HERKULLISET KIKHERNEKRUTONGIT
Rapeat ja herkulliset kikhernekrutongit – helposti ja herkullisesti
Peruskeitto tai salaatti siirtyy uudelle tasolle kun ruoan viimeistelevät herkulliset kikhernekrutongit! Ne voi myös maustaa oman makunsa mukaan millaisiksi haluaa – itse pidän savupaprikan mausta ja mielestäni se tuo moniin ruokiin lisää syvyyttä sekä makua ja siksi käytin tällä kertaa sitä. Yhtä hyvin voit maustaa kikherneet välimeren yrttiseoksella, jolloin mausteiksi sopivat esimerkiksi basilika, oregano sekä valkosipuli. Voit tehdä erilaisia krutonkeja eri mausteseoksilla ja kokeilla, mikä miellyttää eniten. Juustoisen maun saat käyttämällä ravintohiivaa, joka antaa juustoisen fiiliksen myös vegaanisiin annoksiin.
Rapeat ja herkulliset kikhernekrutongit ovat myös mainiota pikkupurtavaa kotisohvan leffailloissa – kokeile! Makea ja terveellinen leffa-purtava ovat raakasuklaapopcornit, joissa repeus sekä suolainen ja makea maku kohtaavat täydellisesti! Herkulliset kikhernekrutongit ovat ravintorikkaita pikku palleroita, joilla annokseen voi saada kivan lisän kavikunnan proteiinia, kuituja ja rautaa. Jos vatsa ei oikein tykkää, niin voit kokeilla valmistaa kikherneet itse kikherneistä – liota kuivat kikhernet huolellisesti, huuhtele, kypsennä ja huuhtele lopuksi todella hyvin. Voi olla, että vatsasi sietää huolella valmistettuja palkokasveja paremmin. Myös ruoansulatusentsymit saattavat olla avuksi. : ) Itse pidän todella paljon palkokasveista ja koska en syö kanaa tai punaista lihaa, on hyvä nauttia proteiinia laajasti myös erilaisista kasvikunnan lähteistä.
Herkulliset kikhernekrutongit tarvitsevat siis mausteita ylleen, jotta niistä tulee herkullisia. Millainen maustemaailma olisi sinun mieleesi eniten? Olisiko välimerellinen fiilis tai japanilainen wasabin ja seesaminsiementen makumaailma mieleinen vai kaipaatko lisää potkua vaikka cayennepippurista – valinnanvaraa on… : )
Kokeile ja nosta salaattisi tai keittosi uudelle tasolle!
P.S. Rapeat ja herkulliset kikhernekrutongit vakuuttavat varmasti myös ruokavieraat…
Iloa!
Karita
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Herkulliset kikhernekrutongit
1 tlk kypsiä kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä (ei välttämätön)
2 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijahetta
1–2 tl savustettua makeaa paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Anna kikherneiden kuivahtaa esimerkiksi keittiöliinan päällä.
Sekoita kulhossa kaikki raakaaineet keskenään niin, että kikherneet maustuvat tasaisesti.
Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja levitä kikherneet päälle.
Paahda noin puoli tuntia (sekoita kerran paahtamisen aikana) tai kunnes kikherneet ovat saanet kaunii värin ja ovat rapeita.
Anna jäähtyä ja tarjoile keiton, salaatin tai leivän levitteen päällä.
Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.
Bataatti-lehtikaalicurry
Nuudelisalaatti ja marinoidut siitakesienet
Punajuurikeitto
Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka
Kiitos