Keinotekoista elämää

 

 

 

Kuinka usein odotammekaan muutoksen tulevan jostakin ulkoapäin. Elämme keinotekoista elämää uskoen, että kun toivomamme asia tapahtuu, kaikki muuttuu tai ajattelemme, että kun saamme jonkin asian tehtyä niin kaikki muuttuu… Mutta entä jos ei muutukaan? Entä jos haluamasi asia ei tuokaa toivomaasi muutosta sinussa? Kuvitteletko haluavasi jotakin, mikä itseasiassa tuleekin toisten toiveista ulkopuoleltasi? Ympärilläsi asiat muuttuvat, mutta jos sinä et muutu, ei sillä ole mitään merkitystä. Voimme oppia nauttimaan muutoksesta, omistaa mahdollisuus muutoksesta ja päästää irti vastuun siirtämisestä toisaalle.

 

Muutos lähtee itsestä ja kun muutamme jotakin itsessämme, muuttuu myös kaikki ympärillämme. Keinotekoista elämää on elämä, jossa elämme muiden kautta ja sysäämme vastuun onnestamme toisille. Kokemukset elämästämme ovat näkemyksiämme siitä, jos ajatuksemme muuttuvat muuttuu myös käsityksemme ja sitä kautta myös kokemuksemme ympäristöstämme. Jokainen hetki on mahdollisuus muutokseen ja kehitykseen – emme tarvitse siihen ketään muuta tai ulkopuolista muutosta. Elämässämme tapahtuu kaikenlaista, mutta se, miten suhatudemme tapahtumiin, määrittää sen millaisen roolin tapahtumat saavat ja millainen vaikutus niillä on.

 

 

“Learn to enjoy every minute of your life. Be happy now.
Don’t wait for something outside of yourself to make you happy in the future. Think how really precious is the time you have to spend, whether it’s at work or with your family. Every minute should be enjoyed and savored.”

– Earl Nightingale

 

 

 

Pääsisin karkuun keinotekoista elämää jos oppisin nauttimaan kaikesta kaiken aikaa, hyväksyen sen mitä on. Silloin ei minulta koskaan puuttuisi mitään. En kokisi kärsimystä, puutetta, kateutta enkä sysäisi vastuuta elämästäni kenellekkään toiselle. En eläisi tulevassa, mutten myöskään menneessä – vaan tässä ja nyt. Juuri tällä hetkellä on suurin merkitys. Tämä hetki on se, jossa muutos tehdään tai jätetään tekemättä. Voin kysyä itseltäni jokaista valintaa tehdessäni, viekö se minua oikeaan suuntaan ja mitä haluan sisimmässäni todellisuudessa tehdä. Kun teen ratkaisuja ja valintoja itsestäni käsin ottaen täyden vastuun ja päästämällä irti kaikesta ulkopuolisesta, olen ymmärtänyt, kuinka arvokasta elämä on ja kuinka meillä kaikilla on mahdollisuus nauttia siitä joka hetki. Juuri niissä hetkissä on suuri voima…

 

Jokainen minuutti ilman läsnäoloa, on 60 sekuntia keinotekoista elämää – toimintaa ilman tuntemuksia, kokemuksia tai merkitystä. Läsnäolo tässä hetkessä puolestaan on ratkaisu kaikkeen – tässä hetkessä minulla on jo kaikki mitä tarvitsen, eikä tässä hetkessä ole mitää väärää. Tämän päivän informaatiotulvassa koen joskus että on hankalaa olla läsnä – laitteet piippaavat, visuaalista ja emotionaalista ärsykettä tulvii kaiken aikaa. Luonto ja meditaatio antavat minulle voimaa ja taukoja ajattelusta. Niiden avulla pystyn olemaan läsnä tässä hetkessä paremmin – elämään täydemmin ja runsaammin.

 

Elämä ei mielestäni ole titteleitä, saavutuksia tai rahaa, vaan kokemuksia, elämyksiä, tunteita ja paljon muuta, jota ei voida mitata tai millään tavalla arvottaa. Merkityksellisyys, rauha, terveys, läsnäolo ja onnellisuus ovat asioita, joita itse tavoittelen. Ne ovat elämäni kulmakiviä ja ohjaavat tekojani…

 

 

Mitä sinä elämältäsi haluat? Mitä odotat? Voitko tehdä jotakin jo nyt?
Tee jotakin, joka saa sinut lähemmäksi tavoitettasi – tässä hetkessä on suuri voima.

 

Iloa, valoa ja voimaa,
Karita

 

 

kuva: Emma Ronkainen

 

 

Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

Bataatti-lehtikaalicurry

Bataatti-lehtikaalicurry

Pähkinätön mustikkaraakakakku

Apu herkälle iholle

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

hyvinvointi mieli onnellisuus itsetunto
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *