Aliarvioitu nainen

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Päivä, jolloin some täyttyy erilaisista naiseutta ylistävistä meemeistä ja lainauksista, joissa kannustetaan olemaan rohkea ja uskomaan itseensä. Teksteissä muistutaan siitä, kuinka jokainen on arvokas sellaisena kuin on. Ja kuinka jokainen nainen kantaa sisältää paljon suurempaa potentiaalia, kuin uskookaan. Totta. Kumpa vaan jokainen nainen uskoisi näihin useammin, kuin vain tänään.

Älä jaa nenänniistäjän rooliin

Meillä naisilla on taipumusta itsemme aliarvioimiseen. Moni elää ikäänkuin kuoren sisällä: peläten muiden mielipiteitä, varoen valoon astumista. Emme aina uskalla tarttua unelmiimme ja päästämme liian paljon negatiivisia ajatuksia ihomme alle. Liian moni tyytyy kohtaloonsa ja kuvittelee, että elämällä ei ole meille parempaa annettavaa. Tai että emme ansaitse parempaa.

Nainen on välillä toiselle naiselle susi. Mutta pahin peto on oma mieli. Oma pää sulkee meiltä niin paljon mahdollisuuksia ja saa meidät uskomaan olevamme heikompia kuin oikeasti olemme. Vertaamme itseämme muihin ja näemme itsessämme vain puutteita: olen lihavampi, lyhyempi ja ryppyisempi kuin muut. Luulemme, että emme osaa lisätä autoon öljyä tai ajaa moottorikelkalla. Emme osaa nähdä itseämme toimitusjohtajana tai hävittäjälentäjänä. Jäämme helposti ruuanlaittajan ja nenänniistäjän rooliin.

Elä elämää, jota rakastat. Rakasta elämää, jota elät.

Totuus kuitenkin on, että meissä jokaisessa on paljon enemmän voimaa kuin tiedämmekään. Meillä on valtaa vaikuttaa, taitoa toteuttaa asioita. Olemme hurjia, päättäväisiä ja kunnianhimoisia. Olemme leijonaemoja. Mahtavia amazoneja. Viisaita tietäjiä. Klassisia kaunottaria ja uniikkeja yksilöitä. Pidämme itse käsissämme oman elämämme avaimia, uskalla käyttää niitä! Jos sinä et sitä ansaitse, niin kuka sitten?

Riittää, että uskoisi itseensä hieman enemmän. Tarttuisi kiinni mahdollisuuksiin, eikä pelkäisi saavuttavansa jotain itseään suurempaa. Ja muistaisi katsoa peiliin lempeillä silmillä. Oppisi ymmärtämään, että läheskään kaikki ominaisuutemme eivät ole geeniperimään hakattuja vaan itseään pystyy kehittämään moneen suuntaan.

Ehkä naiselle on luotu tietoisesti vähän hatarampi itsetunto. Sillä jos jokainen nainen ottaisi sen todellisen potentiaalinsa käyttöön – miettikää millainen maailma tämä olisi! Miehet olisi niin pulassa…

Mahtavaa naistenpäivää!

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *