Kuusenkerkkälatte – ketogeenisesti

Kuusenkerkkälatte – ketogeenisesti ja herkullisesti

kuusenkerkkälatte ketogeenisesti Karita Tykkä

 

 

Sain muutama päivä sitten ihastuttavan lähetyksen Arctic Warriorssin väeltä – kuusenkerkkäjauhetta, kauramaitopullon, hunajaa sekä reseptin kuusenkerkkälatteen. Tuote on tuttu minulle entuudestaan – tutustuin siihen ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten messsuilla. Ihastuin ja olen käyttänyt sitä vuosien mittaan säännöllisen epäsäännöllisesti muun muassa smoothieissani tuomassa laadukkaan lisäboostin ravinteita. Kerkkä -kuusenkerkät on kerätty luonnollisesti Lapin villistä luonnosta Narkauksesta, Kemijärveltä ja Ranualta. Puhdasta ja ekologista lähiruokaa parhaimmillaan.

 

 

kuusenkerkkälatte ketogeenisesti Karita Tykkä

 

 

 

Kuusenkerkkälatte – ketogeenisesti ja luonnollisesti

 

 

Kuusenkerkkälatte saa makunsa nimensä mukaisesti pakastekuivatusta kuusenkerkkäjauheesta, joka huumaa jo tuoksullaan. Kun purkin avaa pääsee välittömästi mielikuvamatkalle alkukesään – tuoksu on nimittäin miltei sama kuin olisi juuri pyöritellyt tuoretta kuusenkerkkään sormien välissä. Väri on raikas ja ihanan vihreä. Tumma lasipurkki suojaa tuotetta lämmöltä ja valolta, jotta tuote pysyy priimana pitkään. Purkin voi kierrättää lasinkeräykseen tai uusiokäyttää säilytysrasiana. Tumman purkin uumenista löytyy luonnon oma uniikki ravintopommi, joka sisältää reilusti A- ja C-vitamiinia, hivenaineita, antioksidantteja ja antibakteerisia eteerisiä öljyjä, joilla voi helposti nostaa ruoan ravintotiheyden uudelle tasolle.

 

 

kuusenkerkkälatte ketogeenisesti

 

 

Kuusenkerkkälatte ketogeenisesti – koska pyysitte reseptiäni…

 

Kuusenkerkkäjauhetta voi käyttää viherjauheen tavoin. Esimerkiksi smoothiessa, juomissa, tahnoissa tai vaikka ihanassa kotitekoisessa kookosjogurtissa! Lähetyksen mukana tuli ohje kerkkälatteen – valmistat sen helposti lämmittämällä kupillisen (kaura)maitoa, lisäämällä siihen teelusikkallisen kerkkää ja hunajaa. Resepti oli oikein hyvä ja maukas, mutta halusin vääntää siitä tietysti myös oman reseptini, ja niin syntyi kuusenkerkkälatte – ketogeenisesti. Juomani näkyi myös IG-Storyn puolella, jossa kyseltiin kovin reseptin perään. Siksi tänään jaan tuon reseptin nyt täällä. Oma versioni kerkkälatteen on kuusenkerkkälatte – ketogeenisesti. Se sopii melkein kaikille, sillä siinä ei ole gluteenia, maitoa, viljatuotteita, pähkinöitä tai valkoista sokeria. Sen sijaan kerkkälatteni sisältää hyviä rasvoja ja ravinteita, joista keho nauttii ilman verensokerin heittelyä.

 

 

kuusenkerkkälatte ketogeenisesti Karita Tykkä

 

 

 

Kuusenkerkkälatte ketogeenisesti – tunnettu rohto

 

Kuusenkerkkien käyttö rohdoksena on tunnettu vuosituhansia – jo kaukaiset esivanhempamme pureskelivat kuusenpihkaa. Kuusenkerkkiä on käytetty muun muassa yskän lievittämiseen, sillä kuusen eteerinen öljy irrottaa limaa ja lievittää tulehdusta. Vanha kansa on oppinut löytämään luonnon parantavat rohdokset ja muun muassa kuusen antiseptiset vaikutukset ja luonnonantimien ravinteet. Villiyrtit nousivat suuren mielenkiinnon kohteeksi viime kesänä ja luonnon parantavista voimista ollaan muutoinkin kiinnostuneita. Itsekin keräilen luonnonantimia ja säilön myös talven varalle.

 

 

kuusenkerkkälatte ketogeenisesti Karita Tykkä

 

 

Nautin kuusenkerkkälatten sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti nautittavaksi monen syömisen kaverina. Päälle voi vielä vaahdottaa nokareen kookoskermavaahtoa ja tarjoilla sen ehkä melko uniikkina jälkiruokana. : ) Älä keitä kerkkää, sillä kuumennut saattaa tuhota ravinteista, etenkin C-vitamiini tuhoutuu kuumassa.

 

Oletko jo kokeillut kuusenkerkkälattea – jos, niin mitä pidit?
Minusta tämä on kivaa vaihtelua suositulle matcha lattelleni ja antaa myös keholle erilaisen kirjon ravinteita.

Iloa ja ihanaa keskiviikkoa kaikille,
Karita

 

 

 

Kuusenkerkkälatte – ketogeenisesti

(kahdelle)

 

2 dl täysirasvaista ja lisäaineetonta kookosmaitoa
3–4 dl kuumaa vettä (määrä riippuen siitä kuinka kermaisen juoman haluat)
1–2 tl MCT-öljyä tai kapryylihappoa TAI kookosöljyä (ei välttämätön)
2–3 tl Arctic Warriors nkuusenkerkkäjauhetta
+ mieleisesi makeutus oman maun mukaan (itse laitoin tipan eurooppalaista steviaa)
ripaus suolaa

 

 

Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon kookosmaito.
Lisää kuusenkerkkäjauhe, öljy, suola ja makeutus  – sekoita esimerkiksi sauvasekoittimella kermaisen kuohkeaksi ja tarkista maku.

 

P.S. Halutessasi voi lusikoida nokareen kookoskermavaahtoa juoman päälle – on herkullista ja tekee juomasta ihanan jälkiruoan.

 

 

kuva: Emma Ronkainen
vaatteet: Kappahl Limited edition

 

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Kardemumma-kaneli uunipäärynät

kardemumma-kaneli uunipäärynät Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka elamantapa
Kommentit (1)
  1. Karita, Millainen ystävänpäiväkakku tehdään tänävuonna??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *