Parhaat sitruuna-mantelikeksit
Parhaat sitruuna-mantelikeksit maistuvat taivallisilta kuorrutettuina kaurajogurtilla, pähkinöillä ja basilikalla!
Sitruunan, hasselpähkinöiden, hunajan, happaman kaurajogurtin ja basilikan yhdistelmä saattaa makean keksin päälle laitettuna kuulostaa hiukan oudolta, mutta luota minuun – yhdistelmä on huikea! Tämä kokonaisuus syntyi rakentaessani reseptiä Yosan ykkössuosikistani, Greek Style -kaurajogurtista.
Täyteläinen, maukas, pehmeä ja kermainen Fazer Yosa Greek Style sopii moneen, erityisesti suolaisiin herkkuihin. Täältä löydät yhden reseptin suolaiseen suosikkiini – lämmin kukkakaali-kikhernesalaatti, jonka kastikkeeseen Greek style oli täydellistä. Tätäkin terveellistä ja kauteen sopivaa reseptiä kannattaa kokeilla heti tällä viikolla vaikka lounaaksi.
Parhaat sitruuna-mantelikeksit – nam, nam, nam…
Tällä kertaa halusin kuitenkin suolaisen sijaan leipoa ja valmistaa jotakin makeaa, siksi tänään jaan parhaat sitruuna-mantelikeksit tai paremminkin niiden reseptin kanssanne. Mikä sitten tekee niistä parhaita? No tietysti maku, todella helppo valmistus, loputtomat variointimahdollisuudet jne… Nämä toimivat vaatimassakin tarjoilupöydässä ja ovat mielestäni myös kauniita.
Kuvaajani Emma haltioitui näistä yhtä paljon kuin minäkin – samoin perheeni miehet, jotka pyysivät valmistamaan näitä pian lisää. Päällä voit kokeilla myös vaikkapa Fazer Yosa Greek Style raparperi & mansikkaa, joka on muuten poikani ehdoton iltapalasuosikki. Keksit voi myös pakastaa ja kuorruttaa sitten lyhyen sulatuksen jälkeen – helppoa ja nopeaa. Itse säilytän keksejä jääkaapissa tai pakastimessa, mutta varmasti viihtyvät myös huoneenlämmössä. : )
Kokeile ja kerro, mitä pidit! Äläkä unohda päällisiä – ne luovat kokonaisuuden, joka vie kielen mennessään!
Iloa ja herkullista viikoa!
Karita
Parhaat sitruuna-mantelikeksit
(noin 25 keksiä)
80 g pehmeää/sulaa luomuvoita (kookosöljyäkin voi halutessaan kokeilla, jos haluaa valmistaa vegaanisen version)
3/4 dl kookossokeria tai muuta mieleistä makeuttajaa
4 dl mantelijauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
4 rkl perunajauhoa
1 pienen luomusitruunan raastettu kuori
tilkka sitruunamehua
ripaus suolaa
kuorrutus:
100 g maustamatonta Fazer Yosa Greek Style -jogurttia
1 dl saksanpähkinöitä
1/2 dl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
+ muutama basilikan lehti julienne-pilkottuna
valmistus:
Laita pehmeä/sula voi kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon.
Sekoita joukkoon sokeri, jauhot ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori sekä ripaus suolaa. Sekoita huolellisesti.
Nosta taikina jääkaappiin vetäytymään minimissään 15 minuutiksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Huom. Taikinan tulee olla kylmäöä, jotta se on kaulittavissa. Voit käyttää myös perunatärkkelystä tai mantelijauhoa kaulimen pintaan, jotta taikina ei tartu kiinni.
Paina levystä lasilla tai muotilla pyöreitä keksejä. Nosta lastaa apuna käyttäen keksit leivinpaperin päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia eli kunnes keksien reunoihin tulee väriä. Jäähdytä keksit kokonaan ja levitä päälle YOSA GREEK style maustamatonta kaurajogurttia. Rouhi ja ripottele päälle hasselpähkinöitä ja hienonna hiukan basilikaa. Lusikoi päälle tilkka juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia – itse käytin ihanaa laventelihunajaa.
+ voit raastaa päälle myös sitruunankuorta
kuvat: Emma Ronkainen
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!
Toffeetäytteiset ja vegaaniset suklaapatukat
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
kylläpä se pannari mansikkahillolla on minun äkkiherkku vieraille tarjottavana. mukana olen jos tämä on arvonta.
Vanha kunnon pannari! Meilläkin perheen miehille juuri vähän aikaa sitten tein.
Itse jätän vehnät väliin… : )
Karita