Toffeetäytteiset suklaapatukat (vegaani ja gluteeniton)

Toffeetäytteiset suklaapatukat – ilman gluteenia, maitoa, lisäaineita tai valkoista sokeria

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

 

Toffeetäytteiset suklaapatukat vievät kielen mennessään. Ne taltuttavat pahimmankin herkkuhimon! Pehmeä kermainen täyte ja tumma suklaa yhdessä tekevät taikoja. Raaka-aineita ei montaa tarvita – niitä on kaikkineen viisi, pärjäät kyllä neljälläkin ja löydät ne kaikki ruokakaupasta. Huomio kuitenkin, että koska raaka-aineita on vähän, vaikuttaa niiden maku ja laatu merkittävästi myös lopputulokseen.

 

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

 

Viiden raaka-aineen toffeetäytteiset suklaapatukat ovat helpot valmistaa ja herkullista nautittavaa aina kun haluat hemmotella itseäsi, perhettäsi tai tuttaviasi. Nämä patukat sopivat monille, joten ne ovat erinomaista vietävää myös tuliaisiksi tai vaikka lahjaksi annettavaksi. Kannattaa siis tehdä tuplasatsi, ettei jää itse ilman… ; )

 

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

 

 

Täyteen raaka-aineiden lisäksi myös suklaakuorutus määrittää makukokonaisuuden – valitse sellainen suklaa, joka sopii sinulle. Itse päällystin patukat itsetehdyllä raakasuklaalla, mutta voit hyvin skipata vaiheen ja ostaa kaupasta valmista mieleistäsi suklaata. suosittelen kuitenkin valitsemaan tumman ja lisäaineettoman version… : )

 

 

 

Herkullista keskiviikkoa!

Karita

 

 

 

 

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

 

Toffeetäytteiset suklaapatukat

 

 

Noin 10–12 patukkaa

noin 15 (270 g) kivettömiä medjool-taatelia
1,5 dl vaaleaa tahinia (mieluiten paahtamatonta tai sitten voi käyttää manteli- tai maapähkinävoita)
2 rkl mantelivoita (ei välttämätön)
ripaus suolaa
200 g mieleistäsi suklaata

 

Lisää taatelit, tahini ja suola monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes saat tasaisen massan.

Vuoraa voileipävuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Laita vuoka pakastimeen 1@ tunniksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Viipaloi tofeemassasta mieleisiäsi paloja ja päällystä jokainen pala suklaalla. (Voit lusikoida suklaata toffeepalan päälle tai upottaa palan ja valuttaa ylimääräisen suklaan sen päältä.) Laita jähmettymään leivinpaperilla vuoratulle alustalle tai ritilälle. Viimeistele suklaapatukka halutessasi sormisuolalla.

Suklaan jähmettumistä voi nopeuttaa laittamalla patukat hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin.

Toffeetäytteiset suklaapatukat on tarkoitettu nautittaviksi – ota siis mukava asento, iske kiinni ja nauti!

 

P.S. Toffee täytteiset suklaapatukat säilyvät parhaiten jääkaapissa (noin 5 vrk) tai pidempään pakastimessa.

 

 

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Mausteiset omenamuffinssit

mausteiset omenamuffinssit

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto kasvisruoka gluteeniton reseptit
Kommentit (8)
  1. Tuleeko pähkinävoita 1,5dl?

    1. 1 1/2 dl on oikea määrä ainakin jos käyttää vaaleaa tahinia – vähemmänkin voi laittaa, mutta sitten kannattaa vähentää muitakin määriä… Paksumpaa pähkinävoita käytettäessä voi määrä olla toinen, sillä se on paljon tuhdimpaa.

      : ) Karita

  2. Käyköhän tuohon taateleiden tilalle joku muu? 🙂

    1. Taatelit tuovat täytteeseen juuri tuota tofeemaista makua j ”sitkoa”… Voit toki kokeilla vaikka kookospalmusokeria, mutten osaa sanoa miten se toimii ja mikä olisi hyvä määrä. : )

      Energistä viikkoa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *