Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä (VHH,maidoton,gluteeniton)

Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä – kauneusruokaa, josta iho ja aivot kiittävät

 

Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä julkaistiin ensimmäisen kerran kirjassani Lautasellinen kauneutta kolme vuotta sitten. Tämä on niin hyvää, että jaan sen nyt täällä teillekin. Kala valmistuu kätevästi joko uunissa tai pannulla paistettuna ja lisukkeen voi valmistaa joko kypsentämättä tai kypsentää kevyesti oliiviöljyssä tai voissa pannulla.

Marinadi ja sitruunankuori tuovat ihanaa makua lohelle ja kesäkurpitsalisuke toimii raikaana lisukkeena rasvaiselle kalalle. Ruoka on täyttävä, mutta kepeän kesäinen.  Tärkkelyksen ja viljatuotteiden uupuessa, ei tunkkaista tai pöhöttynyttä oloa tarvitse tätä ruokaa nauttiessa pelätä ja keho tykkää! NAM!

Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä sopii loistavasti myös jos kesä ja ihanat kesäherkut ovat jättänyt jälkensä ja työvaatteet hiukan kiristävät. Heti perään on kuitenkin sanottava, että jos näin on, ei hätää – nautiskelu ja rentoilu kuuluvat kesään ja jos olo tuntuu tällä hetkellä hiukan tuhdilta, lähtee se arjen palattua taas kuin itsestään – kunhan muistat jättää stressaamisen sikseen! Lisäksi marinitu lohi kesäkurpitsapedillä on paitsi terveellistä ja maukasta myös loistoruokaa aivoille, iholle ja lihaksillekin!

 

 

 

 

Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä vie kielen mennessään ja herkullinen annos jättää kylläisen, mutta kevyen olon. Täydellistä kesä- ja kauneusruokaa, olkaa hyvä!

 

 Kokeile ja nauti!
Iloa ja herkullista viikkoa!
Karita

 

 

 

kuvat: Viola Minerva / Lautasellinen kauneutta

 

 

 

Marinoitu lohi kesäkurpitsapedillä

( kahdelle )

2 palaa lohifileetä (á noin 100-150 g )

kastike/marinadi
2 rkl voita sulatettuna
1/2 rkl tamaria tai perussoijakastiketta
1/2 hunajaa tai vaahterasiirappia tai jätä pois
ripaus suolaa

+ 1/2 rkl luomusitruunankuorta

 

Lisuke
1 keskikokoinen kesäkurpitsa, keltainen tai vihreä
1,5 rkl sitruunanmehua
noin 2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
kaksi kourallista rucolaa tai mieleisiä yrttejä

 

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Laita lohifileet pellille ja valele kastikkeella. Raasta päälle sitruunankuorta.Kypsennä uunissa noin 10–15 minuuttia – välillä lusikoiden kastikketta lohipalojen päälle.

TAI paista lohipaloja pannulla kastikkeessa noin 5 min molemmilta puolilta. Lusikoi kastiketa kalapalojen päälle välillä. Paista kaunis väri pintaan, mutta jätä sisäosa vaaleanpunaiseksi.

Valmista lisuke lohen kypsentyessä. Poista kesäkurpitsoista päät ja raasta spiraalikuorijalla tai kuorimaveitsellä pappardelle-tyyliseksi leveäksi nauhaksi. Valmista sitten kesäkurpitsan kastike sekoitamalla sitruunanmehu, öljy, suola ja pippuri tasaiseksi. Laita isoon kulhoon ja pilko joukkoon rucola tai jokin muu lehtivihreä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja sekoita huolellisesti. Annostele tarjoilulautaselle ja aseta lohipalat päälle, nauti heti.

 

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät myös aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

 

Ketogeeninen leipä!

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto ylipaino proteiini gluteeniton
Kommentit (6)
  1. Hei, blogisi on todella inspiroiva – olet kaunis ja säteilevä nainen. Näytät todella hyvinvoivalta 🙂 Olisiko mahdollista, että tekisit lähiaikoina postausta tällä hetkellä käyttämistäsi ihonhoitotuotteista ja -rutiineista? Itse olen panostanut viime aikoina terveelliseen ruokaan, mutta haluaisin panostaa vielä ihon- ja vartalonhoitoonkin enemmän <3 Olisi ihana saada sinulta tuotevinkkejä kaunistautumiseen.

    1. karitatykka
      9.8.2018, 15:56

      Aurinkoa Veera – kiitos!

      Kiva kun seuraat ja annoit myös toiveen aiheeseen.
      Kyllä, onnistuu. En osaa heti sanoa milloin, mutta pyrin tekemäään sen heti kun vain suinkin ennätän.

      Iloa ja energiaa elokuuhun,
      Karita

  2. Voi kiitos kaunis Karita!! 🙂 Odotan innolla! <3 Kaikkea ihan parasta sinulle!!!

    1. karitatykka
      12.8.2018, 17:27

      : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *