Paleogranola-kookosjogurtti kerrosjälkiruoka

Kaupallinen yhteistyö: Paulúns

Paleogranola-kookosjogurtti kerrosjälkiruoka – terveellistä, helppoa ja herkullista!

 

Tutustuin Paulúnsin tuotteisiin yhteistyön merkeissä jo viime vuoden puolella. Silloin valmistin ihanan täytetyn bataatin herkullisilla lisukkeilla – yksi sana, NAM! Voit kurkata resepti halutessasi täältä. Paulúnsin kantava slogan ”syö hyvin – voi hyvin” sopii loistavasti myös tähän paleogranola-kookosjogurtti kerrosjälkiruokaan – nopea, helppo, terveellinen ja herkullinen kerrosjälkiruoka sopii tuohon ajatusmalliin upeasti.

 

 

 

Paulúns Paleo Supergranola perustuu paleo-ruokavalioon – tavoitteena on puhdas, ravintorikas ja luonnollinen ravinto, joka koostuu muun muassa siemenistä, pähkinöistä ja marjoista. Näissä tuotteissa ei löydy lisättyä sokeria tai lisäaineita – sitävastoin ne ovat proteiinirikasta ja kuitupitoista purtavaa. Koska tyhjiä hiilihydraattejakaan ei ole, pitävät granolat verensokerin tasaisena ja nälän loitolla! Olen käyttänyt näitä paleogranoloita monessa – muun muassa tehnyt raakasuklaapatukoita, sekoittaen suklaaseen reilusti granolaa, kaatamalla muottiin, jäähdyttäen ja sitten nautiskellen – molemmat granolamaut toimivat ja ihana rouskuva koostumus, nam!

 

 

 

Halusin jakaa teille juuri paleogranola-kookosjogurtti kerrosjälkiruoka -reseptin, sillä joskus (lue usein) on kiva saada herkku, välipala tai aamiainen nopeasti ja helposti tarjolle. Etenkin jos vieraita tulee kylään, on kiva jos aika ei mene keittiössä touhuillessa. Etkö ole kuullut koskaan Paulúnsin Paleoganolasta? – ei ihme, sillä nämä uutuustuotteet ovat juuri (elokuussa) saapuneet saatavillemme. Tätä mainiota reseptiä on helppo muokata oman maun mukaan. Välillä voi marjojen sijasta käyttää hedelmää ja vaihtaa granolan maun toiseen. Myös mausteita voi käyttää, jos esimerkiksi käytät omenoita tai omenasosetta, voit kerroksien väliin ripotella kanelia. Oma suosikkimausteeni moneen jälkkäriin on rouhittu kardemumma, joka on vaan niin ihanaa!

 

 

Kaiken helppouden, terveellisyyden, puhtauden ja ravintorikkauden lisäksi paleogranola-kookosjogurtti kerrosjälkiruoka on kaunis! Tätä voit nauttia myös ”silmilläsi” ja asetella kauniisti kahvipöytään myös vieraiden iloksi. Ja yksi juttu – jos et mainitse mitään terveellisyydestä ja ravintorikkaudesta, ei kukaan tiedä nauttivansa superruokaa, vaan ihanaa herkkua, josta vaan sattuu tulemaan ihana olo…  : ) Halutessasi voit katsoa kaikki Paulúns tuotteet ja lukea lisää niistä  täältä

 

Olisi ilo jos innostuisit kokeilemaan – jos kokeilet, niin kerro mitä pidit!

Herkullista ja energistä eloa,
Karita

 

 

 

 

Paleogranola-kookosjogurtti kerrosjälkiruoka

( 4 annosta )

noin 1/2 l Paulúns paleogranolaa (mustikka-kookos-manteli)
vajaa litra itse tehtyä kookosjogurttia, kts. ohje alta tai käytä kaupasta saatavaa valmista kookosjogurttia
1/2–3/4 l kotimaisia, tuoreita- tai pakastemarjoja (mustikka, vadelma, mansikka)
½ tl aitoa vaniljaa

 

Koristeluun:
tuoreita marjoja
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

 

 

Jos käytät jäisiä marjoja, sulata ne . Survo tuoreet tai pakastetut marjat haarukalla soseeksi ja mausta aidolla vaniljalla (ei vaniljasokerilla).
Laita lasien pohjalle kookosjogurttia, päälle marjoja ja granolaa. Lisää taas jogurttia, marjoja ja granolaa. Koristele pinta tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

 

Nauti!!

 

 

 

Kotitekoinen kookosjogurtti

( vajaa litra valmista jogurttia )

2 tlk (à 400 g) täysirasvaista (luomu) kookosmaitoa
2 rkl tapiokatärkkelystä tai perunatärkkelystä (ei välttämätön)
4 probioottikapselia

 

 

Sekoita tehosekoittimessa huoneenlämpöinen kookosmaito ja tärkkelys, probiootteja lukuunottamatta. Avaa varovasti probioottikapselit ja sekoita huolellisesti kookosmaidon sekaan, käytä mieluiten puista välinettä sekoittamiseen.
Kaada sterilisoituun lasipurkkiin. Päällystä purkin suu harsoliinalla, jonka tiivistät kuminauhalla purkin suulle. Anna jogurtin seistä huoneenlämmössä 24–48 tuntia – mitä happamampaa haluat, sitä pidempi aika. Kun happamuusaste on sopiva, sekoita ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi jähmettymään jonka jälkeen jogurtti on valmista.
Jogurtti säilyy kylmässä suljetussa lasiastiassa kaksi-kolme päivää.

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

 

Gluteeniton omena-banaanileipä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (10)
  1. Njam, herkulliselta näyttää. Kookosjugurtti on ollut to do listallani kohta vuoden verran, mutten ole saanut aikaiseksi valmistaa sitä. Kookoskermatkin on olleet kaapissa valmiina ja maitohappobakteerit kuuluu jokapäiväiseen rutiinin 😀 Niin sitä piti tarkistamani, että voiko tuossa jugurtissa käyttää ihan minkä merkkisiä probiootteja hyvänsä vai pitääkö olla jotain tiettyä?

    1. karitatykka
      23.8.2018, 17:50

      Ihanaa iltapäivää Heidi!

      Kyllä, voit käyttää, mutta paras lopputulos/onnistunut jugurtti syntyy käyttämällä laadukkaita ja ”vahvoja” pobiootteja. Itse teen juguttini aina Bio-Kult probioottikapseleita käyttäen ja aina on onnistunut. Kerran kokeilein toista ja väristä tuli outo, eikä hapattuminenkaan oikein onnistunut.
      Muista, että jugurtti on löysää siihen saakka kunnes laitat sen hapattumisen jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Siellä muutaman tunnin levättyään siitä tulee kermaisen ihanaa. : )

      Kooskomaitona parhaan tuloksen olen saanut Santa Marian luomu kookosmaidolla (vihreällä etiketillä varustettu tölkki).
      Toki tämän voi hyvi tehdä myös kaupan kookos- tai muuta jugurttia käyttäen…jos ei hyvita ryhtyä jugurttitehtailijaksi. ; )

      Iloa ja kiitos kun luet blogiani!
      Karita

  2. Sini Tienhaara
    27.8.2018, 21:50

    Kokeilin eilen tehdä kookosjogurttia. Nyt vuorokauden kuluttua neste on pohjalla ja paksu massa ylhäällä. Onkohan jogurtti onnistumassa..

    1. karitatykka
      28.8.2018, 11:14

      Hei Sini,

      Kyllä vain. Ennen jääkaappiin siirtämistä voit sekoittaa jogurtin niin että neste sekoittuu paksumpaan osaan. Jähmettyminen tapahtuu jääkaapissa. : )

      Iloa,
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *