Paras mustikkamuffinssi – gluteeniton ja maidoton
Paras mustikkamuffinssi syntyy terveellisistä raaka-aineista ja kotimaisista mustikoista, ilman lisättyä sokeria tai muita höttöraaka-aineita. Se sopii loistavasti hitaisiin kesäaamuihin tai kahvipöytään tarjottavaksi. Tämä ei ole ihan perinteinen muffinssi, sitä voisi jopa kuvailla mustikkapiiraaksi mukissa. Herkullista joka tapauksessa! : )
Paras mustikkamuffinssi valmistuu mukissa, jossa se on ihana myös tarjoilla. Voit hyvin käyttää erilaisia mukeja ja luoda hauskan ilmeen tarjoilupöytään tai sitten valita harmonisen tyylin ja käyttää kaikissa samanlaisia mukeja. Niin tai näin, maku on silti sama. : ) Poikani Lucan mielestä oli ihana syödä tämä juuri mukista. Päälle nokare puhdasta kermajäätelöä (Häagen–Dazs on ainoa, jonka vaniljajädessä ei ole mitää turhaa, vain munankeltuaista, kermaa, vaniljaa ja sokeria).
Paras mustikkamuffinssi resepti on kolmelle, joten kerro raaka-aineiden määrät niin että kaikille riittää. Tein muffinssit tällä kertaa ilman kananmunaa, jolloin koostumuksesta tulee hiukan murumaisempi. Voit korvata kanamunan myös banaanilla, jolloin saat makeuden siitä tai käyttää vaikka chia-munaa. Kaupan valmiit erilaiset gluteenittomat jauhoseokset jätän kaupan hyllyle, niiden sisältämien sokereiden ja lisäaineiden vuoksi. Valmistan myös jauhot useimiten itse jauhamalla kaurahiutaleet tai pähkinät blenderissä tai monitoimikoneessa. Silloin jauho on myös ihanan tuoretta. Jauhoina käytin tällä kertaa puolet kaurajauhoja ja puolet mantelijauhoa. Makeutuksesta vastasi aavistus eurooppalaista steviaa. Tämä resepti taipuukin pikku muutoksilla moneen ruokavalioon – keto, gluteeniton, vähäviilihydraattinen, paleo jne, joten muokkaa respetiä rohkeasti tarpeesi mukaan.
Mustikkakausi odottelee vielä, joten nyt on hyvä käyttää viime vuotiset marjat pois pakastimista. Paras mustikkamuffinssi on yksi hyvä, mutta myös tämä kuningatarpiirakka, johon voi käyttää monia eri marjoja kannattaa kurkata!
Iloa ja herkullista kesää!
Karita
Paras mustikkamuffinssi
(kolmelle)
2 1/2 dl manteli- TAI kaurajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa (tai vaikka banaania tai taatelia ja muussaa ne ensin blenderissä tai sauvasekoittimella)
3/4 dl kookosmaitoa
1/2 dl oliiviöljyä
1 kananmuna
1/2 tl jauhettua vaniljaa
1/2–1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1–2 dl jäisiä mustikoita, riippuen kuinka paljon niitä haluat
+ kookosöljyä tai luomuvoita kuppien voiteluun
Esilämmitä uni 175 asteeseen (kiertoilma).
Sekoita kaikki kuiva-aineet sekaisin, lisää sitten loput raaka-aineet mustikoita lukuunottamatta ja sekoita huolellisesti.
Kaada mukiin ja paista 175 asteisessa uunissa 20-25 min.
Nauti lämmin muffinssi sellaisenaan, kookoskermavaahdon tai jäätelön kera.
NAM!
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!
Maidoton mustikkajäätelö
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!