Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku

 

Paras äitienpäiväkakku - appelsiiniraakakakku
Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku

Koska rakastan terveellistä ruokaa, herkkuja ja äitiäni, teen luonnollisesti äitienpäiväksi myös raakakakun. Kyseessä on ehkä paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku. Se on terveellinen, ilman valkoisia sokereita valmistettu, maidoton, munaton, gluteeniton ja tehty rakkaudella. Siksi tämänpäiväisessä postauksessani annan reseptin auringon innoittamana kauniin keltaiseen appelsiiniraakakakkuuni.

 

Paras äitienpäiväkakku - appelsiiniraakakakku
Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku

 

Äidit ovat arjen sankareita ja ansaitsevat osakseen paitsi parhaan äitienpäiväkakun myös kiitoksen ja arvostuksen viikon jokaisena päivänä. No, hyvä että edes kerran vuodessa äitejä hemmotellaan ja pidetään hyvänä yhden kokonaisen päivän. Mielestäni tärkein asia muistaa äitienpäivänä on sanoa vähintään kaksi sanaa ”rakastan sinua”. Nuo kaksi ihanuutta jäävät helposti arjen kiireissä sanomatta… Tehdään siis tänä sunnuntaina poikkeus. Joohan? Omalle äidilleni voin tässä ja nyt sanoa: ”Olet paras äiti, jonka tytär voi toivoa ja rakastan sinua hurjan paljon”. Livenä tulee sitten myöhemmin. : )

 

Paras äitienpäiväkakku - appelsiiniraakakakku
Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku

 

Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku on helppo tehdä ja maistuu ihanan raikkaaalta ja täyteläiseltä. Kakku on täynnä energiaa ja ravinteita ja pursuaa kevään raikkautta. Raaka-aineetkin on helppo hankkia. Kakku kannattaa tehdä edellisenä iltana ja ottaa pakkasesat sulamaan noin 2 tuntia ennen nauttimista. Tein kakun 15 cm leveään ja korkeareunaiseen kakkuvuokaan. Kakusta riittää noin 9–12 nautiskelijalle. Voit koristella sen makusi mukaan, vaikka raakasuklaakastikkeella, syötävillä kukilla ja raastetulla appelsiininkuorella. Itse päädyin tällä kertaa paloiteltuihin pistaasipähkinöihin, raakakaakaopavun paloihin ja kookoshiutaleisiin.

 

Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku
Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku

 

Paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku

Täyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä (liota 4 tuntia tai yön yli, huuhtele ja valuta)
½–1 dl vettä
1 luomulaatuisen appelsiinin raastettu kuori ja hedelmäliha
1 dl hunajaa tai muuta makeuttajaa makusi mukaan
½ tl jauhettua luomuvaniljaa (esim. Urtekram)
¾–1 dl raakakaakaovoita tai kookosöljyä (sulana) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
Koristeluun:Pilkottuja pistaasipähkinöitä, syötäviä kukkia, kuivattuja tai tuoreita marjoja, kookoshiutaleita jne.Valmista ensin pohja sekoittamalla kaikki raaka-aineet monitoimikoneessa sekaisin. Painele irtopohjaiseen vuokaan ja siirrä sivuun. Voit halutessasi vuorata kakkuvuoan pohjan leivinpaperilla.
Tee sitten täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet täysin tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Mitä tehokkaampi kone, sen sileämpi lopputulos. Kaada vuokaan pohjan päälle ja siirrä pakastimeen, kunnes kakku on jähmettynyt. Itse jähmetän aina yön yli, irrotan sitten vuoasta ja annan sulaa rauhassa huoneenlämmössä ennen tarjoamista.Nauti hymy kasvoillasi rakkaan äitisi tai isoäitisi kanssa.

Omalle äidilleni, isoäidilleni ja kaikille maailman äideille tahdon toivottaa parasta äitienpäivää! Äiti ja Sisko-mamma olette minulle tärkeitä ja rakastan teitä!

Rakkaudella,
Karita

Sisko-mamma <3
Sisko-mamma <3
Kommentit (2)
  1. Paras juhlakakku – appelsiiniraakakakku | Suomi Tykkää
    14.5.2016, 10:36

    […] Koska rakastan terveellistä ruokaa, herkkuja ja äitiäni, teen luonnollisesti äitienpäiväksi myös raakakakun. Kyseessä on ehkä paras äitienpäiväkakku – appelsiiniraakakakku. Se on terveelline… …read more […]

    1. karitatykka
      15.5.2016, 12:01

      <3,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *