Ensikertalaisen Extreme Run!

Meillä on sellainen kahdeksan hengen porukka, jolla ollaan nyt neljä vuotta peräkkäin osallistuttu juoksutapahtumaan. Aikaisempina vuosina tapahtumana on toiminut Pullukka Run Vierumäellä mutta tänä vuonna päätettiin rikkoa kaavoja ja vaihdettiin Extreme Runiin Porin Yyteriin. Nyt on mun ensimmäinen Extreme takana, millaista oli?

Pullukka Run oli alkuun kiva tapahtuma: sopivan rento ja ilta huipentui aina Sami Hedbergin stand up-keikkaan ja iltabileisiin. Matkana meillä toimi 10km, mikä oli sellainen sopivan haastava mutta ei mikään tappomatka. Tai no, yhtä vuotta lukuunottamatta se on kyllä ollut mulle tappomatka. Sitten jostain syystä tapahtuma alkoi väljähtyä ja osallistujamäärät vähenivät. Tuli sellainen olo, että tämä on nyt nähty ja päätettiin etsiä uusi juoksutapahtuma. Vähän kuin tilauksesta silmiin osui ensimmäistä kertaa Porissa järjestettävä Extreme Run: täydellistä!

Viihdyttävä ja rento juoksutapahtuma: Extreme Run!

Extreme tunnetaan letkeästä meiningistä, juoksijoiden kekseliäästä pukeutumisesta ja tietty matkan varrelle tiputelluista esteistä. Juoksu ei ole erityisen vakavaa ja matkan pituuden saa itse määritellä juoksemalla haluamansa määrän kierroksia. Porissa yhden kierroksen mitta oli noin 4km ja näitä kieppejä sai siis juosta yhden, kaksi tai kolme.

Mun juoksuaskelten määrä ennen tuota oli aika minimaalinen. Vähän mietitytti, miten niistä juoksuosuuksista selviäisin. Mä olen meidän porukan heikkokuntoisin, joten oli pieniä paineita mukana pysymiseen. Vaikka kenelläkään ei mitään himoa ollut palkintopallille eikä tavoiteltu mitään aikaa, tiesin että saisin köpötellä tosissani jos haluaisin pysyä tahdissa mukana. Hitusen siis jännitti oma suoriutuminen.

Reitti oli lopulta aika kiva. Hiekalla juokseminen ei ollut niin raskasta kuin kuvittelin ja esteet oli aika helppoja. Itseasiassa olisin toivonut jopa vähän rankempia esteitä. Jonoja esteille ei oikeastaan syntynyt, mitä nyt muutaman sekunnin sai jossain kohtaa vuoroaan odotella. Muutamissa kohdissa juoksu hidastui kävelyksi ruuhkan vuoksi mutta suurelta osin pääsi ihan juoksemaan. Kierroksen lopulla päästiin vielä mereen kahlaamaan, mikä oli reitin paras kohta.

No montako kierrosta sitten menin? Yhden.

Mun juoksuseura rakoili siinä puolessa välissä kierrosta, kun nopeammat kaikkosivat horisonttiin. Jäin jalkavaivasen kaverin kanssa pitämään perää ja ajattelin, että lopetan leikin siihen yhteen kierrokseen ja menen kaverin seuraksi odottelemaan muita maalialueelle. Jälkikäteen oma päätös jäi vähän kaivelemaan. Heti maaliviivan ylitettyäni tuli fiilis, että lopetinkohan nyt vähän turhan helpolla. Olishan se ollut siistiä vetää vielä se toinen kierros kun ensimmäinenkin meni suht hyvin. Joudun myöntämään itselleni, että luovutin ennen kuin edes yritin kunnolla. Pelkäsin niin sitä, etten jaksaisi loppuun saakka ja jätin sitten kokonaan yrittämättä. Tämä jäi vähän harmittamaan. Olishan se fiilis ollut huikeampi, jos olisi mennyt vähän omien rajojen ulkopuolelle. Puupää mikä puupää.

Menisin uudelleenkin vaikka iltabileet jäikin harmittamaan

Muuten tapahtuma oli tosi jees. Väki oli ihan huikeesti panostanut asuihinsa ja fiilis oli korkealla. Miljöö oli upea ja kaikki toimi muutamia pieniä käytännön asioita lukuunottamatta. Hitusen kummastutti, että tapahtuman keulakuva Jaajo ei ollut itse paikalla ollenkaan. Hampaankoloon jäi myös kylpylällä järjestetyt iltabileet, jotka eivät kyllä vastanneet etukäteishypetystä. Näin kun harvoin käy ihmisten ilmoilla, toivoisi niiden kertojen olevan sen arvoisia ja nyt ei ihan mennyt kärkeen nämä jatkobileet. Ei siis viihdytty kovinkaan kauaa jatkoilla vaan suunnattiin takaisin mökille loppuillaksi.

Koitin kaivella noista virallisista valokuvista edes jonkun ruudun, missä itse näkyisin mutta ilmeisesti olen onnistunut välttelemään kameroita oikein kunnolla. Tapahtumasta tehtiin myös video, mutta en siihenkään onnistunut itseäni saamaan. Hö.

Ootteko te käyneet joko Extreme Runisssa tai Pullukka Runissa? Läytyykö muita näiden tapaisia rennompia juoksutapahtumia?

 

 

Edellinen juttu:

Nyt paljastan laihduttajan salaiset säännöt!

*****

Seuraa blogia: Facebook @parastaennenblogi, Instagram @parasta_ennen

treeni-ja-ravinto
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *