SUUSSA SULAVAT SUKLAAPALLEROT
Suussa sulavat suklaapallerot ovat ihania, etenkin kun lämpöaalto ja aurinko antavat vielä hiukan odotella itseään. Nämä gluteenittomat, viljattomat, vegaaniset ja ilman valkoista sokeria valmistuvat, suussa sulavat suklaapallerot ovat superhelppoja valmistaa ja napata mukaan vaikka juhannuksen juhlapöytään, venereissulle tai piknikille. Raaka-aineiden vuoksi ne sopivat monille herkkusuille – ainakin meidän koko perhe tykkää kovasti. Etenkin kuusi vuotias Luca, joka mieluusti toimii koemaistajana kaikelle mitä teen. : )
Suussa sulavat suklaapallerot säilyvät hyvin pakastimessa tai jääkaapissa, joten voit pitää niitä aina pakastimessa yllätysvieraiden varalle (okei, ollaan rehellisiä – omiin herkkuhetkiin ; ) ). Suklaapalleroihin saa helposti vaihtelua lisäämällä esimerkiksi minttuöljyä. Itse käytän useimmiten Japolia – Japanilaista piparminttuöljyä, mutta muutkin toimivat hienosti. Jos käytät nesteenä vahvaa kahvia, saat mokkasuklaapalleroita. Voit myös kuorruttaa herkut makusi mukaan. Oma suosikkini on kuorruttaa pallerot dippaamalla ne sulatetussa raakasuklaassa. Tuplasuklaapallerot ovat… Yummy! Tällä kertaa ripottelin päälle hiukan jauhettua kookossokeria. Voit säätää makeutuksen määrää niin, että se mielyttää juuri sinua. Jos esimerkiksi taatelit ovat supermakeita ja mehukkaita voi olla, ettei vaahterasiirappia tarvita. Maistele ja muokkaa reseptiä aina oman makusi mukaan.
Suussa sulavat suklaapallerot valmistuvat hetkessä ja paras laite niiden valmistukseen on monitoimikone tai esimerkiksi Blendtecin twister jar. Monitoimikoneesa käytetään s-kirjaimen muotoista terää ja laitteeksi käy mikä tahansa monitoimikone, ei siis yleiskone, johon moni sekoittaa. VINKKI: kirppareilta saattaa löytyä erittäin edullisesti hyviä vanhoja yksilöitä, jotka toimivat moitteettomasti. Itselläni on Philipsin monitoimikone.
Toivottavasti tykkäät suussa sulavista suklaapalleroista ja kokeilet, ainakin jotain versiota niistä. Mitä keskikesän juhlaasi kuuluu ja mikä on mielestäsi paras tapa juhlia juhannusta? Itse juhlin tällä kertaa kotona saaristossa perheeni, eli mieheni ja poikamme (kuvissa) kanssa nautiskellen. Grillailu, rentoilu, uiminen, herkuttelu, rakastaminen ja nauraminen kuuluvat asiaan. Viikonlopun aikana vietämme aikaa myös ystäväperheen kera, joten juhannuksen ajasta tulee ihanaa! Ruokana meillä nautitaan erilaisia suosikkivegeruokia ja luultavasti myös kalaa ja rapuja. Juhlajuomana lasissa on luultavasti kuplivaa ja roseeta. Mitä suolaisia tai makeita herkkuja teillä nautitaan ja missä? Kommentoi alle – olisi ilo kuulla.
Aurinkoa ja ihanaa oloa Juhannukseen!
Karita
Suussa sulavat suklaapallerot
(noin 20 palleroa)
7 isoa medjool-taatelia
2 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 rkl manteli- tai muuta kasvipohjaista maitoa TAI vettä
ripaus suolaa
+ JOS haluat kuorruttaa suklaalla tarvitset kuorrutukseen valmista raakasuklaata
TAI sulata ja sekoita raakakaakaomassaa ja hienonnettua kookossokeria makusi mukaan
TAI voit ripotella päälle myös jauhettua kookossokeria
Poista taateleista kivet ja pilko pieniksi. Laita taatelikuutiot, kookosöljy, vaahterasiirappi ja mausteet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen, joka jaksaa pöyrittää paksua massaa ja sekoita.
Lisää sitten raakakaakaojauhe ja sekoita kunnes massa on täysin tasaista. Annostele nesteen märää kunnes massa on muotoiltavissa.
Tarkista maku ja koostumus ja muokkaa tarpeen mukaan.
Pyörittele kostutettujena käsien välissä pieniä taikinapalleroita ja laita hetkeksi kylmään viilentymään.
Voit myös kuorruttaa pallerot raakasuklaalla, jolloin saat täyteläisiä tuplasuklaapalleroita. Laita silloin pallerot pakastimeeen, sulata raakasuklaa tai valmista oma ja kasta jokainen pallero joko kokonaan tai osittain suklaassa. Siirrä sitten pallerot tarvittaessa takaisin pakastimeen hetkeksi, jotta suklaa jähmettyy.
Nauti heti tai milloin vain kun herkkuhammasta kolottaa. : )
Juhannuksen muita reseptejä löytyy myös näistä postauksista:
Nää on varmaan superhyviä. Harvoin vaan ostan medjoltaateleita, ku ne on niin kalliita ja siks toiseks ne ei säily mulla kuin hetken Aina suunnittelen, että kokeilen kaikkia ihania taatelireseptejä, mutta harvoin olen ehtinyt, kun pussi on jo tyhjennyt
Ymmärrän sinua oikein hyvin Elina. : )
Meillä SuperLemonilla medjool-taatelit ovat mielestäni hyvän hintaisia – 250 g 8,75 € : ) Kokeile joskus niitä. Ei kuitenkaan hätää, voit käyttää muitakin pehmeitä taateleita, silloin maku vaan on hiukan toisenlainen. Määrää kannattaa myös katsoa taatelien ja taikinan koostumuksen mukaan…
Ihanaa juhannusta!
P.S. huomenna kannattaa kurkistaa myös tänne blogiin. Luvassa on arvonta. <3
Osallistuttu on.. 🙂
Tulipa mieleeni, että näitä palleroita voisi varmasti tehdä mukaan lennolle.. Tai jotain vastaavia ainakin.
Olen lähdössä maanantaina Chicagoon, joten pitkä lento edessä ja eväitä ynnä muita matkaa mukavoittavia juttuja olen pohdiskellut.. Oisko sulla antaa joitain täsmävinkkejä miellyttävämpään lentomatkaan?
Moikka Elina.
Nämä sopivat oikein hyvin myös lennolle. Koneeseen voi hyvin tehdä muitakin erilaisia palleroita tai patukoita, mutta koska koneen ilma on kuivaa ne eivät ole ”kuivina ruokina” ihan paras ratkaisu. Nestepitoiset eväät olisivat kaikkein parasta, mutta valitettavasti matkakavereiksi niistä ei ole. Itse kannan lennoilla aina mukanani raakasuklaata, erilaisia teepusseja ja esimerkiksi para tai macadamianpähkinöitä. Voit ottaa mukaan myös pikkupussin chian-siemeniä, joita voit sekoittaa erilaisiin nesteisiin, kuten esimerkiksi lentokeltältä saatavaan kookosveteen, mehuun tai tavalliseen veteen (esim 1 rkl/ litra). Anna chian turvota nesteessä ja juo lennon ajan. Chiavesi auttaa pitämään kehon pidempää nesteytettynä. Nuutunut olo lennon jälkeen johtuu useimmiten juuri nestehukasta.
Kun pääset perille, nesteytä keho ja nauti raikkaista ruoista, jotta keho saa heti energistä polttoainetta ja palautuu nopeammin. : )
Matka menee varmasti ihanasti. En ole koskaan ollut Chicagossa, mutta haluaisin! Nauti matkastasi!
Iloa ja ihanaa oloa,
Karita
Kiitos 🙂
Tee ei tullutkaan mieleeni, pussit siis reppuun! Chiansiemeniä voisin myös pakata ja napata kookosveden mukaan kentältä.
Olen matkustanut hyvin vähän ja tämä reissu on ensimmäinen oikein pitkä lento. Lentäminen sinällään ei ole lempipuuhaani ja vatsan vointi myös hieman jännittää, joten haluan valmistautua mahdollisimman hyvin. Aion kyllä tehdä taukojumppaa ja huolehtia nesteytyksestä, mutta toimivaksi koetut vinkit ovat aina paikallaan. Olenkin kerännyt jo listaa mukaan otettavista jutuista, jotka todennäköisesti tekevät oloni mukavammaksi 🙂
Kiitos, nautin varmasti! Pitää vain kääntää jännitys mielessä rauhaksi ja pitkä matka voitoksi. Iloita siitä, että voi ajan kanssa lukea kirjoja ja lehtiä, ja välillä vähän syödä ja jumppailla.
En tiedä tulisiko minun muuten lähdettyä Chicagoon, mutta tätini asuu siellä ja on kiva nähdä häntä ja perhettään ja heidän elämäänsä siellä. Tietysti Chicagossa on myös paljon nähtävää ja koettavaa. 🙂
Rentoudu, hengitä, nauti ja tee olostasi mahdollisimman mukava, mutta hyväksy samlla se, ettei pitkä lento koskaan ole herkkua…
Lopussa kiitos seisoo ja pääset nauttimaan tätisi seurasta ja upeista elämyksistä.
Iloa,
Karita
Hei Karita,
kiitos tästä reseptistä <3 Menee kokeiluun, varmasti! Meillä juhannus juhlitaan tänä vuonna ystävien häissä Suomenlinnassa <3
Stina
Hei Stina.
Oih, kuulostaa ihanalta!
Nauti!
Karita