Mokkasuklaapiiras (raaka, gluteeniton, pähkinätön, viljaton, vegaani ja sokeriton)

Mokkasuklaapiiras

 

Minut tuntevat tai ihmiset, jotka minua edes hiukan seuraavat, tietävät, että rakastan raakasuklaata. Nautin siitä jossain muodossa joka päivä. Yleensä arkena herkuttelen herkullisella Criollo raakakaakaomassalla, jossa maistuu ominaismakuna vanilja ja pehmeän voimakas kaakao. Raakasuklaata valmistan melkeinpä viikoittain. Edellä mainittujen lisäksi käytän raakasuklaata kypsennetyissä ja kypsentämättömissä herkuissani. Tällä kertaa on vuorossa viime sunnuntaina tekemäni resepti mokkasuklaapiiraaseen, jonka snapchatissäkin lupasin jakavani. Tänään on se päivä, kun mokkasuklaapiiras lähtee kaikkien kokeiltavaksi.

Mokasuklaapiiras

Mokkasuklaapiiras

Näissä piiraissa parasta on täyteläinen suklaan maku, jossa on aavistus kahvia. Myös se, ettei näissä ole lainkaan pähkinöitä, valkoista sokeria, gluteenia, viljaa, soijatuotteita tai maitoa, tekee herkusta entistäkin paremman. Jälkiruoka on terveellinen, helppo, herkullinen ja nopea valmistaa. Koska piiraassa ei ole useita allergisoivia aineksia, sopii se monille. Piiraat läpäisivät myös poikani makutestin. Yksi tärkeä mauste on hyvä muistaa – kourallinen rakkautta, se nimittäin tuo piiraaseen viimeisen silauksen. Valmista siis herkkuja aina rakkaudella ja hyvällä mielellä tai turvaudu kahvilan antimiin.

Mokkasuklaapiiras

Voit herkutella mokkasuklaapiiraasta sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen tai vaniljalla maustetun kookoskerman kera. Pääasia on, että nautit siitä rauhassa ja kiireettömästi. Hyvä seurakaan ei ole pahitteeksi. Toivottavasti nautit tästä yhtä paljon kuin minäkin. Omalla kohdallani tämä meni yhdeksi suosikkiherkuistani tällä hetkellä. Love it!

Mokkasuklaapiiras

Kerro ihmeessä, mitä pidit. Olisi kiva kuulla myös sinun makumieltymyksistäsi – mikä on sinun herkkusi numero yksi? Tai jos sinulla olisi jokin toive herkkureseptien suhteen, jonka voisi toteuttaa, kerro ihmeessä!

Herkullisia hetkiä, iloa ja rakkautta,
Karita

Mokkasuklaapiiras

Mokkasuklaapiiras

(kolme 15 cm piirasta tai yksi isompi)

Pohjataikina:
5 dl kookoshiutaleita tai -rouhetta
2 dl pehmeitä medjool-taateleita
1 rkl lucumajauhetta
1 tl jauhettua vaniljaa
40 g kaakaovoita, sulana
ripaus suolaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
+ vettä, jos massa on liian kuivaa

Prosessoi kaikki raakaaineet sekaisin monitoimikoneessa, kunnes massa alkaa tarttua yhteen ja on tarpeeksi tasaista. Jätä taikinaan kuitenkin hiukan tekstuuria. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Painele silikonivuoan tai -vuokien pohjalle. Siirrä pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte:
170 g raakakaakaomassaa, sulana
2 dl kookoskermaa, paksu rasvainen osa
1–2 dl vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeuttajaa (annostele makusi mukaan)
1 tl jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa
2–4 tl luomulaatuista pikakahvijauhetta (annostele makusi mukaan)

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Ota piirakkapohjat pois pakkasesta ja kaada täyte niihin. Siirrä jähmettymään pakastimeen noin puoleksi tunniksi tai jääkaappiin tunniksi tai kahdeksi. Täyte saa olla jähmeää, mutta ei jäässä.
Koristele halutessasi ja nauti.

 

 

Mokkasuklaapiiras

Kommentit (21)
  1. Niina Hiitola
    14.9.2016, 11:25

    Kiitos ohjeesta. Tämä menee ehdottomasti testaukseen 🙂

    1. karitatykka
      14.9.2016, 11:49

      Hei Niina.

      Ole hyvä. Kokeile ihmeessä! Itse nautin tästä viimeksi eilen… so yummy!

      Iloa ja aurinkoa viikkoon,
      Karita

  2. Nam..tätä täytyy kokeilla seuran kerran kun kutsutaan vieraita kylään Ja parasta tässä just kaikkien kannalta (varsinkin kun meidän perheen allergiat on just maito,muna,vehnä ja soija) et kaikki voi huoletta nauttia tästä ihanuudesta

    1. karitatykka
      14.9.2016, 12:22

      Kiitos Leea.

      Myös siksi tämä onkin niin ihana. <3
      Ihanaa, että myös teidän jengi voi nauttia tästä.

      Iso halaus!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *