Hasselpähkinä-suklaavoi – terveellinen ”Nutella”

Hasselpähkinä-suklaavoi – terveellinen ”Nutella” hurmaa kaikki

 Hasselpähkinä-suklaavoi – terveellinen ”Nutella”

 

Miltä kuullostaisi terveellinen hasselpähkinä-suklaavoi, eli ”nutella”? Itse en ole perinteisen nutellan ystävä, mutta monet muut pähkinä- ja siementahnat kuuluvat miltei jokaiseen päivääni – tämän hetkiset suosikit mantelivoi ja kurpitsansiementahna. Joskus myös sekoitan raakakaakaojauhetta ja jauhettua vaniljaa mantelivoin sekaan – yum! Tämä tänään jakamani hasselpähkinä-suklaavoi on iloinen yllätys tavalliseen ”nutellaan” verrattuna – se on ihanaa! Hasselpähkinä-suklaavoi sopii herkuksi sellaisenaan ja kakun sekä suklaakonvehtien täytteeksi tai vaikka siemenleivän päällä nautittuna.

 

 

Hasselpähkinä-suklaavoi – makusi mukaan

Voit makeuttaa hasselpähkinä-suklaavoin haluamallasi tavalla – suosittelen joko vaahterasiirappia tai jos et halua lainkaan sokereita, niin nestemäisellä suklaa tai maustamattomalla (eurooppalaisella) stevialla. Voit valmistaa levitteen kahdella tapaa. Hasselpähkinä-suklaavoi nimittäin onnistuu niin paahdetuista kuin paahtamattomistakin hasselpähkinöistä – maku erilainen, joten voit halutessasi vaikka kokeilla molempia. Valmistukseen tarvitaan tehokas kone – kunnolliseen koneeseen kannattaa kyllä muutenkin panostaa, sillä halvoilla ei tunnu tekevän m itään ja ne hajoavat nopeasti (kokemusta on).

 

 

 

Hasselpähkinä-suklaavoi maistuu jopa minulle, joka en yleensä tykkää saksanpähkinöistä lainkaan – tämä kuitenkin on IHANAA!

Kokeile!
Iloa,
Karita

 

 

 

Hasselpähkinä-suklaavoi – terveellinen ”Nutella”

 

 

3 dl hasselpähkinöitä
3–4 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl vaahterasiirappia tai tilkka hunajaa (tai steviaa maun mukaan)
1 rkl kookosöljyä sulatettuna
hiukan mantelimaitoa, jotta saat oikeanlaisen koostumuksen (huom. säilyvyys lyhenee merkittävästi, voit myös maidon sijaan käyttää hiukan lisää sulatettua kookosöljyä ja säilöä huoneenlämmössä – maku tietysti on hiukan toinen)
ripaus laadukasta suolaa
1 tl vaniljauutetta

 

 

 

Liottaen:

Liota pähkinät reilussa vesimäärässä laakeassa astiassa – voit myös laittaa hiukan suolaa mukaan, joka auttaa aktivoimaan entsyymit, jotka puolestaan tohoavat entsyyminestäjät. Itse liotan pähkinöitä aina yön yli.
Kaada vesi pois ja huuhtele pähkinät huolellisesti. Kuitava pähkinät uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja tai kierotilmatoiminto 170 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat täysin kuivia ja rapeita. Muista käännellä välillä. Voit nostaa lopussa hiukan lämpöä, jotta pinta paahtuu hiukan.
Anna jäähtyä ja seuraa alla olevia prosessointiohjeita.

 

 

Ilman liotusta:

Pane paahdetut (n. 200 astetta ja noin 10–15 min) ja jäähdytetyt tai paahtamattomat hasselpähkinät tehokkaaseen tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
Jauha tasaiseksi massaksi (tässä menee koneesta riippuen parista minuutista 10 minuttiin).
Lisää joukkoon mausteet sekä makeuttaja ja sekoita huolellisesti.
Valuta koneen käydessä joukkoon juokseva kookosöljy.

Jätä tähän tai lisää vielä ruokalusikallinen tai pari mantelimaitoa tai tarvittaesaa aavistus kookosöljyä, jotta saat aikaan kermaisen ja pehmeän lopputuloksen – tällöin säilyvyys on vain muutama päivä kylmässä.
Nauti!

 

 

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Nestepöhölle kyytiä

nestepöhölle kyytiä KaritaTykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka ruokavaliot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *