Maailman huonoimmat tekosyyt

Minä, kuten moni muukin, osaan olla tekosyiden mestari. Aina hihasta löytyy joku “pätevä” syy, miksi nyt ei käy eikä pysty. Tekosyillä kätevästi välttää ylimääräiset rasitukset eikä tarvitse nousta ylös sohvanpohjalta. Mukavaa ja hirveän näppärää. Tässä mun yleisimmät tekosyyni, osa näistä tosin jo heitetty romukoppaan?

Tekosyyt: Miksi ei voi liikkua

En mä voi tulla kun en mä jaksaisi/pystyisi/osaisi

Tähän tulee itse sorruttua aika usein. Ei voi mennä kokeilemaan mitään uutta, kun kaikki muut on vahvempia, kokeneempia ja parempia. No hei daah! Ihan samalla tavalla se kokenutkin on joskus ollut aloittelija; ei kukaan aloita huipulta vaan samoista lähtökuopista kaikki rämpii. Eipä paljoa iloa elämään jää, jos tekee vain niitä asioita, joissa on synnynnäisesti pro.

Ei mulla ole aikaa

Kaikilla meillä on se sama 24h vuorokaudessa. Kyse on ajanhallinnasta ja priorisoinnista. Asia täytyisi miettiä näin: nukut 8 tuntia, käyt töissä toiset kahdeksan. Syöt, kuljet paikasta toiseen ja laitat ruokaa vaikka 4 tuntia. Rentoudut 2 tuntia. Jää vielä 2 tuntia tehdä mitä huvittaa! Helpommin sanottu kuin tehty, mutta toteutettavissa.

Ei mulla ole vaatteita tai kenkiä

En ihan hirveän montaa liikuntalajia tiedä, jotka oikeasti olisivat vaatetuksesta kiinni. Monesti tässä on kyse enemmänkin siitä, että pelkää näyttävänsä tyhmältä tai epämuodikkaalta. Mutta oikeasti hei, kukaan ei katso kieroon jos sun verkkarit on ostettu vuonna 1998 Aholaidasta. Tai jos katsoo, niin se kertoo enemmänkin sen toisen ahdasmielisyydestä kuin sun tyylitajusta. Ja olen minäkin ollut sukkasillani salilla kun kengät unohtu kotiin, pärjäs ihan hyvin ilmankin.

parasta-ennen-tekosyyt-laihdutus-liikunta-tekosyy

“Ei mulla oo yhtään urheilutoppia…” Eikä tässä ole kuin pieni osa!

Mulla on tää polvi/nilkka/korva vähän kipeenä

Onko oikeasti? Ensin on vähän varvas kipeä mutta sitten koko jalka onkin amputointikunnossa kun pitäisi lenkille lähteä. Erilaisia kolotuksia, jäykkiä lihaksia ja kipeitä kohtia varmaan löytyy kropasta aina, varsinkin jos niitä kaivamalla kaivaa. Oikeat vammat ovat asia erikseen, tosin näidenkin kuntoutuksen kannalta oikeanlainen liikunta on usein tärkeää.

En tykkää liikunnasta

Tää on vähän sama kuin sanoisi, ettei tykkää ruuasta. Voit inhota maksalaatikkoa tai oliiveja, mutta jäähän siihen vielä monia ruoka-aineita nautittavaksi? Ihan sama liikunnassa, kaikki lajit ei välttämättä ole mieluisia mutta tapoja liikkumiseen on onneksi muitakin kuin hiihto ja telinevoimistelu. Liike on kuitenkin meille luontainen juttu, sohvalla makaaminen ei ole. Jokaisella meillä on lihaksia, joita voi käyttää. Jokaisella meistä on jonkinlainen pohjakunto, jolla selviää vähintään kävelystä. Lähteminen voi olla kamalaa mutta harvemmin sitä jälkikäteen katuu.

parasta-ennen-tekosyyt-laihdutus-liikunta-tekosyy

Ei huvittanut lähteä. Mutta ei myöskään kaduttanut jälkikäteen, että lähdin!

Tekosyyt: Miksi ei voi syödä terveellisemmin

Oon joskus kokeillut mutta kokoajan oli kauhee pissahätä

Ruokavalio vaikuttaa aika moneen asiaan. Jos et ole ennen juonut vettä, niin tottakai on pissahätä! Ja jos ei ole ennen syönyt öljyjä, niin onhan sitä vähän…liukkaampi olo. Nämä tasaantuvat kyllä ja kohta sitä ihmettelee, miten pystyikin elämään ilman vettä.

Mulla on tulossa niin paljon juhlia, että ei kannata

Elämässä ei tule sellaista hetkeä, etteikö kekkereitä olisi (toivottavasti ainakaan). Aina on jotkut kissanristiäiset, synttärit, jouluaatto, kesäloma. Se, että viikonloppuna on juhlat ei tarkoita, että edeltävän viikon voi vetää pitsaa kaksinkäsin “koska kohta kuitenkin on ne juhlat ja kalorit menee jokatapauksessa yli”. Mutta niin vaan mullekin käy usein niin, että päivän meno muuttuu neljän päivän ruokamätöksi. Ei mitään järkeä. Juhlat juhlana ja arki arkena.

parasta-ennen-tekosyyt-laihdutus-liikunta-tekosyy

Se on kallista ja menee kaupassa kamalasti aikaa

No aikaa menee tottakai alkuun enemmän, kun pitää rikkoa niitä omia kaupparutiinejaan ja opetella uusia ruuanlaittotapoja. Mutta nopeasti siihenkin tottuu ja pian on rakentanut itselleen uuden kauppakartan. Kallista? No ehkä. Mutta toisaalta, niin on roskaruoka, ravintolassa käynti ja alkoholikin.

Ei meidän muu perhe halua

No tarviiko ne nakit vaihtaa kerrasta parsakaaliin? Vai voisko edetä vähän lempeämmin? Koko perheen ei tarvitse laihduttaa mutta varmaan löytyy jonkinlainen välimuoto hampurilaisen ja sellerin väliltä. Ja lopulta tottumuskysymys tämäkin.

 

Oliko tuttuja? Tuleeko jotain näistä käytettyä eniten?

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *