Elämä – ikuinen syy juhlaan

Elämä – ikuinen syy juhlaan

 

 

Tänään on vapunaatto ja huomenna juhlitaan vapunpäivää. Väki kookoontuu piknikeille keväisten ruokien ja juomien, vappupallojen ja serpentiinien kera varustettuina. Nauru, ilo, värit, välittömyys ja kevään keveys valtaavat katukuvan hetkeksi. Silminnähden moni nauttii tilaisuudesta juhlia kevään tuloa ja juhlistaa vapunpäivää – siitä, että voi hetkeksi unohtaa arkihuolet ja aikataulut. Aattopäivää ja vapunpäivää vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana ja siltä se ainakin pääkaupunkiseudulta näyttääkin – karnevaalilta.

 

Meidän perheellä vappu menee tänä vuonna perheen kanssa hyvästä ruoasta, ilmapalloista, serpentiinistä, vapaa-ajasta ja kuplaisesta juhlajuomastakin nauttien. Vappupäivänä Tähtitorninmäki ja Kaivopuisto kutsuvat rennolle kävelylle ja tuttavien tapaamiselle. Sen suurempia suunnitelmia ei ole, pääasiana ovat hyvä ruoka, vapaa-aika ja perheen kanssa vietetty kiireetön ja välitön yhdessäolo. Tuntuukin kummalliselta miksi tähän läsnäoloon tarvitaan suurta juhlaa? Miksei arjessa tule järjestäneeksi pientä juhlaa ja ihanaa piknikkiä perheen ja ystävien kera? Syytä juhlaan löytyy aina… Elämä – ikuinen syy juhlaan.

 

Spring is nature’s way of saying, “Let’s party!”


Robin Williams

 

 

That’s what life is all about: Let’s have a party. Let’s have it tonight.


Lilly Pulitzer

 

 

Good parties create a temporary youthfulness.


Mason Cooley

 

 

I’ve chosen to treat my life more like a party than something to stress about.


Martin Short

 

On toki ihanaa, että meillä on virallisestikin tyhjää kalenterissa juhlintaan – aikaa ja tilaa huomion keskittämiseen johonkin positiiviseen. Hetkeksi kiire, harmaus ja stressi väistyyvät kun juhlimme kukin omalla tavallamme kevään tuloa, työväen juhlaa ja kesän lähestymistä. Juhlan aikaan kukaan ei muistele ikäviä asioita ja arkea, vaan nauttii ansaistusta juhlahumusta. Samaa iloa voisi ottaa elämään mukaan milloin vain! Ei tarvita isoa juhlaa tai erikoista tilannetta – voimme itse päättää ja tehdä elämästämme juhlaa! Voimme juhlistaa elämän pieniä asioita ja iloita elämän kaikista sävyistä. Päätös ja valinta on meillä kaikilla itsellämme.

Itse päätin että haluan jatkossa juhlistaa elämäää useammin. Joskus jopa ikävältä tuntuvat tapahtumat voi kääntää omalla asenteellamme toisenlaisiksi. En tarkoita, että kaikki olisi aina yhtä juhlaa, vaan ettei negaatioihin jää rypemään. Kun kohtaan jotakin, joka nostattaa minussa negatiivisiksi kokemiani tunteita, otan ne ensin vastaan, pyrin tuntemaan ne mahdollisimman tarkasti ja kuuntelen niiden mahdollisia viestejä. Sen jälkeen hyväksyn ne ja kiinnitän huomioni johoinkin täysin vastakkaiseen ja myönteiseen asiaan. Ryhdyn esimerkiksi listaamaan mielessäni tai paperille kirjoittaen positiivisia asioita elämässäni ja kaikkea, josta olen kiitollinen juuri nyt. Tunnetila muuttuu välittömästi toisenlaiseksi, sillä voimme ajatella vain yhtä asiaa kerrallaan. Keskittyessämme hyvään, ei sillä hetkellä tilaa ikäville tuntemuksille jää… Kokeile! Elämä – ikuinen syy juhlaan. Juhlitaan!

 

 

 

Iloa ja ihanaa vappua kaikille!

Karita

 

 

 

 

kuva: Emma Ronkainen
hiukset: QHair
vaate: Bubbleroom / Polhem

Vappuruokareseptejä ja muuta luettavaa löydät alla olevista jutuista:

 

 

Gluteeniton omena-banaanileipä

 

Suosikki meikkituotteeni

 

Gluteeniton omenapannukakku

 

 

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *