Rucola-salaatti pecorino-juusto kastikkeella
Tässä yksi suosikkisalaateistani – Rucola-salaatti pecorino-juusto kastikkeella. Se on helppo ja nopea valmistaa ja kelpaa vaativampaankin makuun. Toisia kestosuosikeistani ovat belugalinssi salaatti, lehtikaalisalaatti ja punajuurisalaatti, jotka ovat kaikki totaalisesti erilaisia ja tuovat kivaa vaihtelua sekä ravinteita ruokavalioon. Rucola-salaatti pecorino-juusto kastikkeella sopii arjen ruokapöytään tai mökillä nautittavaksi, mutta myös tarjoiltavaksi juhlavammassakin tarjoilupöydässä. Pecorino-juusto tuo ihanaa pehmeyttä ja täyteläisyyrttä sinappisen rucolan ja raikkaan retiisin rinnalle – lime ja laadukas oliiviöljy krunaavat kastikkeen.
Kun puhutaan salaateista, ajattelee moni valitettavasti edelleen haaleaa jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia. Onneksi kuitenkin salaattilajikkeissa on mistä valita ja kastikkeilla voi taikoa uusia makuelämyksiä. Tässä kastikkeessa pecorino-juusto näyttelee päärolia. Pecorino on yleisnimitys italialaisille lampaan täysmaidosta valmistetuille juustoille ja juuston nimi tulee italiankielen sanasta pecora, joka tarkoittaa lammasta. P.S. Lampaanmaito sovelutuu useasti paremmin myös henkilöille, jotka reagoivat herkästi lehmänmaitotuotteisiin.
Salaattilajikkeita kannattaa vaihdella, sillä jokaisella lajikkeella on omat erityispiirteensä ja vaihtelemalla et myöskään herkisty niille. Pippurinen ja melko voimakas sinappikaali eli rucola, on sekä terveellinen että erittäin maukas ja tarjoilee monia samoja terveyshyötyjä kuin parsakaali ja lehtikaalikin. Noin 5 dl:n päiväannoksesta saa hankittua hyvän osan A-vitamiinin, K-vitamiinin sekä jonkin verran myös C-vitamiinin, folaatin ja kalsiumin tarpeesta.
Rucola-salaatti pecorino-juusto kastikkeella tuo hyötyjä myös luustolle. Sen sisältämät K-vitamiini ja kalsium ovat hyväksi luustolle. Rucola sisältää myös antioksidantti alfalipoiinia, joka auttaa silottamaan juonteita, hoitaa ja tehostaa muiden antioksidanttien vaikutusta. Rucola-salaatti pecorino-juusto kastikkeella on siis ihanaa ruokaa koko keholle ja rucolaa kannattaakin käyttää muulloinkin kuin vain satunnaisesti pitsan päällä. : )
Rucola jakaa ihmiset monesti joko sen ystäviin ja niihin, jotka eivät pidä siitä lainkaan – kumpaan ryhmään sinä kuulut? Kuulut sitten kumpaan vain, kokeile ihmeessä!
Herkullista kesäviikkoa!
Karita
Rucola-salaatti pecorino-juusto kastikkeella
(kahdelle tai lisukkeena neljälle)
5 rkl hienoksi raastettua pecorino-juustoa
1,5–2 rkl limetin mehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
3 rkl neitsyt-oliiviöljy
1 nippu retiisejä
1 litra rucolaa
Sekoita pecorino, limetin mehu ja hiukan suolaa ja mustapippuria korkeassa ja kapeassa purkissa sauvasekoittimella sekaisin.
Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita täysin sileäksi.
Tarkista maku.
Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi ja sekoita huudellun ja salaattilingolla kuivatun rucolan kanssa. Voit lisätä hiukan myös muita salaatteja, itse lisäsin tällä kertaa hiukan punamangoldia.
Kaada pecorino-juusto kastike päälle ja sekoita. Lisää halutessasi vielä muutama pecorinolastu salaatin päälle ja tarjoile heti.
Nam!
kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!
Kesän paras marjapiiras
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
Varmasti kokeilen. Juustokastiketta en olisi itse keksinyt. Varmasti pehmentää rucolan mausteisuutta ja retiisin ihanaa sipulivivahdetta. Näyttää kauniilta.
Meillä lapset aina pitivät meloni-rypäle-pähkinä-juustosalaatista, se on niin mehevää ettei kastiketta kaivannut.
Pyttipannun päälle laitettiin kuutioitu kurkku-tomaatti-juustosalaatti, se kevensi ja sopi hyvin yhteen makkaraperunasipuli-hässäkkään.
En ole löytänyt kaupoista hyvää cesar-kastiketta, senkin voisi ehkä tehdä itse? Minusta siinä ei sovi maistua kelmeä öljy eikä etikka.
Kiitos, Karita, kesäisestä ohjeesta!
Hei Irene!
Kiitos viestistäsi, kiva että tämä resepti osui… : )
Toivottavasti tykkäät salaatista, minusta se ainakin on ihana! Toisaalta pidän lampaan- ja vuohenmaitojuustoista…
Iloa ja aurinkoa kesään,
Karita