaapin perälle.

Miks mun vaatekaapista löytyi lasten pyöräilykypärä??
Tää oli niin halpa

En millään raaski heittää edullisia vaatteita menemään. Vaate voi olla täyspommi, mutta kun se oli löytö! Ei sen niin väliä, vaikka väri on väärä ja malli huono. Pääasia, että hinta oli hyvä.

Joskus mahdun tähän vielä

Miksi. Oi miksi. Tavoitevaatteet on vähän niinkuin kidutusvaatteita. Ne muistuttavat meitä “paremmasta ajasta”. Niitä katsoessa tulee aina niin syyllinen olo. Sitä paitsi jos joskus ne taas mahtuisivatkin päälle, eikö siinä kohtaa olisi kivempi palkita itseään uusilla vaatteilla eikä kaivaa kaapista vanhoja rytkyjä?

Kamalat kotivaatteet

Kotona on mukava olla vähän rennommissa vaatteissa. Mutta missä kohtaa “rento” ja “kamala” ovat tulleet synonyymeiksi? Miksi kotivaatteet eivät voisi olla mukavia JA nättejä? Mun kotivaatteet ovat lähes poikkeuksetta reikäsiä collareita, nukkaantuneita huppareita ja eripari villasukkia. Aika saletisti ne myös vähän haisee.

Jos remontoin tai maalaan joskus

Säästän aina erikseen remontointivaatteita. Jos joskus pitää maalata vaikka joku seinä tai jeesata kaveria muutossa. Mulla saattaa olla useampi tällainen vaatekappale. Niille on oikeasti käyttöä ehkä kerran 4 vuodessa.

Läskivaatteet

Olen säästänyt muutamia vaatteita sitä varten, jos jossain kohtaa lihon tai koen jonkinlaisen turpoamisen. Mulla on esim. läskifarkut, jotka vedän jalkaan siinä kohtaa kun mitkään muut ei enää mahdu. Ja sellaisia löysiä yläosia, joilla saa itsestään kätevästi muotoiltua puolijoukkueteltan. Oikein sellaisia “nyt on onnistunut fiilis” vaatteita.

Rikkinäiset

“Kyllä mä tän sauman osaan korjata” ja “Ei toi reikä nyt niin iso ja näkyvä ole”. Osaa olen parsinut kasaan jo useamman kerran, osa saattaa odottaa korjaustoimenpiteitä jopa vuosia. Joitakin puen päälleni huolimatta ratkenneista saumoista. Kun ei ole muitakaan vaatteita.

Kaverilta saadut

Tiedättekö, kun kaveri innoissaan kaivaa vanhoja vaatteitaan sulle. “Kyllä tää XS sulle sopii, ihan varmasti!” Et sitten siinä kehtaa sanoa, että sun vaatekoko on L, joten otat kuteet vastaan kiitellen. Ja vaikka ne olisi sopiviakin, harvoin ne sopii omaan tyyliin muuten. Kotona sitten nostat sen muovipussin avaamattomana kaapin ylähyllylle ja sinne se nyssäkkä sitten jää.

Nyt muutan tyyliäni

Innoissasi päätät, että nyt alan pukeutumaan väreihin! Ja nyt alan käyttämään kukkakuoseja! Tosi hyvä idea ja muutos on aina jees, mutta jotenkin ne omasta linjasta poikkeavat vaatteet saa olon tuntumaan epämukavalta ja vieraalta. Ei mene käyttöön.

Mekko, jonka ostin muiden painostuksesta. Tää on ihan nätti, mutta ei yhtään mun tyylinen.
Sano mua sihteeriksi

Jokaisella naisella pitää olla pikkumusta, hyvät avokkaat, istuva jakku ja puolihame. Vai pitääkö? Jos et ole ennenkään viihtynyt sihteerilookissa etkä tarvitse business-vaatteita työssäsi, miksi niitä pitää kaapissa olla?

Seksikkäät vaatteet

Se tiukka mekko tai viehkosti läpikuultava mesh-paita. Lyhyet hameet, rohkeat värit ja uhkeat leikkaukset. Nämä vaatteet on sitä tilannetta varten, kun pitää näyttää kuumalta! Harmi vaan, että ne ovat usein niin epämukavia ja paljastavia, että ei niitä käytettyä tule.

Ansaitset enemmän lempivaatteita!

Äkkiä huomaat, että 90% sun vaatekaapista on harmaata mössöä. Harmittavan vähän löytyy niitä lempivaatteita. Niitä, joihin voi pukeutua ilolla ja tietää näyttävänsä hyvältä. Vaatteita, joissa olo tuntuu itsevarmalta eikä tarvitse koko ajan pelätä kamelinvarvasta, rekkamiehen viivaa tai sivutissin vilkkumista. Vaatteita, jotka kirkastavat ihon sävyä, korostavat kauniita olkapäitä ja istuvat lantiolle ilman ylimääräisiä pelastusrenkaita.

Oman vaatekaapin siivoaminen voi olla aika puhdistava kokemus. Heitä menemään kaikki sellaiset vaatteet, jotka eivät puhuttele tai istu vartalollesi – miksi tarvitset niitä? Ne eivät tuota iloa eivätkä tuo esiin parhaita puoliasi. Miksi haluaisit siis käyttää niitä? Jokainen nainen ansaitsee vaatekaapin, jonka sisältö on itselle mieluinen. Ja vaatteita, jotka sopii just sille nykyiselle kropalle, ei tulevalle eikä menneelle. Jostain syystä monelle on pinttynyt ajatus, että kaapissa pitää olla niitä kauhtuneita kotivaatteita, epämukavia edustusvaatteita ja erilaisia “jos joskus tämä sopii” vaatteita.

Vaatteilla on myös aika iso merkitys mielialaan, itsetuntoon ja sosiaalisuuteen. Ei vaatekaapin sisällön kuulu olla masentava! Omalla vaatevalikoimalla voi nopeastikin muokata omaa ulkonäköään ja buustata itsetuntoa. Vaatteilla voi tuoda esiin niitä parhaita puolia ja häivyttää vähemmän mieluisia. Värit tuovat energiaa ja kuviot iloa. Hyvin istuvat vaatteet antavat tarmoa ja itseluottamusta. Olo voi tuntua myös ammattitaitoiselta, tyylikkäältä, modernilta tai vaikkapa naiselliselta. Kokeile vaikka päivän ajan: pukeudu johonkin tosi kivaan, just sulle sopivaan vaatteeseen. Ei sen niin väliä, onko kyseessä neulemekko vai shortsiasu, kunhan itse tykkäät! Kanna asuasi ylpeydellä ja mieti illalla, oliko päiväsi jotenkin parempi kuin ennen? Veikkaan, että oli.

Pukeudut vaatteisiisi joka päivä (toivottavasti), joten eikö kannattaisi panostaa niihin? Tai ainakin heitä menemään ne, jotka eivät syystä tai toisesta tuo iloa päivääsi. Lupaa itsellesi, että ostat poisheitettyjen tilalle vain vaatteita, joista OIKEASTI pidät. Ansaitset enemmän, kuin ne Tokmannin meleeratun harmaat collegehousut, jotka uppovat pakaravakoon.

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

Kommentit (4)
  1. Kylläpä tuli iloinen olo tästä postauksesta 🙂 olen sun blogia lukenut jo kauan ja pidän tästä kovasti, nyt on pakko kommentoida, koska ollaan todellakin asian ytimessä. Itsehän olen jo vuosia säästänyt farkkuja johon en ole välillä mahtunut ja välillä kun olen, olen tajunnut etten ikinä niitä tule enää pitämään, koska kyseinen malli ei enää miellytä. Jostain syystä ne edelleen ovat kaapissa(samoin kuin niin moni muu hyvä löytö/lomalta ostettu vaate). Mutta nyt, sun tekstin rohkaisemana aion siivota tänään vaatekaapin ja laittaa rohkeasti pois ne mitä en käytä (ostan kuitenkin säännöllisesti uusia :D) kiitos kivasta blogista ja ihanaa alkavaa viikkoa 🙂

    1. Voi kiitos, kiva kuulla että tykkäät! Tsemppiä vaatekaapin siivoukseen, mun pitäs vielä saada aikaiseksi ne poistetut vaatteet kerätä lattialta ja viedä kierrätykseen:D

  2. Mitä jos vaatekaappi koostuu vaan treenivaatteista. Saako vai pitääkö huolestua?

    Ja olipa ihana postaus 🙂

    M/Äiti jumppaa-blogi
    http://www.lily.fi/blogit/aiti-jumppaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *