Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry
Nopea, herkullinen, vegaaninen ja ketogeeninen puna curry – pakkaspäivän pelastus!
Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry resepti syntyi pikaruokana maanantain myöhäiseksi lounaaksi saapuessani palavereista kotiin ihanan nälän saattelemana. Kurkkasin jääkaappiin mitä löytyy ja noin 20 minuuttia myöhemmin lautasellani oli vegaaninen ja ketogeeninen puna curry. En ole laskenut ruoan makroja (sillä olen laiska niissä), joten en ole täysin varma ruoan ”virallisesta ketogeenisyydestä”, mutta ainakin erittäin vhh:n ruokavalion piiriin tämä menee mainiosti. Itselleni ketogeeninen ruokavalio ei ole päivittäistä – menen ruokailuni kanssa fiilispohjalla ja pyrin tarjoilemaan keholle ja mielelle kulloinkin parasta tarjolla olevaa vaihtoehtoa, ilman stressiä. : )
Voit tehdä tämän puna curryn myös vaikka kukkakaalilla tai parsakaalin ja kukkakaalin yhdistelmällä. Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry toimii sellaisenaan tai esimerkiksi riisin kanssa nautittuna, jos et ole ketogeenisellä. Itse kaipasin ruokaani lisää proteiinia ja söin ruoan kanssa kaksi kananmunaa. Myös esimerkiksi erilaiset pavut voisivat olla ihana lisä annokseen.
Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry – lämpöä pakkaspäiviin
Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry on helppo ja nopea valmistaa ja sen voimakkuutta on helppo säädellä oman maun mukaiseksi. Reseptistä riittää kahdelle, toki riippuen siitä, minkä kanssa puna curryn nauttii. Itse söin tämän annoksen kokonaan yksin, koska kehoni huusi sitä – lämpöä ja reilusti ruokaa… Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry onkin ihanaa ruokaa kylmiin pakkaspäiviin ja hellivää sekä helposti sulavaa syötävää ihaniin talvi-iltoihin.
Kokeile ja kerro, mitä pidit – olisi ilo kuulla, mitä pidit! Jos valmistat tämän ja satut nappaamaan siitä kuvankin, tägää minut mukaan, jotta pääsen näkemään, miltä sinun annokseni näyttää. Ja P.S. tyylipisteitä ei jaeta, vaan maku on tärkeintä!
Iloa ja herkullista viikkoa!
Karita
Vegaaninen ja ketogeeninen puna curry
(noin kahdelle)
2 dl vettä
3–4 dl parsakaalin kukintoja
kourallinen pinaattia
kourallinen Thai-basilikaa
4 rkl kookosöljyä
pieni sipuli
1 tl puristettua valkosipulia
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl soijakastiketta
2 rkl punaista curry -tahnaa
2–2,5 dl kookoskermaa (rasvapitoisuus noin 28 %)
Valmistus:
Kuori ja siivuta sipulit ja raasta inkivääri. Kuullota sipuli pannulla 2 ruokalusikallisessa kookosöljyä kunnes sipuli pehmenee.
Lisää puristettu valkosipuli ja paista hetki. Lisää puna curry -tahna ja kuumenna noin minuutti, jotta aromit nousevat esiin. Lisää parsakaalin kukinnot, vesi ja kookoskerma sekä -voi ja kiehauta.
Lisää pinaatti ja thai-basilika ja anna kiehua hiljalleen noin 10 min.
Nauti sellaisenaan tai jonkin lisukkeena.
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!
Ketogeeniset ja vegaaniset pikaherkut
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
Ihana keitto <3 Teen varmasti useasti tätä – niin herkullista ja perhekin tykkää! <3
Aivan mielettömän herkullinen keitto. Lisäsin hieman vihreitä linssejä. Teen uudelleenkin.
Ihanaa, minullekin tämä toimii ihanasti!
Karita
YES!
Kiva kuulla!
Iloa,
Karita
Huomenna kokeiluun, kiitos!
jee!
Karita