PÄHKINÄ-SUKLAAFUDGE

 

Pähkinä-suklaafudge on supernopea lisä juhlapöytiin tai arjen iloksi – maidoton, superhelppo, nopea, terveellinen, herkullinen ja sopii monille. Pähkinä-sulaafudge on vegaaninen, ilman valkoista sokeria valmistettu, vähäsokerinen, gluteeniton ja jos pähkinöitä ei halua syödä, voi tilalle laittaa oman maun mukaan melkeinpä mitä tahansa – kookoslastuista kuivahedelmiin. Esimerkiksi pakastekuivatut mustikat tuovat ihanaa makua ja rousketta pehmeään suklaafudgeen. Muista, että mitä ikinä lisäätkin, kannattaa lisätyn raaka-aineen olla kuiva, muuten lopputulos ei kestä säilytystä eikä suklaa tartu kosteaan pintaan. Tein tästä tällä kertaa hyvin vähäsokerisen käyttämällä eurooppalaista steviaa. Tein sen siksi, että minulta on pyydetty herkkuja, joissa ei ole juurikaan edes hedelmän sokeria tai terveellisempiä makeuttajiakaan. Halutessasi voit käyttää mitä makeuttajaa tahansa, maku toki muuttuu valitsemasi makeuttajan mukaan.

 

 

 

Pähkinä-suklaafudgen voi hyvin tehdä myös ilman kaakaovoita ja käyttää ainoastaan kookosvoita ja -kookosöljyä, silloin se saattaa kuitenki sulaa helpommin sormiin tai kahvipödän tarjoiluvadille… Kookosöljyllä on paljon hyviä puolia – se muun muassa kiihdyttää aineenvaihduntaa, nostaa vastustuskykyä ollen antibakteerinen, tehostaa ruoansulatusta, ehkäiseen hiivasienten kasvua, saattaa nopeuttaa paranemista ja hoitaa sisäelimiä… Mutta jos kookos ei miellytä lainkaan omaa makumaailmaa, voi koko komeuden valmistaa myös vaikka käyttämällä ainoastaan kaakaovoita.

 

 

 

Mikä on sinun ykkösherkkusi jos haluat saada nopeasti suklaahimon tyydytettyä? Nautitko perinteisistä suklaista vai hakeudutko terveellisempien suklaiden ääreen ja ehkä jopa itse valmistamaan niitä…? Meildän perhe herkuttelee eniten itse valmistetuilla suklaaherkuilla, marjapiirailla tai sitten pikakekseillä. : ) Nopeaa, puhdasta, terveellistä ja helppoa herkkua – Ihanaa!

 

 

 

 

Toivon, että kokeilet ja kerrot, miltä tämä pähkinä-suklaafudge  sinun suuhusi maistuu. Sen voin luvata, ettei verensokeri heilu, huono olo yllätä ja että keho sekä mieli kiittävät tästä herkusta. Herkku saattaa yllättää positiivisesti myös vaativamatkin perheenjäsenet ja kahvivieraat.

 

 

Iloa ja ihanaa viikkkoa!
Karita

 

 

Pähkinä-suklaafudge

(noin 15 palaa)

 

3 dl kookosvoita, pehmeänä (mannaa)
3 dl kaakaovoita, sulana
1–1,5 dl raakakaakaojauhetta (itse käytin tätä)
1/2 tl suolaa (itse käytin hienonnettua guerande merisuolaa)
1 tl jauhettua vaniljaa
2 rkl vaahterasiirappia tai koivusokeria tai kookospalmusokeria maun mukaan
muutama tippa steviaa tai lisää kookospalmusokeria
kourallinen saksanpähkinöitä (luomu)
HUOM! pähkinöiden ilalle voi hyvin laittaa myös vaikka pakastekuivattuja mustkoita tai vaikka kuivattuja hedelmiä

 

 

 

Sekoita kaikki raaka-aineet huolellisesti, saksanpähkinöitä lukuunottamatta keskenään sekaisin. Itse käytin pientä blenriä, jotta vaahterasiirappi emulgoitui hyvin rasvojen kanssa.
Lusikoi yksittäisiin vuokiin tai kaada yhteen isompaan silikoniseen vuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Ripottele mukaan saksanpähkinät ja painele niitä myös vuoan pohjaan saakka.

Pakasta.
Leikkaa paloiksi ja nauti.

 

P.S Säilytä pähkinä-suklaafudge viileässä – jos jää mitä säilöä…

 

 

 

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

 

 

 

Herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.

 

Gluteeniton omena-banaanileipä

glutegluteeniton omena-banaanileipä

Pastakastike oliiveilla ja kapriksilla

Kesäkurpitsapasta tomaatti-kapris-oliivikastikkeella

 

Vartalo – ystävä vai vihollinen

vartalo – vihollinen vai ystävä

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (16)
  1. Hei kiitos, tehtiin tänään ja hyviä kerrassaan! Pähkinöitä kaapissa ei ollut tarpeeksi niin sekaan pääsi taateleita. Huomioin tämän makeutuksen määrää muutoin vähentäen, ja mums makoisaa tuli! Aiemmin viikolla tehtiin myös kolmen raaka-aineen keksit, ja jo useampana päivänä parin viime viikon aikana ollaan kokattu banaani-suklaakakkua reseptilläsi. (Lapsen nukkeleikeissä nukeilla on aika tiuhaan synttäreitä 😀 ja tuo kakku on hyvä näihinkin kekkereihin!) Lämmin kiitos, ja ihania kevätpäiviä!

    1. karitatykka
      28.4.2018, 11:47

      Ihanaa Anna!

      Toivottavasti siellä Turun suunnalla kaikki on ihanasti.
      Kiitos vielä viestistäsi – kiva kun maistuvat!!

      Iloa, ihania kevätpäiviä ja tulevaa vappua koko poppoolle!
      <3 Karita

  2. Onko kookosvoi ja kookosmanna sama asia?

    1. karitatykka
      28.4.2018, 11:44

      Kyllä ovat.

      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *