ANANAS-INKIVÄÄRISORBETTI – sallittu herkku

Ananas-inkiväärisorbetti – kevyttä ja herkullista

ananas-inkiväärisorbetti

 

Tuntuvatko pääsiäisen tuhdit ruoat ja suklaaherkut kehossa? Silti pikku makea maistuisi…? Minulla on ongelmaan ratkaisu – Ananas-inkiväärisorbetti! Se on makea, nopea valmistaa, vegaaninen, pähkinätön ja ah, niin herkullinen! Kaikki raaka-aineet löytyvät helposti ruokakaupoista ja valmistus onnistuu useilla laitteilla. Ananas-inkiväärisorbetti maistuu välipalana, jälkiruokana, brunssin päätteeksi tai oikeastaan milloin vain! Voit jättää makeutuksen kokonaan pois, mutta jälkiruokana nautittaessa kaipasin ainakin itse siihen pienen lisämakeuden. Ananaksen makeudesta riippuu paljolti se tarvitaanko lisää makeutta. Inkivääri on hyvä tulehduksien poistaja, tehostaa ruoansulatusta ja tuo tuoreen mintun ohella ihanaa raikkautta sekä kivan twistin makukokonaisuuteen.

 

ananas-inkiväärisorbetti

 

Raaka-aineita ei ananas-inkiväärisorbetti montaa vaadi ja sitä on helpoo tehdä monelle herkkusuulle nopeasti samalla kertaa. Alunperin herkku syntyi Lautasellinen kauneutta -kirjaani – silloin salvialla terästettynä. Silloinkin rouhaisn joukkoon mustapippuria, joka ei juurikaan maistu, mutta tuo jälleen kerran uutta makukokemukseen. Varo kuitenkin laittamasta mustapippuria liikaa tai voit jättää sen kokonaan poiskin. Kotonani ananas-inkiväärisorbetti syntyy aina monitoimikoneella, metallista s-terää käyttäen, sillä mielestäni koostumuksesta tulee sillä paras. Keittiössäni on vuosia vanha Philipsin Avance monitoimikone, jonka muovikulhon reunastakin puuttuu jo pala, niin kovassa käytössä se on ollut. Tehoa löytyy 1300 wattia, mutta pienempi tekoisempikin toimii. Minulle keittiössä toimivat laitteet ja terävät veitset kuuluvat vakiokalustoon ja tekevät ruoanlaitosta mukavampaa ja siksi varustan keittiöni kunnon välineillä. Valmistus onnistuu myös monien valmistajien tehosekoittimilla ja voi olla, että myös sauvasekoitin toimii. Jos käytössä on sauvasekoitin tai jokin heikompi tehosekoitin tai monitoimikone, muista pilkkoa ananas riittävän pieneksi ennen pakastamista ja anna palojen hiukan sulaa ennen prosessointia. Näin valmistus onnistuu helpommin.

 

ananas-inkiväärisorbetti

ananas-inkiväärisorbetti

 

Jos sorbettia jää yli voi sen lusikoida pakastuksen kestävään kannelliseen astiaan ja pakastaa, tosin se jähmettyy melko kovaksi ja ennen seuraavaa nautintokertaa sen tulee antaa pehmentyä hetki huomeenlämmössä… Jos sorbetti menee prosessoinnin aikana liian löysäksi, laita se hetkeksi pakastimeen. Parhaimmillaan sorbetti on siis ehdottomasti suoraan valmistuksen jälkeen. Meillä tästä nauttii koko perhe, tosin Lucan kanssa saatan himmailla hiukan inkivääriä…

 

ananas-inkiväärisorbetti

ananas-inkiväärisorbetti

 

Mikä on sinun terveysherkkusi numero yksi? Minulla ne ovat raakasuklaan ja kookosherkkujen lisäksi nämä erilaiset sorbetit, jotka syntyvät monista eri hedelmistä ja marjoista – kookoskermalla tai ilman. Kannustan myös rohkeasti kokeilemaan erilaisia mausteita ja yrttejä myös jälkiruokiin. Ne tuovat uutta kivaa ja mielenkiitoista makua myös makeisiin herkkuihin.

Herkullista viikkoa ihanat!

<3 Karita

 

 

ananas-inkiväärisorbetti

 

Ananas-inkiväärisorbetti

(usemmalle herkkusuulle)

 

1 iso ananas kutioituna ja pakastettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl limetin mehua
3–6 rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa makusi mukaan
1–3 rkl kookosmaitoa (Urtekram)
aavistus suolaa
ripaus mustapippuria ja pieni kourallinen tuoreita pilkottuja mintunlehtiä

 

Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes koostumus on mieleistä ja rakenne sileän tasaista. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan. Nauti sellaisenaan tai vaahdota kaveriksi kookoskermaa tai lisää päälle mieleisiä syötäviä koristeita, kuten syötäviä kukkia, mintunlehtiä tai vaikka raakasuklaata!
Kevyttä, herkullista ja nopeaa!

Nauti!

 

ananas-inkiväärisorbetti

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita

 

Kaipaatko lisää? Ei hätää – herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät lisää alla olevista postauksista.

 

Avantouinti – vielä ehtii!

avantouinti

Hasselbackan myskikurpitsa

hasselbackan myskikurpitsa

Punajuurikeitto – nam!

puhdistava punajuurikeitto

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (4)
  1. KUulostaa herkulta.Yksi tämän vuoden tavoittestabi on sokeriton Susanna
    Aion luottaa tekemääsi kirjaan kunhan saan ostettua sen.Toivottavasti toukokuun tili antaa myöten omiin ostoksiin
    Ihanaa päivää sinulle

    1. karitatykka
      6.4.2018, 16:31

      Ihanaa Susanna – tekee niin hyvää ja saat lisää kaikkea hyvää elämääsi ilman turhaa sokeria.

      Tsemppiä matkaan!
      Karita

  2. Uijui ku kuullostaa herkulliselta! Täyttyykin lisätä ananas ostoslistalle 🙂
    Olen oppinut syömään inkivääriä vasta puolisen vuotta sitten, mutta nykyään lisäilenkin sitä vähän joka paikkaan 😀

    1. karitatykka
      6.4.2018, 16:32

      Lisää ihmeessä Heidi!
      Ananas ja inkivääri molemmat tukevat ruoansulatusta ja ova täynnä ihia ravintoaineita. Tällä kertaa vieläpä herkun muodossa!!

      Iloa ja herkullista viikonloppua!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *