Näin yhdistät lapset, ulkoilun ja treenaamisen
Mitä tehdä, kun lapset vaativat laatuaikaa mutta äidin tekisi mieli mennä treenaamaan? Kun ei niitä ipanoita viitsisi ottaa sinne salillekaan mukaan – lapset viihtyvät leikkipaikassa sen 7 minuuttia ja hivuttautuvat vähitellen salin puolelle miljoonan kysymyksensä kanssa:
”Äiti paljonko toi painaa?”
”Kuuluuko tässä tehdä näin?”
”Mitä lihaksia tää kasvattaa?”
”Koska lähdetäääään?”
Onneksi omat lapset on jo sen ikäisiä, että voivat jo jäädä treenin ajaksi kotiinkin. Mutta välillä on niitä hetkiä, kun lapset roikkuu jaloissa ja vaatii yhteistä aikaa. Ei auta kuin soveltaa! Myös Anna Saivosalmi kirjoitti hiljattain vähän samasta aiheesta.
Yksinkertaista mutta tehokasta ulkotreeniä
Niimpä suunnattiin ystäväperheen kanssa leikkipuistoon. Olin etukäteen tehnyt paperille suunnitelman treenistä ja kannoin puistoon mukanani kahvakuulan, vastuskuminauhan ja jumppamaton. Paikan päällä piti vähän soveltaa, kun kaikille liikkeille ei löytynytkään sopivaa paikkaa ja osa pihasta oli veden varassa. Ulkotreeneissä toisaalta pitääkin mennä vähän tilanteen mukaan: hyödyntäen penkit, kivet, ylämäet ja leikkitelineet. Aina löytyy joku vaihtoehtoinen liike, jos paikalta ei löydykään vaikkapa sopivaa leuanvetopaikkaa. Valmista treenisuunnitelmaa ei välttämättä tarvita, riittää että avoimin mielin näkee mahdollisuuksia ympärillään. Voisko tuon päälle askeltaa? Ehkä tässä voisi roikkua ja tuossa voisi olla hyvä lankutus paikka. Ja joskus riittää ihan vaan hyppiminen kiveltä toiselle ja vaikkapa puuta vasten punnertaminen.
Meidän treeni osoittautui lopulta suht toimivaksi, vaikka treenisuunnittelu ei sitä vahvinta alaa olekaan. Punnerrettiin, tehtiin dippejä ja keinurutistuksia (näitä kannattaa testata!). Nostatettiin sykettä aina liikkeiden loppuun juoksemalla viereistä ylämäkeä ylös-alas. Kiivettiin takaperin puuhun ja heiluteltiin kahvakuulaa.
Ulkonatreenaamisen edut
Ulkonatreenaaminen on muutenkin hyvää vaihtelua ainaiselle sisällä kykkimiselle. Keho tuntuu saavan ihan erilailla ärsykettä, kun pitää vähän potkia käpyjä polven alta ja sylkeä hiekkaa suusta. Monet liikkeet tuntuvat jopa raskaammilta kuin salilla, kun treeni on toiminnallisempaa. Ja se hapen määrä! Välillä unohtaa, miltä tuntuu hengästyessä hengittää ihan oikeaa ulkoilmaa eikä moneen kertaan kierrätettyä hikisukkahappea. Vielä kun treenin voi yhdistää lasten kanssa olemisen niin ainakin 435 kärpästä samalla iskulla!
Niin ja se sää. Kun sataa ja ilma on muutenkin lonkeron väristä. Ihan pääkallokelillä se ulkotreeni ei ehkä houkuttele mutta tottahan se on, että kyse on pitkälti pukeutumisesta. Sitäpaitsi, monesti vesisateella vedetty treeni on just se paras treeni! Kostea ilma auttaa hengittämisessä ja Selviytyjä -efekti on jälkikäteen paljon suurempi.
Siis ylös ulos ja keinumaan!
Lue myös nämä:
Hyvin ohjattua, edullista ja tehokasta treeniä. Onko sellaista?
Miten säilyttää treeni-into? Tässä 14 vinkkiä!
*****
Seuraa blogia: Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen