Läskipäivä

Tänään oli läskipäivä. Ai mikä on läskipäivä? No minäpä kerron!

Läskipäivä on siitä maaginen päivä, että edellisenä iltana nukkumaan mennessäsi et osaa sitä odottaa. Kaikki tuntuu suht normaalilta, ehkä vähän väsähtänyt olo mutta muuten olotila on aika keskiarvoinen. Nukkuessasi sitten tapahtuu jotain – läskikeiju käy istuttamassa siemenen napaasi ja aamulla herätessäsi sinusta on kuoriutunut pylleröpallero!

Jo sängystä noustessa tuntee kuinka vatsa imaisee navan uumeniinsa, sinne se häviää kahden makkaran väliin kuin prinssinakki hodarisämpylään! Vaatteita sovittaessa hihat kiristää, farkut puristuu ja sukat painaa nilkkoihin. Ihan kuin joku olisi yön aikana tehnyt sulle anti-rasvaimun!

Koko päivän tuntee epämiellyttävää löllyntää. T-paidan saumat hiertää kainaloihin ja rintsikat painaa punaiset jäljet selkämuhkuihin. Sen oikein tuntee, kuinka olomuoto on niin löysä ja laajentunut.

Itselläni oli tänään tällainen päivä. Tai on edelleenkin. Mun luottofarkut eivät sujahtaneetkaan aamulla nätisti päälle ja peilistä näkyi jotenkin vellovampi olemus kun eilen. Koko päivän tunsin oloni niin epämukavaksi ja etovaksi. Vedin vatsaa sisään ettei farkkujen reuna pullauttaisi taikinaa pihalle mutta puolenpäivän jälkeen luovutin napsauttamalla farkuista napin auki. Helpotti vähän.

Jumpassa olomuoto kuitenkin taas pääsi yllättämään. Kyykkyjä tehdessä reisien peilikuva jotenkin katosi vatsan taakse, yksinkertaisesti tuo mahapahainen tunki etunenään enkä saanut katsetta siitä enää irti. Sekosin askelissa ja tipuin tahdista kun analysoin peilikuvaani enkä jaksanut keskittyä kunnolla.

Joskus löydän näille päiville ihan järjellisiä syitä: stressi, eilisen illan pitsa, liian vähäinen vedenjuonti tai vaikkapa hierojalla käynti. Kehon nestetasapaino järkkyy ja turvotusta kerääntyy kehoon. Joskus menee myös niinpäin, että nestepöhön laskiessa tunteekin olonsa jotenkin löllömmäksi: olen ajatellut tämän johtuvan siitä, että se neste ikäänkuin silottaa niitä makkaroita ja ilman nestettä, ne makkaratkin korostuvat paremmin. Vähän niinkuin fitness-kisaajan dieetti: kuivassa kehossa lihakset erottuvat paremmin. Mutta tää on vaan sellainen rasvaversio tästä samasta ilmiöstä.

Vielä omituisempaa läskipäivässä on se, että huomenna se saattaa olla jo kadonnut. Hups vaan housut menee taas päälle eikä paidat enää ahdista. Joskus päivä saattaa venähtää muutamaksikin vuorokaudeksi, harvemmin kuitenkaan viikoksi. Tai jos venähtää, niin sitten on valitettavasti vaan oikeasti lihonut…

Blaah. Niin tai näin. Voisin kyllä elää ilmankin näitä päiviä.

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

Kommentit (1)
  1. hahaa… Ei sais nauraa, mutta niin samaistun tähän 😀 Oon aina miettinyt että mitä ihmettä toisinaan yön aika tapahtuu, mutta nyt löytyi selitys, läskipäivä. Ihanaa ja huojentavaa kuulla etten ole yksin näiden salakavalien “läskipäivien” kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *