Parhaat grillikasvikset – hasselbackan tyyliin
Kesä ja grilli kuuluvat saumattomasti yhteen myös meidän perheessä. Parhaat grillikasvikset voit valmistaa joko sateen sattuessa uunissa tai sitten suuremmassa grillissä – molemmat toimivat. Herkku on nopea valmistaa, erittäin maukasta ja kaunista tarjottavaa kesäpöytään joko sellaisenaan tai jonkin muun grillattavan kaverina. Hasselbackan viipalointiin olen rakastunut – niin kaunista, myös maut pääsevät imeytymään paremmin ruokiin! Voit kurkata myös tämän hasselbackan myskikurpitsan, joka vie taatusti kielen mennessään.
Parhaat grillikasvikset syntyvät puolessa tunnissa ja voit tehdä niitä oman makusi mukaan melkein mistä tahansa kasviksista ja nauttia milloin minkäkin kaverina – et siis kyllästy koskaan. Voit jättää kastikkeesta sinapin pois kokonaan tai lisätä joukkoon vaikka pienen nipun tilliä ja hienontaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaihtelumahdollisuuksia löytyy niin kastikkeessa, kasviksissa kuin lisukkeissakin.
Ja niin kuin ruokani aina, on tämäkin gluteeniton, maidoton, ilman valkoista sokeria ja lisäaineita valmistettu, ravintorikas ja vegaaninenkin se on kun korvaat hunajan jollain muulla makeuttajalla. Helppoakin valmistus on, eikä erikoisvälineitäkään tarvita – terävä veitsi, leikkuulauta, uuninkestävä astia ja kannellinen purkki kastikkeelle riittävät. Ja näissäkin voi vielä joustaa… Erinomaista tarjottava melkein jokaiselle kesävieraalle tai omassa pöydässä nautittavaksi!
Tämän voi helposti valmistaa myös vuokaan etukäteen ja kuljettaa vaikka grillibileisiin tai mökille mukanaan. Paikan päällä vuoka grilliin vaan ja kastike perään! Vegaanisena ruokana sopii moniin kekkereihin. Hummuksenkin voit tehdä kotona valmiiksi ja kuljettaa kannellisessa rasiassa mukanasi.
Kokeile ja kerro millä kombolla itse niitä valmistit ja mitä pidit!
Iloa ja herkullista grillikesää!
Karita
Parhaat grillikasvikset
(noin kahdelle)
1 kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
10 ruusukaalia
2 pientä punasipulia lohkottuina
5 valkosipulinkynttä
3 dl kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapipuria
4 rkl oliiviöljyä
valkosipulin kynsi pieneksi pilkottuna
1,5 rkl omenaviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
(2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia jos haluat)
Tarjoiluun avokadotahnaa, voipapuhummus TAI perinteistä hummusta.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Viipaloi kesäkurpitsat ja porkkanat hasselbackan tyyliin. Kurkkaa ohje tarvittaessa täältä.
Laita kesäkurpitsat, porkkanat, tomaatit, ruusukaalit ja valkosipulinkynnet (voit murskata niitä hiukan, jotta makua vapautuu runsaammin) uunivuokaan ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä ja suolaa sekä aavistus vastaruohittua mustapippuria. Kypsennä noin 20–25 minuuttia tai kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
Kasvisten kypsyessä tee kastike sekoittamalla kanellisessa purkissa oliiviöljy, pilkottu valkospulin kynsi, omenaviinietikka, sinappi ja hunaja, jos haluat ripauksen makeutta. Ravistele purkkia noin minuutti, jotta kaikki maut yhdistyvät ja kastike emulgoituu. Trakista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Tee hummus, avokadotahna tai voipapuhummus tehosekoitimella tai sauvasekoittimella. Reseptit tahnaan ja hummukseen voit kurkata klikkaamalla sanojen kohdalta.
Ota kasvikset uunista ja lusikoi kastike kuumien kasvisten päälle ja levitä niin, että se imeytyy myös viipaleiden väleihin. Tarjoile kuumina hummuksen, avokadotahnan tai vaikka grillattujen sienten kaverina.
Nam!
P.S. JOS kasviksia jää yli ne toimivat loistavasti myös seuraavan päivän ruokaisessa lounassalaatissa! Proteiinirikasta voipapuhummustakin voi nauttia melkein minkä tahansa kaverina.
Paistovuoka: Pyrex
Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!
Paras jääkahvi
Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB
kiitos!
Kiitos tästä ohjeesta! Olen tehnyt tätä jo useamman kerran.
Kiitos blogistasi muutenkin, on ilo lukea sellaista blogia, josta on itselle apua, hyötyä ja josta ei koskaan tule kateuden pistosta sisimpään, vaan aina pelkästään hyvä mieli! 🙂
: ) Kiitos että että seuraat!
Ilo kuulla, että blogistani on sinulle hyötyä ja nautit sen sisällöstä – <3.
Iloa ja aurinkoa,
Karita