PARHAAT SUKLAAKAKUT PÄÄSIÄISEEN

Parhaat suklaakakut pääsiäiseen – raakakakku ja hiukan tavallisempi

Mokkasuklaapiiras

 

Parhaat suklaakakut pääsiäiseen tulevat ehkä tässä – gluteenitonta ja vegaanista! Ihmiset, jotka minua edes hiukan seuraavat, tietävät, että rakastan suklaata. Nautin raakasuklaata jossain muodossa melkein joka päivä. Arkena herkuttelen Criollo raakakaakaomassalla, jossa maistuu ominaismakuna vanilja ja pehmeän voimakas kaakao. Raakasuklaata valmistan melkeinpä viikoittain. Edellä mainittujen lisäksi käytän raakasuklaata kypsennetyissä ja kypsentämättömissä herkuissani. Tällä kertaa jaan reseptit pääsiäistä silmällä pitäen. Molemmat olen jakanut aiemminkin, mutta saavat nyt syystäkin uuden noston. Mokkasuklaapiiraat ja mutakakku ovat juhlapöydän suussa sulava jälkiruoka tai pitkän ja herkullisen brunssipöydän ihanuus.

 

Mokkasuklaapiiras

 

Parhaat suklaakakut pääsiäiseen ovat molemmat täyteläisen suklaan makuisia. Maussa löytyy myös aavistus vaniljaa ja kahvia. Otin huomioon myös pähkinäallergigot eivätkä parhaat suklaakakut pääsiäiseen sisällä lainkaan pähkinöitä – eivätkä luonnollisesti valkoista sokeria, gluteenia, viljaa, soijatuotteita tai maitoa. Nämä parhaat suklaakakut pääsiäiseen ovat tietysti myös terveellisiä, helppoja, herkullisia ja nopeita valmistaa. Nämä maistuvat meillä koko perheellemme – molemmat herkut ovat läpäisseet myös 7 -vuotiaan poikani makutestin.

 

Mokkasuklaapiiras

Mokkasuklaapiiras

 

Mokkasuklaapiiras

(kolme 15 cm piirasta tai yksi isompi)

 

Pohjataikina:
5 dl kookoshiutaleita tai -rouhetta
2 dl pehmeitä medjool-taateleita
1 rkl lucumajauhetta
1 tl jauhettua vaniljaa

40 g kaakaovoita, sulana
ripaus suolaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
+ vettä, jos massa on liian kuivaa

 

Prosessoi kaikki raakaaineet sekaisin monitoimikoneessa, kunnes massa alkaa tarttua yhteen ja on tarpeeksi tasaista. Jätä taikinaan kuitenkin hiukan tekstuuria. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Painele silikonivuoan tai -vuokien pohjalle. Siirrä pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.

 

Täyte:
170 g raakakaakaomassaa, sulana
2 dl kookoskermaa, paksu rasvainen osa
1–2 dl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeuttajaa (annostele makusi mukaan)
1 tl jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa
2–4 tl luomulaatuista pikakahvijauhetta (annostele makusi mukaan)

 

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Ota piirakkapohjat pois pakkasesta ja kaada täyte niihin. Siirrä jähmettymään pakastimeen noin puoleksi tunniksi tai jääkaappiin tunniksi tai kahdeksi. Täyte saa olla jähmeää, mutta ei jäässä.
Koristele halutessasi ja nauti.

 

suklaakakku

 

Haluan, että herkuttelun jälkeen on hyvä olo – keho ja mieli kiittävät. Parhaat suklaakakut pääsiäiseen voivat olla myös ravintorikkaita – mausta tarvitse tinkiä. Pari viikkoa sitten sunnuntaiaamuna tämä terveellinen mutakakku sai olla paraatipaikalla perheemme aamiaispöydässä, ehkä tänä pääsiäisenä myös. Jauhoton, gluteeniton, pähkinätön, maidoton, proteiinipitoinen ja ilman valkoisia sokereita valmistettu. Täyteläisen suklainen, makea ja täynnä ravintoaineita ja makua. Kuulostaa hyvältä – eikö? Kakun voi myös valmistaa vegaanisesti korvaamalla kananmunat chia-munilla sekä vaihtamalla voin kookosöljyyn ja kaakaovoihin. Yksi pääraaka-aineeni tässä terveellisessä mutakakussa oli valkoiset pavut. Valkoiset pavut vaativat kahdeksan tunnin liotuksen, huuhtelun ja noin tunnin keittämisen, joten pikaruokaa ne eivät ole. Siksi teenkin kerralla isomman määrän papuja ja säilön valmiiksi pakastimeen. Tölkkipapujakin voit varmasti käyttää, mutta maku on aivan toinen. Inspiraatio mutakakkuun ei katso aikaa eikä paikkaa, siksi onkin hyvä, että pakastimessa on aina raaka-aineita leivontahimon varalle. Makeutukseen käytin koivusokeria, vaahterasiirappia ja kookossokeria. Kaikissa on oma ihana makuprofiilinsa. Voit toki käyttää vain joitakin näistä tai valita jonkin aivan muun makeuttajan. Makeuden määrää voi ja kannattaakin säätää oman maun mukaan.

 

mutakakku

 

Proseesoin raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa, annoin kypsyä uunissa noin 25 minuuttia ja kakku oli valmis. Sitten olikin vuorossa kakun vaikein osuus – odottaminen. Kakku kun on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. En ihan malttanut odottaa seuraavaan aamuun, vaan otin kakusta palan jo illalla. Mutta seuraavana aamuna nauttiessani aamiaispöydässä jääkaappikylmän kakkupalan, oli maku vieläkin parempi.

 

suklaakakku5

 

 

Terveellinen mutakakku

 

4,5 dl valkoisia papuja (liotettuina, keitettyinä ja jäähdytettyinä)
4 pientä kananmunaa
120 g raakakaakaomassaa, sulana
1 dl koivusokeria
1 dl voita tai gheetä, sulana

1 dl vaahterasiirappia
1/2 dl kookossokeria tai lisää edellisten makeuttajien määrää
1 tl jauhettua Bourbon-vaniljaa
ripaus suolaa
1,5 tl luomulaatuista pikakahvijauhetta
1,5 tl ruokasoodaa

+ lopuksi 1 rkl psylliumia
– + kooksöljyä tai voita vuoan voiteluun

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Käytin kiertoilmatoimintoa.
Sekoita kaikki raaka-aineet, psylliumia lukuun ottamatta monitoimikoneessa tasaiseksi.
Lisää psyllium ja sekoita huolellisesti.
Kaada voideltuun irtopohjaiseen vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.

Ota pois uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Mutakakku on parhaimmillaan seuraavana päivä, yön yli viileässä levättyään. Tarjoile marjojen, kookoskermavaahdon tai nauti sellaisenaan hyvän kahvin kera.
Säilytä viileässä.

 

Yksi tärkeä mauste on hyvä muistaa – kourallinen rakkautta, se nimittäin tuo kaikkeen viimeisen silauksen. Valmista siis herkkuja aina rakkaudella ja hyvällä mielellä tai turvaudu kahvilan antimiin. : )

 

Iloa ja herkullista pääsiäistä kaikille!!
Rakkaudella, Karita

 

 

Kaipaatko lisää? Ei hätää – herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.

 

Hasselbackan myskikurpitsa

hasselbackan myskikurpitsa

 

Retriitti – tule mukaan!

retriitti–tule mukaan

Vegaaninen minttusuklaa

vegaaninen minttusuklaa

 

 

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (7)
  1. AVANTOUINTI – vielä ehtii! - Rakkaudella, Karita
    29.3.2018, 10:08

    […] ja ihanaa Pääsiäistä! Nauti, naura ja rentoudu Pääsiäisen ihanassa tunnelmassa – suklaaherkkuja […]

  2. Heippa!
    Millaisella raakakaakaojauhe-kaakaovoi suhteella saan korvattua kaakaomassan, kun sitä en omista?
    Nämä lähtevät testiin! 🙂

    1. karitatykka
      1.4.2018, 12:25

      Moikka,

      Voit kokeille puolet ja puolet, mutta on todella vaikea sanoa, sillä raaka-aineissa on valtavia makueroja…
      Ei siis auta kun kokeilla.

      Kerro miten onnistuit!

      Iloa ja ihanaa pääsiäistä!
      Karita : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *