Hirttävätkö sisäreidet yhteen kesällä? Testaa tätä konstia!

On lämmin kesäpäivä ja lähdet rakkaasi kanssa romanttiselle kävelylle. Kesämekkosi keinuu kauniisti tuulessa ja kuulet sandaaliesi kipsuvan vaimeasti. Askeleesi on kevyt ja tunnet olosi neiti kesäheinäksi. Mutta sitten se iskee. Tunnet lämmön leviävän sisäreisillesi. Korjaat hieman asentoasi ja yrität keskittyä askelluksesi ilmavuuteen. Lämmöntunne muuttuu kirpeäksi poltteluksi. Vaivihkaa yrität tunkea hameen helmaasi jalkojen väliin mutta helpotus ei kestä montaakaan askelparia. Yrität kävellä jalat erillään mutta pelkäät näyttäväsi vaappuvalta ankalta. Tunne on jo sietämätön. Ihan kuin raastinrauta olisi reisiesi välissä. Raask raask. Joka askel riipii ihoasi ja polte on lähes sietämätön.

Hame+kesä= hinkkaavat sisäreidet

Sisäreisien hinkkaaminen on monelle jokakesäinen ongelma. Kuinka kivaa olisi pukeutua enemmän mekkoihin ja hameisiin mutta monesti riski on liian suuri: paljaat sisäreidet hinkkaa ihon nopeasti verestävälle ihottumalle. Ja kun kyse ei ole mistään pienestä punoituksesta, vaan pahaksi äityessään tämä oikeasti invalidisoi. Kuinka monta kertaa on mun kävelyreissu etelässä jäänyt tyngäksi, kun on pitänyt palata hotellille viilentämään sisäreisiään tuulettimen alle.

sisäreidet ihottuma kesä hame mekko iho hinkkaa mikä auttaa

Sisäreisien hinkkaaminen ei ole vain löysien reisien ongelma

Sisäreisihinkutus ei ole vain pulleiden reisien ongelma vaan ilmiö esiintyy kaikilla, joilla ihon väliin pääsee syntymään kitkaa. Käytännössä siis tästä voi kärsiä myös treenatut reidet ja hoikat reidet: kunhan vaan kävellessä tapahtuu ihokontakti. Se kuinka pahaksi tilanne kärjistyy, riippuu ihon laadusta ja kosteudesta sekä kävellyn matkan pituudesta. Toisille riittää pienikin kävelymatka kun reidet jo huutaa hoosiannaa. Ilmiö ei ole siis ylipainoisten riesa, vaikka usein näin ajatellaan.

Monesti asiaa vähän hävetään. Ehkä juuri siksi, että se mielletään lihavien ja löysien reisien ongelmaksi. Eikä kukaan tietysti ääneen halua myöntää, että nyt hei mun koivet kirnuaa voita tonne haaroväliin. Sen sijaan koitetaan kitkuttaa mahdollisimman pitkään ja näin pahennetaan tilannetta entisestään. Onneksi on olemassa myös keinoja, jotka auttavat tähän!

sisäreidet ihottuma kesä hame mekko iho hinkkaa mikä auttaa

sisäreidet ihottuma kesä hame mekko iho hinkkaa mikä auttaa

Monta tapaa ehkäistä ihoärsytys: kaikki niistä ei toimi

Mä olen kokeillut varmaan kaikkia tapoja ehkäistä sisäreisihinkutusta. Yhtenä kesänä kokeilin talkkia, joka tarkoituksena on kuivattaa ihoa ja vähentää kitkaa. Toimii alkuun ihan jees mutta sitä pitää lisäillä aika usein. Tosi seksikästä taputella valkoista puuteria haaroihinsa ja todeta sen kohta sekoittuneen taikinaksi. Sellaista hikitalkki mömmöä haarat täynnä. Ai että.

Shortsit hameen alla toimivat takuuvarmasti, jos lahje on vaan tarpeaksi pitkä. Mutta menee vähän se viehkeys siitä hameesta, kun alla on kuitenkin shortsit. Ja onhan se aika turn off, kun mies kuljettaa kättä reidelläsi ja törmää spandex-shortsien lahkeeseen…

Ongelmaan on kehitetty myös erityiset reisipannat, jotka pujotetaan reisiin suojaamaan ihoa. Pannat kuitenkin rullaavat kävellessä ja tuntuuhan ne nyt aika tyhmältä muutenkin.

Hyvä keino ehkäistä hiertymä on roll-on deodorantti

Ainoita hyvin toimivia keinoja ovat suihkutettava laastari, roll-on deodorantti ja rakonestopuikko! Kaikki toimii vähän samalla periaatteella: ne luovat suojaavan kalvon iholle eikä ärsytystä pääse syntymään. Valitset vaan aseesi ja levität puhtaalle ja kuivalle kriisialueelle. Oma suosikki on tuo deodorantti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jo rikkoutuneelle iholle ei ehkä kannata mömmöjä levitellä.

Tsemppiä teille muille sisäreisihinkkaajille, ette ole tässäkään asiassa yksin! Testatkaa tuota deodoranttia vaikka, niin ehkä tänä kesänä saatte pukeutua niihin ihaniin kesähelmoihin! Ja jos ei toimi, niin ainakin haarat tuoksuu raikkaalle!

 

kauneus ihonhoito vartalo pukeutuminen
Kommentit (4)
 1. Haitulan keinussa
  11.7.2018, 11:37

  Kiitos vinkeistä, menee kokeiluun. Linola-voide toimii kanssa hyvin! Saa apteekista.

 2. Linola-voide, jota saa apteekista toimii hyvin estämään sisäreisien hankausta. Suosittelen lämpimästi!

  1. Henna - Parasta Ennen
   12.7.2018, 22:50

   Tätä täytyykin testata! Muistan että tätä suositeltiin imetyksen aikana vaan nänneille, mut kai se reisiinkin sopii:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *