Bataattipasta mausteisella mantelikastikkeella

 

Mieheni ei pidä lainkaan bataatin mausta, joten ensireaktio oli “ei kiitos”. Yllytin kuitenkin maistamaan bataattipasta-annostani ja yllätten koko lautanen hupeni nopeasti tyhjäksi. Bataattipasta mausteisella mantelikastikkeella on täyteläinen, maukas, helppo valmistaa ja ihana ruoka lämpimiin kesäpäiviin. Käytän spiraalikuorijaa, mutta voit hyvin valmistaa “pastan” myös esimerkiksi vihanneskuorijalla.

 

 

Bataattipasta mausteisella mantelikastikkeella on herkullinen ja on myös vegaaniystävällistä purtavaa. Manteli sopii mielestäni bataatin kaveriksi täydellisesti, mutta halutessasi voit valmistaa kastikkeen myös käyttämällä mieleisiäsi pähkinöitä tai siemeniä. Makeamman ja kermaisen kastikkeen saat käyttämällä cashewpähkinöitä. Mausteita voit vaihdella myös, mutta kokeile edes kerran näillä reseptissä olevilla raaka-aineilla – et pety!

 

 

 

Gluteeniton, vegaaninen ja täynnä makua – sitä ja paljon muuta on bataattipasta mausteisella mantelikastikkeella. Raakaruokaakin se on sisältäen kaikki ravinteet, entsymit tuhoutumattomina, mutta voit halutessasi myös kypsentää sitä hiukan. Pyöräytä siinä tapauksessa pataattisuikaleet pannulla oliiviöljy-vesiseosessa ja sekoita kastike joukkoon vasta kypsään bataatin joukkoon – vältyt tuhoamasta arvokkaita rasvahappoja. Elinvoimaa ja energiaa sekä B- , C ja A-vitamiinien lisäksi bataattipasta mausteisella mantelikastikkeella sisältää myös aimo annoksen kuituja! Kauniin oranssi ja värikäs ruoka tuo päivään iloa jo pelkällä ulkonäöllään.

Toivottavasti kokeilet ja pidät tästä yhtä paljon kuin mekin. Jos kokeilet, kerro mitä pidit! Tuoreyrttejä vaihtelemalla saa ruokaan uusia vivahteita, joten kokeile rohkeasti. : )

 

 

Iloa ja aurinkoa!

Karita

 

Bataattipasta mausteisella mantelikastikkeella

(kahdelle)

 

 

1 bataatti
2 kourallista sokeriherneenpalkoja vinosti leikattuna

 

Kastike
½ dl mantelivoita (tai muuta pähkinä- tai siemenvoita)
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl tamaria
1 rkl omenaviinietikkaa
½ punainen chili pieneksi pilkottuna
1 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa (voi jättää myös pois)
aavistus cayennepippuria
+ viimeistelyyn seesaminsiemeniä ja herneenversoja tai tuoretta basilikaa

 

 

Kuori bataatti ja työstä julienne- tai spiraalikuorijalla ohuiksi suikaleiksi, kuin nuudeleiksi.
Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään, tarkista maku. Sekoita bataattinuudelit kastikkeen kanssa ja anna marinoitua hetki.
Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja herneenversoilla tai yrteillä. Nauti.

 

 

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

 

Luonnolliset aurinkosuojat

 

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit ruokavaliot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *