Suussa sulavat suklaapiparkakut (gluteeniton ja pähkinätön)

Suussa sulavat suklaapiparkakut – kiva piristysruiske joulun herkkuihin!

 

Piparkakut ovat kyllä hyviä, mutta etenkin niiden leipominen pojan kanssa tekee pipareiden leipomisesta jokavuotisen ihanan perinteen. Luca odottaa aina joulun lähestyessä aikaa, jolloin piparkakkuja aletaan taas valmistamaan ja täytyy kyllä sanoa, niin minäkin!

 

suussa sulavat suklaapiparkakut Karita Tykkä

 

Tänä vuonna perinteisten pipareiden lisäksi syntyivät myös nämä suussa sulavat suklaapiparkakut, jotka ovat miedosti suklaisia ja sopivat loistavasti myös esimerkiksi homejuuston kera nautittaviksi. Maku riippuu paljon myös siitä, mitä kaakaojauhetta käyttää – perinteistä tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta vai raakakaakaojauhetta. Raakakaakaojauheen maku on pehmeämpi perinteiseen paahdettuun versioon verrattuna.

 

suussa sulavat suklaapiparkakut Karita Tykkä

 

 

Piparkakut voi myös ihanasti kuorruttaa raakasuklaalla ja voisinkin näyttää sen valmistuksen Instagramin puolella joku päivä – sillä tähän kuvaukseen eivät kuorrutteet ehtineet mukaan. : ) Suklaakuorrutus tai koristelu voisi olla ihana ajatus etenkin jos suussa sulavat suklaapiparkakut menevät lahjaksi jolle kulle ihanalle. Luca ainakin innostui kovasti kun ehdotin että voisimme kuorruttaa piparit vielä raakasuklaalla. Tosin jos häneltä kysyttäisiin, voisi piparit jättää paistamatta kokonaan ja syödä raakaa taikinaa (ok, myönnän – itsekin tykkään raa’asta taikinasta). : )

 

suussa sulavat suklaapiparkakut Karita Tykkä

suussa sulavat suklaapiparkakut Karita Tykkä

 

 

Joulufiilis alkaa syntymään joulun valmisteluista – kodin koristelusta, leivonnaisista ja joululoman lähestymisen tiedostamisesta. Stressiä en tänä jouluna ajatellut ottaa – työt teen vielä tämän viikon, mutta ensi viikon alun jälkeen alan rauhoittua joulun viettoon, hemmottelen itseäni sekä läheisimpiäni, enkä aio stressata joulun tarjottavista tai kodin puunaamisesta. On aika höllätä tahtia, pysähtyä ja olla läsnä – nauttia, hemmotella ja helliä itseään ja läheisiä. <3

 

suussa sulavat suklaapiparkakut

 

 

Olisi kiva kuulla mistä sinun joulufiilis syntyy? Miten kauan joulun lomat kestävät ja mitä eniten odotat? Entä kuuluuko some joulun pyhiin vai onko some-detoxin aika?

 

Kokeile näitä ihanuuksia – tee vaikka puolikas taikina, jos haluat ensin testata tai kokeile tätä perinteistä gluteenitonta piparkakkureseptiäni.

 

Iloa,

Karita

 

 

 

suussa sulavat suklaapiparkakut Karita Tykkä

 

 

 

Sisältää tuotelinkkejä *

 

 

Suussa sulavat suklaapiparkakut

 

(Noin viisi pellillistä herkullisia, gluteenittomia, pähkinättömiä ja ilman valkoista sokeria valmistettuja piparkakkuja)

 

150 g luomuvoita (tai gheetä – kookosöljyäkin voi halutessaan kokeilla)
3 dl kookossokeria *
1,5 dl hunajaa
1,5 dl vaahterasiirappia (tai esim taatelisiirappia)
1 luomukananmuna

250 g täysjyväriisijauhoa
5 rkl raakakaakaojauhetta *
300 g tattarijauhoa
1 rkl piparkakkumausteseosta
1,5 tl leivinjauhetta
aavistus vastaraastettua muskottipähkinää (ei pakollinen)
ripaus suolaa
ripaus jauhettua vaniljaa

 

 

Sulata voi ja sekoita joukkoon kookossokeri, hunaja ja vaahterasiirappi. Jätä pienellä lämmöllä liedelle ja sekoita välillä.
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vatkaa huolellisesti sähkövatkaimella voi-sokeriseoksen joukkoon kananmuna.

Sekoita kuiva-aineet ja voi-sokeriseos monitoimikoneessa, jossa on taikinan vaivausterä tai vaihtoehtoisesti yleiskoneessa. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.

Laita kulhoon, peitä ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. (itse pidän aina yön yli)

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Kaulitse kylmä taikina kaulimella perunajauhoa apuna käyttäen ohueksi ja painele muoteilla mieleisiä piparkakkuja. Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa noin 8–12 minuuttia, riippuen piparkakkujen koosta ja taikinan paksuudesta.

Anna jäähtyä ja nauti!

P.S. Älä ujostele perunjauhon kanssa, vaan pyyhkäise sillä taikinan pintaa, pöytää ja kaulinta aika ajoin, jotta taikina ei tartu kiinni. Muista myös, että taikinaa on helpompi työstää kylmänä. Nauti sellaisenaan tai vaikka puuron päälle murusteltuina!

 

 

 

 

kuvat: Emma Ronkainen
kuvauspaikka: Nougat Showroom
villapaita: North Outdoor

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Toffeetäytteiset suklaapatukat

toffeetäytteiset suklaapatukat Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit ruokavaliot
Kommentit (2)
  1. Moikka! Taikina jääkaapissa, huomenna piparit uuniin! Mites tuo kuorrutus, mitä siihen laitetaan?

    1. : ) Mitä itse valitsee. Esimerkiksi raakasuklaata, kookosmannaa ja kuivattuja hedelmän paloja ja kookoshiutaleita.

      Iloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *