Näin vältät kesäkilot!

Kesä ja kesäloma tunnetusti näkyvät helposti vyötäröllä. Kesälomakiloja ei kukaan varsinaisesti halua, mutta niiden välttäminen voi olla vaikeaa. Onko mahdollista välttää kilojen kertyminen ja vielä niin, ettei tarvitse kitsastella koko kesää? Kun kuitenkin sitä haluaa vähän käydä siellä terassillakin ja grillata muutakin kuin selleriä – onko kesäkilot välttämätön paha?

Miten välttää kesäkilot? Tässä vinkit!

kesäkilot-miten-välttää-blogi-vinkit-parasta-ennen

Grillaa kasvispainotteisesti ja ilman marinadeja

Grillaa lihat ilman marinadeja, varsinkin valmismarinadit ovat usein sokeripommeja. Heitä grilliin reilusti kasviksia ja kata pöytään värikkäitä salaatteja. Halloumia, makkaraa ja pekonisieniä ei tarvitse grillata joka aterialla.

Vähennä alkoholin määrää

Vaikka ottaisitkin muutaman, vältä koko päivän tissuttelua. Kesäkilot kertyy nimittäin suurelta osin alkoholista. Juo välillä vaikka sokerittomia limpsoja, jos vesi tuntuu tylsältä. Lantraa viini wichyllä = puolet vähemmän kaloreita.

Liiku ensin, syö sitten

Jos on tiedossa illalla terassireissu, käy etukäteen jo lenkillä tai harrasta muuta liikuntaa. Liikunnan avulla keräät itsellesi miinuskaloreita, jotka tasapainottavat energiansaantiasi. Toimii monesti myös niin, että aina kun tekee mieli jotain hyvää: käy ensin lenkillä. Jos lenkin jälkeen tekee edelleen mieli, syö hyvällä omalla tunnolla. Monesti mieliteko kuitenkin häviää lenkillä.

Älä valvo pitkään

Valvominen kerää nestettä ja sotkee seuraavan päivän rytmiä. Yhden yön valvominen ei vielä lihota mutta jatkuva yömyöhään kukkuminen tuntuu kyllä.

kesäkilot-miten-välttää-blogi-vinkit-parasta-ennen

kesäkilot-miten-välttää-blogi-vinkit-parasta-ennen

Touhua ja puuhastele

Mulle kävi muksuna usein niin, että kesällä paino tippui. Miksi? No koska puuhailin koko ajan jotain! Pöyhi kukkapenkkejä, maalaa talonseinää, kanna multasäkkejä. Peuhaa uimarannalla, potki palloa, pelaa frisbeegolfia. Kulutat huomaamattasi kaloreita ja kiire pitää pois jääkaapilta.

Kävele ja pyöräile

Kulje mahdollisimman paljon lihasvoimalla. Polje pyörällä töihin ja kävele ruokakauppaan.

Valitse herkkusi viisaasti

Oletko huomannut, millaisia eroja on esim. jäätelöissä? Toisessa saattaa olla yli 500kcal ja toisessa vain 130kcal. Onko pakko valita se överi-turbo-super suklaatuutti vai riittäisikö vähempikin?

Joka toinen päivä -periaate

Ole joka toinen päivä kiltisti, ilman alkoholia ja järkevällä ruualla. Vähennät jo puolella huonosti syötyjen päivien määrää. Jos tämä toimii hyvin, kokeile mennä joka kolmas päivä -ajatuksella.

Tiedosta riski lihomiseen

Ole tietoinen siitä, että kesä kerää helposti painoa sen 1-5 kiloa. Pelkästään se, että tiedostaa riskin lihomiselle; saattaa itseasiassa vähentää painon kertymistä. Tieto on valtaa ja sitä rataa.

Kesällä toimii vähän löysemmät periaatteet

Kaikista parastahan olisi, että kesällä jatkaisi samanlaista ruokavaliota ja rytmiä, kuin muulloinkin. Alkoholi ei varsinaisesti koskaan kuulu suunnitelmiin, kun puhutaan kilojen välttelystä tai ylipäätään terveellisestä elämäntavasta. Mutta. Käytäntö on usein eri asia kuin teoria, joten monelle ns. sovelletut periaatteet toimii kesällä paremmin. Kesällä ei välttämättä edes haluta noudattaa mitään ruokavaliota tai keskittyä terveellisesti elämiseen, mutta ei myöskään haluta kerätä niitä kesäkiloja kovinkaan montaa. Tarkoituksena on siis selviytyä kesälomakuukausista mahdollisimman pienellä damagella – niin että voi edelleen grillata ja käydä terassilla.

Ylläolevilla vinkeillä ei välttämättä laihduta, mutta saa niillä ainakin puolet kiloista vältettyä. Ei ole sitten niin hirveä savotta syksyllä lähteä kroppaa taas siistimään. Mutta muistakaa myös nauttia lomastanne, älkää ottako kesäkiloista mitään suurta kummitusta itsellenne!

 

kauneus
Kommentit (1)
  1. Henna | Pölyä Pinnoilla
    14.6.2018, 22:03

    Hyviä vinkkejä ja aikalailla noin tulee elettyäkin ?

    Kesällä huomaa muutenkin, että kevyemmät ruoat ja kasvikset maistuvat enemmän. Vielä joskus muinoin alkoholi kuului elämään aika isona osana, onneksi ei enää ?

    Talvisin kroppa huutaa hiilareita ja rasvaa väsymyksen takia ? (ja kierre on valmis, jos siihen rumbaan lähtee isolla kädellä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *