Kahden raaka-aineen suklaamousse
Kahden raaka-aineen suklaamousse – terveellistä ja helppoa!
Avokadosuklaamousse on kyllä ihanaa, mutta vaatii aina reilummin jotakin makeuttajaa ollakseen superherkullinen, lisäksi se on syötävä melko pian valmistuksen jälkeen, sillä avokado alkaa hapettumaan nopeasti ja sen maku muuttuu. Mitäs tuumaisit silkkisestä, herkullisesta, gluteenittomasta, maidottomasta, vegaanisesta ja ah, niin herkullisesta suklaamoussesta, jossa on erittäin vähän sokereita? Minulle tämä on tämän hetkinen herkku numero yksi! Valmistan sen yleensä omasta tekemästäni raakasuklaasta, mutta koska sitä ei ole myynnissä, tein tänne blogiini reseptin käyttämällä kaupan valmista raakasuklaata.
Kahden raaka-aineen suklaamousse valmistuu reilusti alle kymmenessä minuutissa, on silkkisen sileä koostumukseltaan ja niin herkullinen, ettei kukaan tätä nauttiva ajattele sen olevan terveellinen valinta. Kahden raaka-aineen suklaamousse valmistuu nimensä mukaisesti vain kahdesta raaka-aineesta – suklaasta ja vedestä. Voit nauttia sen sellaisenaan, marjojen kanssa tai vaikka kakun kuorruteena. Oman ruokavaliosi ja makumaailmasi mukaan voit valitat millaista suklaata käytät – enemmän tai vähemmän makeutta… Itse käytin yhtä omista suklaasuosikeistani, 93 % Love Chock suklaata, jonka maku ei ole kovin makea. Jos et ole tottunut vähäsokeriseen herkkuun, suosittelen valitsemaan jonkin makeamman suklaan.
Kahden raaka-aineen suklaamousse on terveellistä, vegaanista ja moneen ruokavalioon sopivaa. Yhtään huono juttu ei ole myöskään se, että veden lisäämisen ansiosta saat melkeinpä tuplattua nautittavan suklaamäärän… Olisiko minttusuklaamousse enemmän mieleesi? Siinä tapauksessa voit valmistaa moussen käyttämällä mintturaakasuklaata tai lisätä jäähdytysvaiheessa joukkoon pari tippaa minttuöljyä. Jos haluat maultaan pehmeämmän ja maitomaisemman moussen, voit veden sijaan käyttää esimerkiksi kookosmaitoa. Niissä on isoja eroja, vain kokeilemalla löydät, mikä tuote toimii parhaiten. Itse valmistan tämän kahden raaka-aineen suklaamoussen aina veteen, mutta vaihdan suklaan välillä miedompaan ja makeampaan versioon, kuten vaikka tuo oma valmistamani raakasuklaa. Tuo käyttämäni 93 % raakasuklaa tekee moussesta melko ”tymäkän” makuisen ja esimerkiksi poikani kaipasi moussen kanssa nokareen vaniljajäätelöä… : )
Suklaamousse, joka tekee iloiseksi?
Aito oikea ja laadukas suklaa kohottaa tutkitusti mielialaa ja saa kehossa aikaan samojen hormonien hyrräämisen kuin mitä erittyy rakastuessamme – täydellistä nautittavaa jos mieli on maassa, tarjottavaksi rakkaimmille tai vaikka hurmaamaan seuralainen treffeillä. Eräässä tutkimuksessa koehenkilöt söivät 40 grammaa tummaa suklaata päivässä: stressi ja ahdistuneisuus laskivat pelkästään suklaata syömällä kahdessa viikossa. Edelleen siis hyvä syy nauttia laadukasta ja vähäsokerista tummaa suklaata… : )
Vegaaninen kahden raaka-aineen suklaamousse on yksinkertainen, selkeä ja ihana herkku. Kokeile ja kerro, mitä pidi. Olisi kiva kuulla sinun kokemuksesi moussesta, etenkin jos päädyt muokkaamaan reseptiä jotenkin. Meillä koko perhe nauttii tästä moussesta – erityisesti silloin kun teen sen omasta valmistamastani suklaasta. : )
Iloa ja herkullista viikkoa toivotellen,
Karita
Kahden raaka-aineen suklaamousse
200 g suklaata pieneksi pilkottuna
1,75 dl kiehuvaa vettä
+ jäävesihaude ja vispilä tai sähkövatkain
Pilko suklaa metalliseen kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita kunnes saat aikaa tasaisen ”suklaaveden”.
Ota sitten toiseen saman kokoiseen tai aavistuksen isompaan kulhoon kylmää vettä ja jääpaloja.
Aseta suklaakulho jäävesihauteeseen ja vatkaa kunnes koostumus alkaa jähmettymään ja saat aikaan täydellisen koostumuksen suklaamoussen. Älä lannistu, vaikka aluksi näyttää ettei koko hommasta tule mitään. Jatka sinnikkäästi suklaan vispaamista jäävesihauten päällä ja muutaman minuutin kuluttua suklaa alkaa emulgoitumaan veden kanssa ja moussen koostumus valmistumaan. Tähän menee noin viisi minuuttia. Varo kuitenkin jatkamasta kylmähauteessa vatkaamista liian kauaa, sillä jossain vaiheessa mousse alkaa mennä kokkareiseksi. Jos näin tapahtuu, voit lisätä tilkan kiehuvaa vettä ja vatkata uudelleen – tässä tapauksessa maku kuitenkin hiukan laimenee…
Nauti sellaisenaan tai vaikka marjojen kera – ja hemmottele itseäsi tai nauti hyvässä seurassa!
P.S. Suklaan valinnan mukaan saat aikaan makean ja miedomman tai voimakkaamman suklaisen moussen. Itse käytin Love Chockin 93% suklaata, jossa ei makeutta juurikaan ole. Sen kanssa vaikka mansikat ja kookoskermavaahto toimii ihanasti. : )
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
Täytyykin aloittaa suklaakuuri, riittääkö hän se 40 grammaa…
😀 jaa-a… Kohtuus kaikessa. Nauti suklaasta ja hymyile/naura aina kun mahdollista – johan mieliala nousee.
Iloa,
Karita
Hei Karita!
Kiitos taas ihanasta reseptistä!
Minkä verran tästä ohjeesta tulee suklaamoussea, tarkoitan siis montako kippoa/kuppia? 🙂
Aurinkoa Elina.
Riippuu nautittavasta määrästä ja minkä kanssa nautitaan. Kahdesta – neljälle herkkusuulle.
Iloa,
Karita