Äiti sä oot niin nolo!

Mulla on ollut ilmeisesti vähän harhakuvitelmia siitä, millainen äiti mä olen. Olen aina ajatellut, että mä olisin se cooli mutsi. Se, joka pysyy ajanhermolla asioista, pukeutuu modernisti ja heittää osuvaa läpändeerusta. You know, se jota ei tarvitse hävetä.

Kohta 10 vuotta täyttävä tyttäreni hitaasti mutta varmasti romuttaa tätä vaaleanpunaista unelmaani. Eilen meillä oli kovat keskustelut siitä, saako hän käyttöönsä Instagramin, Facebookin ja Snäpchatin. Mä en ole mitenkään somevastainen ja ymmärrän kyllä, että nykypäivän kakarat tulevat ottamaan haltuunsa tämän genren huomattavasti nuorempina kuin itse aikoinani. Silti, olen ajatellut kieltää toistaiseksi tämän verkossa tapahtuvan mukamas sosiaalisen käyttäytymisen. Ei sinne 10 -vuotiaalla vielä asiaa ole. Vai onko?

parasta-ennen-blogi-nolo

Mulle vakuutettiin eilen kimeän ja itkunsekaisen huudon kera, kuinka mä en tajua mistään mitään. Olen idiootti. En ymmärrä. Kun KAIKILLA muilla on IG. Ja snäppi.

Ilmeisesti mulle on nyt käymässä niin, kuin omille vanhemmilleni aikoinaan. Kalkkiudun. Putoan kelkasta. Kohta mun suurin tekninen saavutukseni on osata ulkoa teksti-TV:n otsikot. Onko tätä kansantautia mahdollista välttää? Voiko siitä parantua? Vai olenko tuomittu tästä eteenpäin lasteni silmissä taantumaan neandertaliksi?

parasta-ennen-blogi-nolo

On mullakin snappi. Se heijastaa pimeessä koska turvallisuus.

Omasta mielestäni nuorenen koko ajan. Voisin jopa väittää, että olen nuorekkaamman näköinen nyt kuin vaikkapa 24-vuotiaana. Iän lisääntyminen tuntuu lähinnä krapulan keston pidentymisessä ja päiväunien takaisinpaluussa. En jaksa uskoa, että olen mukamas NIIN jämähtänyt. Olen kokeillut spinneriä, tiedän keitä ovat Marcus & Martinus ja osaan käyttää WhatsAppin ääniviestejä. Tiedän, että edelleenkään heijastimet ja pitkät kalsarit eivät ole muotia. Osaan termit SWÄGÄ, OMG ja LOL. Kyllä mä tiedän, että nykyään lippis on mallia snappi. Vai oliko se snäppi? Eikun snäppi oli se keltainen kummitus.

Eilen samaisen keskustelun päätteeksi kuskasin tytön harrastuksiinsa ja pitkän hiljaisuuden jälkeen neiti pyysi, että en tulisi sisälle saattamaan.

– Miksi en tulisi?
– No koska sä oot niin nolo.
– Miten niin muka?
– No kun teet sellasia asioita, joita kenenkään muun äiti ei tee.
– Niinkun mitä? Ja vedin silmät kieroon samalla röhisten kuin kurkkutautinen sammakko.
– Just tollasia.

 

Henna-parasta-ennen-blogi-laihdutus-dieetti-ruokavalio-liikunta-tankotanssi

 

Ps. myönnän, piti googlettaa SWÄG. Löysin vastauksen Iltalehden artikkelista: Mitä “swag” tarkoittaa? Sanakirja teinin vanhemmalle.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *