Vegaaninen thai-kookoskeitto

 

Vegaaninen thai-kookoskeitto – tämän hetkinen keittosuosikkini

Olen aina rakastanut keittoja. Talvella kermaiset ja täyteläiset juureskeitot tuhdimmilla lisukkeilla hellivät kehoa ihanasti pakkaspäivinä, kesällä taas kylmät keitot virkistävät ja nesteyttävät raikkaasti. Keitot ovat ihanaa ruokaa, joita voi rakentaa melkeinpä mistä raaka-aineista tahansa – myös niistä jääkaapin jämistä. Tämän hetken keittosuosikkini löytyvät aasialaisesta keittiömaailmasta ja sen makumaailmasta. Rakastan etenkin kookospohjaisia keittoja ja siksi tänään jaossa on helppo ja herkullinen vegaaninen thai-kookoskeitto.

 

 

Vegaaninen thai-kookoskeitto valmistuu helposti ja vaatii valmistuakseen vain 20–30 minuuttia. Keittoa voi muokata kauden kasviksilla tai rakentaa kokonaisuuden oman makuiseksi säätelemällä makujen voimakkuutta muokkaamalla maustekasvien määriä. Keitto sopii hyvin myös VHH-ruokavalion, pitää nälkää hyvin ja tuo kivan proteiinilisän päivään. Keiton lisukkeita voit vaihdella mieltymyksesi mukaan ja nauttia sen joko alku- tai pääruokana.

 

 

 

 

Oletko sinä keittojen ystävä vai kaipaatko jotakin ns. ”tuhdimpaa”? Jos keitot ovat myös sinun juttusi, millaiset vievät kielen mukanaan? Hyviä keittoreseptivinkkejäkin voi heittää kommentteihin jos taskussa on jokin, joka suorastaan huutaa jakamista. : )

 

Iloa ja aurinkoa viikkoon!

Nautitaan tästä ihanasta lämmöstä, viilennytään luonnonhelmassa ja nautiskellaan herkullisista ruoista ja juomista.

Kesä on niin ihanaa ja auringonvalo sekä lämpö tuovat hymyn ainakin tämän naisen huulille!!!

Lämpimin halauksin,
Karita

 

 

 

 

 

Vegaaninen thai-kookoskeitto

( kahdelle – neljälle )

 

7 dl luomukasvislientä
8 dl kookomaitoa
pala galanga-juurta jos löytyy
kaksi sitrunanruohotankoa
7 kuivattua kaffirlimen lehteä
Isohko sipuli tai kaksi, puolen senttimetrin viipaleiksi siivutettuina.
200 g herkkusieniä, pienet kokonaisina ja isommat noin neljään osaan kuutioituna (itse käytin ruskeita)
2–4 punaista chiliä, makusi mukaan
kourallinen tai pari pieniä kirsikkatomaateja
200 g pehmeää, mutta kiinteää tofua, leikattuna suupalan kokoiseksi kuutioiksi (itse käytin Clearspringin tofua, joka on ihanaa)
2 rkl tamaria
1 rkl vaahterasiirappia (voit jättää myös pois jos haluat pitää täysin sokerittomana)
2–3 limetin mehu
ripaus suola jos tarve

Kourallinen pilkottua korianteria

 

 

Perinteisesti thaikeittiössä keitto tarjoillaan Jasmin-riisin kanssa, joten jos haluat nauttia keitosta perinteiseen tyyliin, keitä lisukkeeksi riisiä. Itse nautin keiton aina sellaisenaan tai salaatin kera.

 

 

 

Aloita keittämällä kasvilientä kokoon kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl.
Murskaa sitruunaruohon paloja veitsen sivulla tai morttelissa ja lisää liemeen. Lisää sitten galanjuuri, limetin lehdet ja kookosmaito. Kuumenna kunnes keitto alkaa kiehua hiljalleen. Lisää sienet ja sipuliviipaleet. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia.
Murskaa sitten chiliä, jotta se vapauttaa makua paremmin ja lisää tofun ja kirsikkatomaattien kera liemeen. Anna porista pari minuuttia.
Lisää sitten limetin mehu, soijakastike (tamari), vaahterasiirappi (jos käytät) ja korianteri. Sekoita ja maista. Korjaa makua mieltymyksesi mukaan, jotta saat makuun ihanan tasapainon – hiukan hapan, sopivasti suolainen ja aavistus makeutta.
Tarjoile Jasmin-riisin, salaatin kanssa tai nauti sellaisenaan. : )

 

P.S. Älä syö limetin kuorta, galanga-juurta tai sitruunanruohon paloja, vaan jätä ne kattilaan tai lautaselle.

 

 

 

 

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
keittiöliina: Fanni K

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät myös aiemmista postauksista – !

Ilolla seuraan myös blogini jakoja somessa!

 

Rucola-salaatti pecorino-kastikkeella

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka gluteeniton
Kommentit (4)
  1. Hei!

    Kiitos ihanasta reseptistä, tämä menee heti testiin :). Kuinka paljon soijakastiketta tulisi laittaa? Vai laitetaanko oman maun mukaan? Ja myydäänkö luomukasvislientä valmiina tölkissä vai voiko tähän hyödybtää luomukasvisliemikuutioita? Kiitos vastauksistasi jo eukäteen ja aurinkoista loppuviikkoa!

    – Laura

    1. karitatykka
      2.8.2018, 19:30

      Aurinkoa Laura.

      Soijakastike on sama asia kuin reseptissä olevat tamari. Tamari on vain täysin gluteeniton soijakastike. : )
      Voit hyödyntää luomukasvislientä. Itse käytin luomu liemijauhetta ja laitoin hiukan reippaammin…

      Iloa!
      Karita

  2. Hei Karita,
    Onko käytetty kookosmaito tölkistä vai kylmäosastolta kartonkitonkasta? Kiitos ihanasta reseptistä

    1. karitatykka
      20.8.2018, 09:30

      Tölkistä, aina täysirasvaista.

      : ) Ilao ja ihanaa viikkoa!
      Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *