Kardemumma-kaneli uunipäärynät (vegaaninen ja gluteeniton)

Kardemumma-kaneli uunipäärynät – Joulun ihanin herkku

kardemumma-kaneli uunipäärynät Karita Tykkä

 

 

Jouluna nautitaan kaikista ihanista herkuista, etenkin niistä sukaisista. Erilaisia suklaaherkkuja tulen itsekin valmistamaan ja nauttimaan, mutta myös nämä Kardemumma-kaneli uunipäärynät kuuluvat ehdottomasti jouluuni. Kardemumma-kaneli uunipäärynät ovat mehukkaita, makeita, mausteisia ja niiden kanssa voi nauttia monia herkkuja. Ne sopivat täydellisesti riisipuuron tai chia-kookospuuron päälle ja kookosjogurtin, jäätelön tai kookoskermavaahdon kera nautittuna.

 

kardemumma-kaneli uunipäärynät Karita Tykkä

 

 

Kardemumma-kaneli uunipäärynät löytyvät myös Sokeriton-kirjastani. Olen jakanut reseptin aiemmin myös täällä blogissani, mutta koska tämä on niin ihanaa, että nostan sen taas uudelleen esille… Nämä herkut sopivan monille, sillä ne ovat vegaanisia, gluteenittomia, maidottomia, lisäaineettomia ja valmistuvat ilman valkoista sokeria – sen sijaan makua niistä kyllä löytyy! Uunipäärynät maistuvat ihanilta lämpiminä, mutta toimivat mainiosti myös kylminä – vaikka seuraavana aamuna lämpimän joulupuuron kera. Mausteet, pehmeät päärynät ja rouskuvan makeat sekä mauteiset pekaanipähkinät luovat täydellisen yhdistelmän!

 

Toivottavasti tykkäät tästä yhtä paljon kuin minäkin.
Kokeile ja tarjoile juhlapöydän jälkiruokana tai vaikka Joulupäivänä riisipuuron kaverina.

 

Iloa,
Karita

 

 

 

P.S. Nämä maistuvat niin lapsille kuin vanhemmillekin. Vanhemmat voivat lorauttaa liemen joukkoon myös tilkan vaniljalikööriä jos siitä pitää. : )

 

kardemumma-kaneli uunipäärynät Karita Tykkä

 

 

 

Kardemumma-kaneli uunipäärynät

(kolmelle-kuudelle herkkusuulle)

 

3 melko kypsää päärynää
4 rkl vettä
8 kpl kokonaista kardemummaa ja / tai 1 rkl rouhittua kardemummaa
2–3 rkl vaahterasiirappia
1–2 kanelitankoa.

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita pienessä astiassa vesi, vaahterasiirappi ja rikotut kokonaiset kardemummat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen pari minuuttia, jotta maut irtoavat paremmin ja kastike tiivistyy hiukan.
Kuori päärynät, leikkaa ne pitkittäissuunnassa puoliksi ja poista siemenkota.
Aseta päärynät pieneen paistovuokaan ja valuta kardemummakastike päälle. Peitä koko vuoka foliolla.
Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, poista folio ja jatka vielä 15–20 minuuttia tai kunnes päärynät ovat saaneet hiukan väriä ja ovat kypsiä. Valele päärynät liemellä, tarjoile tai anna jäähtyä ja nauti jäähtyneinä esimerkiksi maustettujen pekaanipähkinöiden ja puurojen kera.

 

 

Kardemumma-kaneli uunipäärynät +

Mausteiset pekaanipähkinät

4 dl pekaanipähkinöitä
4 rkl vaahterasiirappia
3 tl kanelia
1,5 tl jauhettua vaniljaa.

 

Lämmitä uuni noin 160 asteeseen. Sekoita huolellisesti pekaanipähkinät, siirappi, vanilja ja kaneli keskenään.
Levitä seos leivinpaperin päälle ja paista noin 10–20 minuuttia. Älä polta. TAI paista pannulla muutaman minuutin ajan.
Laita sivuun jäähtymään. Jäähtyessään pähkinäseoksesta tulee rapeaa.
Murustele pähkinöitä kardemummalla maustettujen uunipäärynöiden päälle ja nauti.

 

 

 

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Ihanat ja vegaaniset minttusuklaat

suussa sulavat minttisuklaat Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *