Haluatteko kuulla salaisuuden? Siihen liittyy televisiokamera ja minä!

Mulla on ollut viime vuosina vähän sellainen tyhmänhullu tapa laittaa itseäni kaikenlaisiin erikoisiin tilanteisiin. Muutama viikko sitten selvisin Tough Vikingistä ja nyt edessä olisi vähän toisenlainen haaste.

Noin vuosi sitten vastasin erääseen ilmoitukseen. Ihan hetken mielijohteesta. Ajatus tuntui tosi kutkuttavalta ja vaikka tiesin, että nyt mennään taas mukavuusalueen ulkopuolelle, en antanut sen haitata. Naputin sähköpostiin tarvittavat tiedot perusteluineen ja painoin Lähetä -nappia. Jo pelkkä sähköpostin lähettäminen tuntui itsensä ylittämiseltä. Ajattelin, että jos tästä ei seuraisi mitään ihmeellisempää, ainakin voisin sanoa hakeneeni.

Mutta sitten. Tuota sähköpostia seurasi lisää sähköposteja. Sitten Skype-haastatteluja, kysymyksiä ja varmisteluja. Ensin mikään ei ollut varmaa mutta vuoden alussa projekti varmistui: musta tulee dokumentti -tähti! Tai no, tähti voi olla vähän turhan ponteva ilmaisu mutta jonkinlainen komeetta kuitenkin. Katsotaan nyt ensin, millaista materiaalia saadaan purkkiin.

tankotanssi-dokumentti-itsetunto-kehonkuva-parasta ennen

tankotanssi-dokumentti-itsetunto-kehonkuva-parasta ennen

Dokumentti tankotanssista – mukana lajin huippunimiä! Ja minä!

Hain siis vuosi sitten mukaan dokumenttiin, jonka tarkoituksena on tuoda esille tankotanssin eri puolia, rikkoa ennakkoluuloja ja esitellä eritasoisia ja -ikäisiä harrastajia ja kilpailijoita. Dokumentissa on mukana muitakin tankoilijoita kuin minä, mutta taidan heidät paljastaa vasta myöhemmin. Sanotaanko nyt näin, että olen aika huippulaadukkaassa seurassa! Meillä kaikilla on vähän erilaiset taustat, lähtökohdat ja tavoitteet tankoilulle. Kun meidät laitetaan yhteen, on kasassa aika laaja paketti tankoilua.

Mun tarkoituksena on tuoda esille itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyviä asioita. Miten tankoilu on vaikuttanut mun kehonkuvaani ja miltä tuntuu pukeutua niihin pienen pieniin shortseihin. Edustan enemmän sellaista perustallaajaa, johon monen aloittelevan harrastajan on ehkä helpompi samaistua kuin näihin lajin huippuihin.

“Eikö ton äiti ole sanonut tolle, ettei se osaa?”

Myönnän, että vähän jännittää. Meinasi iskeä pieni ramppikuume, kun kuulin nuo muut dokkarissa esiintyvät henkilöt. Oma osaaminen ei ihan ole samalla levelillä ja hetken kävi mielessä, olenko nyt ihan suoraan lähdössä nolaamaan itseäni. Vähän sama kuin laulukilpailujen koelauluissa joku reppana uskoo olemattomiin laulunlahjoihinsa. Ja me ruudun toisella puolella mietitään, että eikö kukaan ole tolle kertonut ettei se osaa laulaa? Sanotaankohan mustakin niin: mitä ihmettä tuo tuolla tekee ja eikö sille kukaan ole sanonut, että kannattaisi vaihtaa lajia.

tankotanssi-dokumentti-itsetunto-kehonkuva-parasta ennen

Miks juuri mä olen mukana?

Mutta siten tajusin, että tämä on just se syy miks mut on otettu mukaan! Ei ole olemassa mitään “oikeaa” vartaloa tai tiettyä osaamistasoa, että voi harrastaa tankotanssia (tai mitään urheilulajia ylipäätään). Laji on ihan jokaisen etuoikeus; ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta. Kaikkien ei tarvitse taitavia, kilpailuhenkisiä ja tavoitteellisia vaan pelkkä harrastamisen ilo on ihan riittävä syy tankoiluun. Eikä sillä ole mitään väliä, vaikka mun taiteellinen ilmaisu on yhtä valju kuin maksamakkaralla. Enkä osaa invertoida ilman hyppäämistä tai tehdä pyörähdyksiä yhdellä kädellä. Mun siirtymät liikkeestä toiseen eivät ole sulavia vaan enemmänkin sellaisia könyämisiä. Vain sillä on merkitystä, että itse tykkään harrastuksestani. Sehän kaiken harrastamisen tarkoituksena kuitenkin pohjimmiltaan on: tuoda iloa elämään ja tarjota mielekäs keino itsemme toteuttamiselle.

Jos nyt rikon jonkun ennakkoluulot niin hyvä! Niin on tarkoituskin!

Kuvaukset ovat kuukauden kuluttua. Yritän tässä elellä mahdollisimman normaalisti, etten keräisi turhia paineita itselleni. Mielessä on kyllä useamman kerran käynyt, että nyt tiukka dieetti päälle ja hirveä treeniputki käyntiin! Uudet vaatteet, uusi tukka ja pitäisikö hampaatkin valkaista…Mutta olishan se nyt aika ironista puhua itsetunnosta ja samaan aikaan takana olisi hätäpäinen pikadieetti ja väkisin ostetut vaatteet. Aion siis esiintyä just näin: hieman tursuavana ja kömpelönä. Jos nyt joku vaivaantuu mun habituksesta, tai kokee mut epäsopivana tankoilijana – teen tän dokkarin just sun takia! Ja kaikkien niiden tankoilijoiden vuoksi, jotka kokevat samanlaisia ennakkoluuloja.

 


Edellinen juttu:

Linkkaa blogisi! Jaa blogisi linkki kommentteihin

*****

Kuukauden TOP 5 postaukset

Nyt paljastan laihduttajan salaiset säännöt!

Yksi asia, jolla vähennät stressiä, ehkäiset mielitekoja ja nukut paremmin

Ennen ja jälkeen – Laihdutus kuvina

Miksi aikuinen ihminen tekee itselleen näin?

Somen ja blogimaailman aitous – pärjääkö enää ilman mediaseksiä?

*****

Seuraa blogia

Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

treeni-ja-ravinto
Kommentit (3)
 1. Ihan huippua! Aion katsoa tämän dokumentin.
  Mä aloitin tankoilun ja ilma-akron viime keväänä ja en pääse kyllä ilman hyppyä inverttiin ja pyörähdyksetkään ei oo mitään nättiä katsottavaa. Olen myös sellainen ihan peruspertsa tuolla tunneilla, en hyvä mutta en aina huonoinkaan. 😀 Mut on se vaan kivaa sitten kun jotain saa onnistumaan!

  1. Henna - Parasta Ennen
   25.9.2018, 22:23

   Hei loistavat harrastukset sulla!:D Eiköhän me peruspertsat mahduta tunneille ihan hyvin, ja jossain kohtaa se invertointikin varmasti sujuu!

 2. Ihana asenne, dokkarista tulee varmasti kiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *