RAIKAS SITRUUNA CHIA-PUURO

Kermainen, mutta raikas sitruuna chia-puuro hellii niin vatsaa kuin makuhermojakin. Helppo herkku valmistuu käden käänteessä kuin itsestään ja taipuu moneks. Puuron joukkoon voi sekoittaa melkein mitä tahansa! Esimerkiksi kuivattuja tai tuoreita marjoja, banaania, kiiviä, päärynää, kookoshiutaleita tai vaikkapa mangososetta – ei siis käy tylsäksi ihan heti.

 

raikas sitruuna chia-puuro
Vaikka raikas sitruuna chia-puuro valmistuu kuin itsestään alle puolessa tunnissa, teen sen kuitenkin aina illalla ja nautin vasta seuraavana päivänä. Silloin maut ovat syventyneet ja koostumuksesta tulee ihanan paksua. Jos ulkona on kylmää, annan puuron yleensä lämmitä huoneenlämmössä ja nautin lämpimän teen siivittämänä. Sitruuna chia-puuroa voi myös hiukan lämmittääkin, mutta tällöin raikas maku ja rasvahapot hiukan kärsivät. Suositteelen siis nautttimaan ilman lämmitystä ja vaikka lämpimän marjakompotin kera.

Marjakompotti2,5 dl mansikoi
1 dl vadelmia
1 dl mustaherukoit
3 dl vettä
vaahtaresiirappia tai kookossokeria maun mukaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
tilkka sitruunamehua
 Kiehauta kaikki raaka-aineet kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja mausta seos sitruunamehulla. Tarjoa jääkylmänä tai lämpimänä sitruuna chia-puuron kera.

 

raikas sitruuna chia-puuro
Chia-puuron pehmeä koostumus hellii vatsaa ja sitruunan raikkaus puolestaan piristää ihanasti. Voit tehdä puurosta myös täysin sileän sekoittamalla sen lopuksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Sileä versio on ikäänkuin sitruunainen vispipuuro. Nautitpa sitten puurona tai vanukkaana – herkku on gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja pähkinätön. Se siis sopii tarjottavaksi monelle.

 

raikas sitruuna chia-puuro
Raikas sitruuna chia-puuro on monipuolinen, eikä siihen kyllästy, sillä voit muokata sitä rajattomasti vaihtamalla maitoa, lisukkeita tai lisäämällä siihen esimerkiksi laadukasta laktoositonta proteiinijauhetta. Puuron voi myös tehdä löysäksi tai kiinteäksi, sileäksi tai rouheiseksi – maku asia. Erilaisilla mausteilla puuroon saa ihan uuden twistin. Myös makeuttajaa voi vaihdella tai jättää kokonaan pois. Jos nautit puuron jonkin makean kera, ei itse puuro kaipaa makeuttajaa välttämättä lainkaan.

P.S. Voit myös vaihtaa sitruunan appelsiiniin. Käytä silloin luomuappelsiinin kuorta ja mehua. Toimii!
Voit kokeilla myös kurkuma-chiavanukasta.
Valmista kuitenkin ainakin kerran myös tätä – saatat ihastua!

 

Iloa ja herkullisia hetkiä,
Karita

 

raikas sitruuna chia-puuro

 

Sitruuna chia-puuro

(kahdelle)

4 rkl chian-siemeniä
4 dl kookosmaitoa tai muuta kasvipohjaista maitoa (käytin SantaMarian luomukookomaitoa)
hunajaa tai muuta makeuttajaa mielesi mukaan
Huom! kurkkaa myös YACON-siirappi – ei heilauttele verensokeria ja saattaa jopa auttaa painonhallinnassa!
2 tl sitruunan kuorta, mikroraastimella raastettuna
1/2–1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa

Huom! voit lisätä vettä jos haluat puurosta ohuempaa

(+ mieleisiäsi lisukkeita, kuten esim. marjoja, mausteita, hedelmäviipaleita ja kookoshiutaleita)

 

Sekoita kaikki puuron raaka-aineet sekaisin lasipurkissa tasaiseksi. Anna geeliytyä jääkaapissa noin puoli tuntia tai yön yli. Sekoita, tarkista maku ja nauti sellaisenaan tai mieleisiesi lisukkeiden kera.
YUM!

kuvat: Karita

 

Lisää herkullista purtavaa löydät esimerkiksi alla olevista postauksista:

Sitruunainen vadelmaraakakakku

Viljattomat ja pähkinättömät browniet

Jauhottomat ja pähkinättömät browniet

Nopea suklaafudge

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (5)
  1. Kuulostaa ihanalta, täytyykin kokeilla. Tuosta kookosmaidosta kyselisin, että käytetäänkö siitä myös se tölkin alaosaan jäävä “litkumainen” osa vai vaan se päällä oleva ihanan paksu kerros? Näinkin sinut viime viikolla eräänä aamuna kaupassa, olin juuri kookosmaitoja tutkailemassa ja pienen hetken mietin, että tulisin kysymään asiasta, koska joissain muissakin resepteissä on sama asia askarruttanut. Sillä kertaa annoin sinun tehdä ostoksesi rauhassa

    Kiitos ihanasta blogistasi, paljon on tarttunut matkaan mukaan

    T. Merja

    1. karitatykka
      14.9.2017, 11:18

      Moikka Merja.

      Olisit tullut vaan kysäisemään. : )
      Riippuu ruoasta. Jos erikseen mainitsen että käytetään vain paksu kermainen osa, niin silloin ns “litkua” ei käytetä, mutta muutoin kyllä. Esimerkiksi kookoskermavaahto tehdään aina vain kookoskerman paksusta ja rasvaisesta osasta, ei muusta nesteestä.

      Kiitos kun seuraat ja luet blogiani!
      Iloa!
      <3 Karita

  2. Miten helppoa ja herkullista! Tein tätä kermaista, mutta raikasta vanukasta pari päivää sitten ja tänään söin aamiaiseksi toisen annoksen vadelmien kanssa. Maku oli vain syventynyt ja lusikoinkin tätä nautinnolla aamiaiseksi p.s Kovasti on peukut pystyssä huomiseen arvontaan…

    1. karitatykka
      18.9.2017, 09:42

      : ) ihanaa, että pidit!

      Iloa!
      karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *