Hyvän olon muffinssit
Kaupallinen yhteistyö: Sunsweet
Hyvän olon muffinssit tekevät hyvää niin suussasi kuin vatsassasi
Kuituja, puhdasta ravintoa, ilman lisäaineita, valkoista sokeria, höttöjauhoja tai täyteaineita – saanko esitellä, hyvän olon muffinssit, jotka hellivät kehoa ja mieltä. Herkut ovat herkkuja ja mielestäni nautinnot kuuluvat ehdottomasti elämään. Ruoasta voi ja kuuluukin nauttia, siispä oikeastaan herkuttelen aina kun syön, sillä syön ruokia, joista nautin. Perhettä, ystäviä ja itseä voi hemmotella myös makeilla herkuilla, mutta sen voi tehdä ilman valkoista sokeria, lisä- tai täyteaineita tai keinotekoisia raaka-aineita – vaan käyttämällä terveellisiä raaka-aineita, jotka keho tunnistaa.
Hyvän olon muffinssit – tuunattuina
Olen aina tykännyt luumuista – jo lapsuudesta muistan kuinka isäni niitä minulle suositteli. edelleen vanhempieni luokse mennessäni löytyy kaapista aina Sunsweet luumupussi. Tällä kertaa luumut päätyivät koko perheen herkkuun – muffinsseihin. Hyvän olon muffinssit maistuvat herkullisilta vaikka chai latten kaverina tai tehdä kuten minä ja kuorruttaa ihanuudet kookosjogurtilla ja nauttia sellaisenaan. Koko perhe rakastuu näihin terveellisiin hyvän olon muffineihin. Vaihtelua saat vaihtamalla pähkinöitä toisiin, kokeilla eri mausteilla ja kuorrutuksilla – esimerkiksi suklaamousse-kuorrute tuo muffinsseihin aivan uuden luonteen. Muffinssien pääjujuna ovat herkulliset, makeat, mehukkaat ja kuitupitoiset Sunsweet luumut, jotka ovat ihanan mehukkaita yllätyksiä muffinssien sisällä. Luumujen makuparina rapeat pekaanipähkinät tekevät kokonaisuudesta ihanan!
Keittiö on valtakuntani ja vietän siellä paljon aikaa. Osoitan myös rakkautta tekemällä ruokaa – haluan tarjota hyvää, itse valmistettua, oikeaa ja ravintorikasta ruokaa, josta myös perheen miehet nauttivat. Hyvän olon muffinssit sisältävät reilusti suolistoa helliviä kuituja ja rutkasti muita hyviä raaka-aineita. Makeus tulee banaanista ja luumuista sekä oman maun mukaan joko hunajatilkasta tai jostain muusta makeuttajasta. Itse käytin tällä kertaa aavistuksen eurooppalaista steviaa ja hiukan kookospalmusokeria. Maidottomat ja sopivan makeat hyvän olon muffinssit sopivat monille ja ne ovat helppoja valmistaa – kaikki raaka-aineet löytyvät perus ruokakaupasta! Muffinsseja onkin ihana tarjoilla perheelle, ystäville ja tietysti myös itselleen aina kun kaipaa pientä terveellistä hemmottelua.
Meillä hyvän olon muffinssit maistuvat koko perheelle – etenkin poikani rakastaa näitä, mutta ilman kookoskermavaahtoa tai -jogurttia, sillä hän ei ole kookoksen ystävä… Itse sen sijaan rakastan kookosta kaikissa muodoissa ja se sopii loistavasti myös luumujen kaveriksi. Samaa sanoi myös kuvaajani Emma, jonka kanssa nautittiin muffineista kuvauspäivänä moneen otteeseen – lounasta ei tarvittu, kun Hyvän olon muffinssit veivät nälän ja pitivät kylläisenä. Joskus teen myös pikaherkkua – kookoskermavaahtoa, johon pilkon sekaan muutaman mehukkaan Sunsweetin kuivatun luumun ja lisään jauhetua vaniljaa – nam!
Luumut sopivat loistavasti moneen – kiisseleihin, suolaisiin ja makeisiin uuniruokiin, jälkiruokiin, välipaloihin jne. Oletko sinä koskaan kokeillut käyttää luumuja esimerkiksi leivonnaisissa? Jos olet, niin jaa ihmeessä jokin kiva idea tai vaikka resepti tänne kommentteihin, niin saamme kaikki uusia ideoita.
Kokeile, josko hyvän olon muffinssit maistuisivat myös sinulle ja vinkkaa myös somessa jos näitä teit – olisi kiva nähdä luomuksesi ja kuulla mitä pidit!
Iloa ja herkullista viikko kaikille!
Karita
Hyvän olon muffinssit
(8–10 isoa muffinssia)
1 kypsä banaani
3 luomukananmunaa (tai 3 rkl chia-siemeniä / pellavarouhetta + 9 rkl vettä jos vegaani)
5 rkl sulaa kookosöljyä tai sulatettua voita
3 rkl hunajaa, kookossokeria tai vaahterasiirappia TAI steviaa maun mukaan
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl mantelijauhoa
1/2 dl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua bourbon vaniljaa
1/2 tl kuivattua inkivääriä (ei välttämätön)
ripaus suolaa
pussillinen (á 200 G) Sunsweet luumuja pieneksi pilkottuina
2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuina
+ 1/2 – 1 dl vettä tai vaikka kauramaitoa, jos taikina on liian paksua
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Soseuta banaani esimerkiksi haarukalla ja sekoita banaanisose, kananmunat (tai chia-/pellavageeli), kookosöljy sekä hunaja tai muu makeutus.
P.S. Itse sekoitin ainekset monitoimikoneessa – nopeuttaa hommaa entisestään.
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon.
Lisää lopuksi joukkoon pilkotut pekaanipähkinät ja luumut – sekoita. Lisää vettä jos taikina on liiian paksua.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20–25 minuuttia.
Anna muffinsien jäähtyä ennen koristelua tai nauti lämpimänä ilman kuorrutusta.
P.S. Voit kuorruttaa hyvä olon muffinssit kookosjogurtilla tai kookoskermavaahdolla Suosittelen!
Tarjoile ja nauti!
kuva: Emma Ronkainen
korut: Nougat / Pernille Corydon
kuvausvaate: paita Nanso ja hame Ginatricot
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!
Vegaaninen ja kermainen kukkakaalikeitto
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
Helpointa herkuttelua kun ostaa suklaapatukan.
Tàtà tàytyy kokeilla. Voinko korvata kaurajauhon kaurahiutaleilla? Entà millà voisin korvata pekaanipàhkinàt? Kàykò hasselpàhkinàt?
Voit jauhaa hiutaleet hienoksi, mutta kannattaa kyllä käyttää hienompaa koostumusta. Hasselpähkinät ovat koostumukseltaan sekö maultaan kovin erilaiset pekaanipähkinöihin verrattuna, mutta jos niistä tykkäät, niin ainahan voit kokeilla. 🙂
Karita