Kookos-suklaapatukat (gluteeniton ja maidoton)

Kaupallinen yhteistyö: SuperLemon

Kookos-suklaapatukat – herkullinen, gluteeniton, ilman valkoistya sokeria valmistettu, pähkinätön ja maidoton.

kookos-suklaapatukat karita Tykkä

 

 

Rakastan kookosta ja suklaata. Niihin kun vielä lisätään ripaus vaniljaa, niin kokonaisuus on valmis ja lopputuloksena ovat herkulliset kookos-suklaapatukat. Kehitin tämän reseptin toiseen kirjaani Hyvää huomenta -kirjaani (julkaistiin 2014), joka tarjoilee reseptejä terveellisiin brunssiruokiin ja herkkuihin. Terveellistäkään elämää ei pidä suorittaa, vaan elää – nauttien, rakastaen ja ilolla. Ruokaa tulisi mielestäni tehdä rennosti, pilke silmäkulmassa ja rakkaudella. Rakkaus onkin kaikkien ruokien tärkein mauste… Ruokaa laittaessa ei pidä kokea epäonnistumista, vaan oppimista – tämä pätee myös suklaaherkkujen maailmassa…

 

kookos-suklaapatukat karita Tykkä

 

 

Toivottavasti nautit näistä patukoista yhtä paljon kuin minäkin. Muista, että patukoita valmistuu niin monenlaisia kuin on valmistajiakin ja ettei ulkonäöllä ole väliä – maku ratkaisee! Näissäkin kuvissa näkyy käsieni jälki ensikertalaisena ja myöhemmin harjaantuneena konkarina… Ei tarvitse olla haka keittiössä voidakseen kokeilla näitä – rohkeasti vaan. Nauti ja herkuttele terveellisemmin, jaa rakkaimpiesi kanssa ja anna hyvän kiertää. Nämä ovat myös siitä ihania herkkuja ettei näissä käytetä pähkinää, joten ne sopivat myös pähkinöille allergisille nautiskelijoille. Patukoissa eivät myöskään ole maitoa, munaa, gluteenia, soijaa, prosessoitua sokeria, eikä lisä- tai väriaineita. Sallittu, herkullinen ja ihana herkku monille. Meidän perheen miehet Petri ja Luca rakastavat näitä kookos-suklaapatukoita – saisin olla tekemässä näitä jatkuvasti jos heiltä kysyttäisiin…

 

 

Kokeile sinäkin ja kerro, mitä pidit.
Iloa ja herkullista päivää!
Karita

 

 

 

kookos-suklaapatukat karita Tykkä

 

 

 

Kookos-suklaapatukat

(noin 10 patukkaa)

täyte
5 dl kookoshiutaleita
4 rkl kookosöljyä
3 rkl kookoskermaa (tölkin paksu, rasvainen osa)
3–4 rkl hunajaa
1 tl jauhettua vaniljaa
Pieni ripaus suolaa

 

kuorrutus
60 g g Raakakaakaovoita
70g raakakaakaomassaa (sulatettuna)
2–4 rkl hienonnettua kookospalmusokeria tai muuta makeuttajaa
ripaus suolaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa

 

 

TAI
noin 150 g mieleistäsi (raaka)suklaata

 

 

Valmistusohje:
Sekoita patukan raaka-aineet huolellisesti käsin kulhossa. Painele irtopohjaiseen voileipäkakkuvuokaan ja siirrä pakastimeen.
Sulata suklaan raaka-aineet vesihauteessa ja sekoita ne sitten huolellisesti keskenään. (Voit temperoida suklaan halutessasi. Silloin lasket ensin suklaamassan lämpötilan 27 asteeseen jatkuvasti sekoittaen. Sen jälkeen lämmität suklaan noin 31-32 asteeseen. Sen voit tehdä kotikeittiössäsi esimerkiksi käyttämällä isoa metallista kulhoa, jossa suklaalla on reilusti liikkumapintaa. Temperoinnilla saat aikaan napsahtavan ja kiiltävän suklaan, joka ei sula sormiin.)
Ota vuoka pakastimesta ja leikkaa patukoiksi.
Kasta patukat suklaakuorrutteessa ja laita pakastimeen jähmettymään noin 10 minuutiksi. Jos suklaata jää yli tai haluat paksumman kuorrutteen, toista kuorrutuskäsittely. Voit myös valuttaa suklaata jähmettyneiden patukkojen päälle suklaaraitoina.

Patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa ainakin kuukauden. Tosin nämä ovat niin hyviä etteivät ne ainakaan minulla kauaa säily… ; )

 

 

HUOM!

Black Friday on parhaillaa käynnissä SuperLemonin kaupassa ja koodilla BLACKFRIDAY saat -40% alennuksen kaikista Evolution, Bulk Superfoods ja SuperLemon tuotteista. Alennuskoodi on voimassa 25.11. iltaan saakka! Raaka-aineet joulun suklaaherkkuihin kannattaa siis hankkia nyt! Ostostärppinä vinkkaan myös: pakastekuivatut kotimaiset mustikat ja muut marjajauheet sekä kaikki uutteet – painonhallintaan, stressiin, uneen, vastustuskyvyn ylläpitoon, hiusten hyvinvointiin jne… Pääset kauppaan täältä.

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Herkulliset sitruuna-mantelikeksit

parhaat sitruuna-mantelikeksit Karita Tykkä

 

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (5)
  1. Kokeiluun vaikka mulla on vain pyöreitä vuokia!

    1. : ) Ei se näkö, vaan maku!

      Iloa, K

  2. Jonna Mäkitalo
    11.12.2018, 21:38

    Niin hyvää… tummasuklaa ihana rakas paheeni..ja kookos..

    1. : ) Ihanaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *