Herkullinen vihreä shakshuka

Herkullinen vihreä shakshuka – helppoa, nopeaa, terveellistä ja herkullista

herkullinen vihreä shakshuka Karita Tykkä

 

 

Rakastan ruokia, jotka syntyvät helposti ja jotka voi nauttia tai tarjoilla suoraan valmistusastiasta. Herkullinen vihreä shakshuka on juuri tuollainen. Punainen shakshuka on todella maukas myös, siitä olen tehnyt aiemmin maukkaan tex mex -version. Voit kurkata reseptin täältä. Tällä kertaa kuitenkin halusin lounaaksi tehdä jotakin kauden raaka-aineista ja siksi tämä herkullinen vihreä shakshuka pitää sisällään mustakaalia, ruusukaalia ja retiisiä.

 

 

herkullinen vihreä shakshuka Karita Tykkä

 

 

Herkullinen vihreä shakshuka – lounaaksi, ilalliseksi tai brunssille

 

Makua löytyy ja ruoka on kevyt ja täyteläinen samaan aikaan – etenkin jos sen päättää vielä koristella fetajuustolla tai vaikka pestolla. Myös viime viikolla jakamani vegaaninen pesto toimii tässä mainiosti! Tätä voi nauttia viikonlopun brunssilla, lounaalla tai illalliseksi – lisukkeita vaihtelemalla ei annos myöskään käy tylsäksi kovin nopeasti. : )

 

 

 

Ruoka on gluteeniton ja viljaton, sokeriton, kuitupitoinen, vähähiilihydraattinen ja maidoton – sopii siis monille! Herkullinen vihreä shakshuka -reseptistä riittää 1–3, riippuen nälästä, kananmunien määrästä ja lisukkeista sekä tottakai nälästä. Itselläni meni helposti granaattiomenan siemenillä raikastettu kahden munan herkullinen vihreä shakshuka ihan itsekseen – eikä siitä olisi riittänyt muille…

 

herkullinen vihreä shakshuka Karita Tykkä

 

 

Herkullinen vihreä shakshuka – lämmin salaatti kauden raaka-aineista

 

Tässä yksi tapa lisää nauttia herkullista ja terveellistä lehti- tai mustakaalia. Toki voit käyttää myös muita lehtivihreitä, mutta niiden hentoisemman koostumuksen vuoksi ne muussaantuvat erittäin nopeasti, joten ne kannattaa lisätä vasta ihan loppuvaiheessa. Pannuna käytin normaalikokoista valurautapannua, mutta etenkin jos teet pienen annoksen voi pienempia pannnu olla hyvä valinta.

 

 

Nyt kun ilmat ovat taas viilenneet, eivät kylmät salaatit kiehdo lainkaan – Herkullinen vihreä shakshuka onkin ihana vaihtoehto kylmille salaateille!

Herkullista ja raikasta syysviikkoa kaikille toivotellen,
Karita

 

 

herkullinen vihreä shakshuka Karita Tykkä

 

 

 

Herkullinen vihreä shakshuka

 

7 ruusukaalia puolitettuina
7 retiisiä puolitettuina
puolikas pieni sipuli, pieneksi kuutioituna
1 pieni valkosipulinkynsi ohueksi siivutettuna
kolme kourallista suupaloiksi pilkottua lehti- tai mustakaalta (lehtiruoto poistettuna)
3/4–1 dl kasvis- tai kanalientä
2–3 luomukananmunaa
ripaus suolaa

3–4 rkl oliiviöljyä
korianteria tai basilikaa
punaviinietikkaa tai limetin mehua

 

 

Laita pannulle noin 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuläpinäkyviksi. Lisää ruusukaalit, retiisit ja lehtikaali tai mustakaali, suola sekä kasvis- tai kanaliemi.
Laita kansi päälle ja kypsennä noin 5–7 minuuttia. Lisää kanamunat ja kypsennä niin, että valikuainen kovettuu, mutta keltuainen jää löysäksi.
Pilko yrtit ja ripottele pannuun paistoksen päälle lorauta päälle laadukasta oliiviöljyä ja tippa punaviinietikkaa tai tuoretta limetinmehua.

Koristele kokonaisuus fetajuustolla, pestolla, parmesaariraasteella tai kuten mitä, raikkaasti ja kevyesti granaattiomenansiemenillä.

 

 

 

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Paras raakasuklaapatukka – snickers tyyliin

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *