Paras raakasuklaapatukka – snickers ála Karita

Paras raakasuklaapatukka – gluteeniton, sokeriton ja vegaaninen!

 

Moni teistä tietää tarinani ja sen, että olin aikoinaan pahassa sokerikoukussa. Rakastan makeaa edelleen, mutten valkoista sokeria. En käytä valkoista sokeria sisältäviä tuotteita lainkaan, mukaan lukien valmistuotteet, mutta herkuttelusta en ole luopunut. En pysty, enkä edes halua – makeat nautinnot kuuluvat elämääni, mutta teen vain parempia valintoja ja valmistan paljon herkkuja itse. Tämä, ehkä jopa paras raakasuklaapatukka on  yksi suosikeistani silloin kun haluan jotakin todella makeaa ja hyvää.

 

 

 

Raakakaakao ja -suklaa ovat intohimojani ihan jo pavuista ja niiden alkuperästä lähtien. Olen perehtynyt eri lajikkeisiin, maistellut makuja, tilannut erityisiä ja harvinaisia kaakaolaatuja maailman ääristä ja nauttinut sävyeroista kuin viiniä maistellen. Raakasuklaata valmistuu meidän keitiössä melko usein. Välillä kaipaan myös herkkuja, jotka muistuttavat minua ”entisestä elämästä”, eli vielä monimuotoisempia ja runsaampia herkkuja, kuten tämä pähkinöillä ja ”toffeella” täytetty paras raakasuklaapatukka. Se muistuttaa minua suositun suklaapatukan mausta ja koostumuksesta, mutta valmistuu oikeista ja ravintorikaista raaka-aineista.

 

 

 

Paras raakasuklaapatukka – vie hiukan aikaa, muttei ole vaikeaa

Paras raakasuklaapatukka vie valmistuakseen tovin ja sisältää muutaman tekovaiheen, mutta valmistus ei ole kuitenkaan vaikeaa. Suorakaiteen muotoinen vuoka olisi hyvä olla, mutta sekään ei ole välttämätön. Tarvittavista raaka-aineista raakakaakaotuotteet tulee ehkä tilata verkosta, mutta muuten kaikki löytyy marketista. Raaka-aineiden laatu vaikuttaa makuun merkittävästi, joten niissä ei kannata tinkiä.

 

 

 

 

Oletko sinä suklaan ystävä? Jos vastasit KYLLÄ, kehoitan rohkeasti kokeilemaan tätä pähkinäistä raakasuklaapatukkaa, joka maistuu varmasti myös koko perheelle. Patukoiden sijaan voit myös valmistaa pieniä suupaloja tarjottavaksi kahvipöytään.

 

Herkullista viikkoa!
Karita

 

 

Paras raakasuklaapatukka

 

Pohja:

2,5 dl maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita (tein itse mantelivoita)
1 dl mantelijauhoja tai gluteenittomia kaurajauhoja
Ripaus jauhettua Bourbon vaniljaa (esim Urtekram)
Ripaus suolaa
3–4 rkl vaahterasiirappia

 

Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin monitoimikoneella. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Vuoraa irtopohjaisen voileipäkakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja annostele massa vuoan pohjalle.
Siirrä pakkaseen jähmettymään ja valmista täyte.

 

 

Toffee:

10–12 isoa tuoretaatelia
Tilkka vettä
1/2 tl jauhettua Bourbon vaniljaa (esim urtekram)
1/4–1/2 tl suolaa
1,5 rkl kookosöljyä (sulana)
3 tl lucumaa
+

Mulperimarjoja (ei välttämätön)
Cashewpähkinöitä, maapähkinöitä tai rouhittuja manteleita
Tarvittaessa vielä ripaus suolaa (etenkin jos kaipaat suolaisen ja makean yhdistelmää)

 

Tee toffee sekoittamalla kaikki raaka-aineet sekaisin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita kunnes massa on sileä. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
Levitä toffee vuokaan pohjan päälle ja ripottele päälle pähkinöitä ja mulperimarjoja. Voit ripotella pähkinöiden ja mulperien päälle myös hiukan suolaa.
Laita vuoka takaisin pakkaseen ja anna olla kunnes kerrokset ovat jähmettyneet kunnolla – pakkasesta riippuen 30-60 min.

 

Suklaakuorrute:

150 g raakakaakaomassaa
70 g raakakaakaovoita
Kookossokeria maun mukaan
1/2 tl Vaniljaa
Ripaus suolaa

 

Sulata suklaan raaka-aineet ja sekoita kaikki raaka-aineet yhteen. Tarkista maku ja temperoi halutessasi. Ohje temperointiin löytyy täältä.
Ota vuoka pakkasesta, nosta paperi vuoasta ja leikkaa poikittaissuunnassa patukoiksi.
Kasta jäiset patukat sulaan raakasuklaamassaan, valuta ylimääräinen suklaa pois vaikka haarukoita apuna käyttäen. Aseta leivinpaperilla vuoratulle tasolle. Jos suklaa ei heti jähmety patukan päälle, siirrä vielä hetkeksi pakkaseen.
Nauti!

 

Huom! Säilytä jääkaapissa!

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

 

Paras siemenleipä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (5)
  1. Leena/Mansikkaheinä
    16.9.2018, 10:18

    Karita hei! Aluksi kiitokseni kaikista vinkeistä ja resepteistä! Ne ovat viimosen päälle parhautta!
    Edellinen välipalapatukkasatsi on nautittu ja suunnittelen uudentyyppistä herkkua. Sinun ohjeesi on heittämällä paras, mutta raakakaakaovoi puuttuu kaapistani. Millä sen voisi korvata? Toisaalta voisi kai päälle laittaa ohuen kerroksen sulatettua suklaata! Mukavaa sunnuntaipäivää sinne!

    1. karitatykka
      16.9.2018, 17:19

      Aurinkoista sunnuntaita Leena.

      Kiitos viestistäsi ja että luet blogiani!
      Voit sulattaa päälle jotakin hyvälaatuista suklaata tai kaupan valmista raakasuklaatakin. : ) Yksinkertaistaa samalla koko valmistusprosessia hiukan.

      Kerro, miten toimi!
      Iloa ja herkullista syyskuuta!
      Karita

  2. Kiitos tästä ihanasta ja suussa sulavasta reseptistä! Näistä tuli kyllä ihan mahtavia. Vastaavanlaisia olen tehnyt ennenkin, niitä ei upotettu kauttaaltaan suklaaseen eikä täyte ollut yhtä kuohkeaa kuin tässä. Pohjan makeutuksena käytin hunajaa ja se toimi hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *